ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτοί είναι οι νέοι διορισμοί που ανακοινώθηκαν - Δείτε όλα τα ονόματα

Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτοί είναι οι νέοι διορισμοί που ανακοινώθηκαν - Δείτε όλα τα ονόματα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνεδρίαση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα τον διορισμό του νέου Συμβουλίου του Κυπριακού Συμβουλίου Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών, το οποίο θα απαρτίζεται από τα ακόλουθα άτομα:

Κωνσταντίνο Χρίστου ως Πρόεδρο, Γεώργιο Χατζηγεωργίου ως Αντιπρόεδρο, Άγη Παπαδόπουλο ως μέλος, Σπύρο Παπαστάθη ως μέλος, Θεοδόσιο Ζαχαριάδη, Κωνσταντίνο Γεωργίου ως εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας, Λαμπρινή Λάμπρου ως μέλος του ΚΥΣΑΤΣ, εκπρόσωπο του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Η ανάγκη του διορισμού του εν λόγω Συμβουλίου προκύπτει λόγω της λήξης της θητείας του υφιστάμενου Συμβουλίου. Ο ορισμός των μελών είναι για τρία έτη.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να διορίσει τα πιο κάτω πρόσωπα στις θέσεις του Προέδρου και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΦΑ, ως ακολούθως: Γιώργο Ασιήκαλη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, ως Πρόεδρο και τον Κωνσταντίνο Δανό, Χημικό Μηχανικό, ως μέλος.

Επίσης, τον Αντρέα Άππιο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, σε αντικατάσταση μέλους που υπέβαλε παραίτηση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Αυγούστου, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την επιλογή των πιο πάνω προσώπων που προέκυψαν ως γνωστό μέσα από την ανοικτή διαδικασία του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου στις εν λόγω θέσεις, αφού διαπίστωσε ότι με βάση τα βιογραφικά τους σημειώματα, αντίγραφα των οποίων κατατέθηκαν στη Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου, κοινοποιήθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά και θα δημοσιοποιηθούν, πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις που τίθενται στους εν λόγω νόμους. Για τους πιο πάνω προτεινόμενους διορισμούς, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ήδη ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων με την επιστολή της Γραμματείας του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 13 Αυγούστου 2024».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ληστεία 64χρονου: Χειροπέδες και στη 16χρονη καταζητούμενη – Στο κελί για 6 μέρες η 15χρονη

• Διπλό φονικό στη Λεμεσό: Συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται οι δυο - Πότε παραπέμπονται σε απευθείας δίκη

• Ναυάγιο στο Παλέρμο: Εντοπίστηκε η σορός της Χάνα Λιντς - Οι δύτες αναγνώρισαν το άψυχο σώμα της

• Χαλκιδική: Παμπάλαια και κλεμμένα από την Βουλγαρία πολλά μηχανήματα του λούνα παρκ - Τι αποκαλύπτει πρώην εργαζόμενος

• Χριστιάνα Αριστοτέλους: Ποζάρει με φόντο το ηλιοβασίλεμα και αποκαλύπτει τι κάνει τη ζωή της μεγάλη



Λετυμπιώτης: Η συμμετοχή Φιντάν αποτελεί ευκαιρία να διαπιστωθεί η στάση της Τουρκίας

Λετυμπιώτης: Η συμμετοχή Φιντάν αποτελεί ευκαιρία να διαπιστωθεί η στάση της Τουρκίας

Η συμμετοχή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αποτελεί μια ευκαιρία να διαπιστωθεί η πραγματική στάση και οι προθέσεις της Τουρκίας έναντι της ευρωπαϊκής της πορείας, αλλά και των κινήσεων που είναι διατεθειμένη να αναλάβει, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top