ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ουστέλ: Θα δοθεί άδεια λειτουργίας ξενοδοχείων στο κλειστό Βαρώσι

Ουστέλ: Θα δοθεί άδεια λειτουργίας ξενοδοχείων στο κλειστό Βαρώσι

Κάτω από τον τίτλο «Κίνηση από τον Ουστέλ για το Βαρώσι», η Yeni Bakış (23.08.24) γράφει ότι ο λεγόμενος πρωθυπουργός του κατοχικού καθεστώτος, Ουνάλ Ουστέλ επιβεβαίωσε την είδηση που είχε δημοσιεύει η εφημερίδα ότι θα δοθεί σε Τουρκοκύπριο επιχειρηματία άδεια επιδιόρθωσης και λειτουργίας των ξενοδοχείων που αγόρασε στο κλειστό Βαρώσι κατόπιν συμφωνίας με τους ιδιοκτήτες τους.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο Ουστέλ υποστήριξε ότι μετά από δήλωση που είχε κάνει πριν μήνες η Παγκόσμια Τράπεζα ότι η οικονομία στην κατεχομένη περιοχή της Κύπρου θα παρουσιάσει ανάπτυξη της τάξης του 2,7% φέτος, η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» επέδειξε κακόβουλη συμπεριφορά για να πλήξει την οικονομία της «ΤΔΒΚ», κατά την έκφρασή του.

Υπενθυμίζοντας τις «παράνομες», όπως τις χαρακτήρισε, συλλήψεις αλλοδαπών που επένδυσαν στα κατεχόμενα και ασχολούνται με την κτηματαγορά για να πληγεί ο τομέας των οικοδομών και η κτηματαγορά, ο Ουστέλ ισχυρίστηκε ότι οι Ελληνοκύπριοι προσπάθησαν να εκφοβίσουν τους αλλοδαπούς για να μην αγοράζουν ακίνητα από τα κατεχόμενα και ότι αφού δεν τα κατάφεραν να πλήξουν την οικονομία της «ΤΔΒΚ» με αυτό τον τρόπο, θέλησαν να πλήξουν τον τουρισμό της.

«Δεν πρόκειται να δώσω αυτή την ευκαιρία», είπε ο Ουστέλ απευθυνόμενος στους Ελληνοκύπριους, οι οποίοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποφάσισαν ότι δεν θα δίδονται κίνητρα σε τουριστικούς πράκτορες για να εμποδίσουν τις μονοήμερες εκδρομές τουριστών στα κατεχόμενα και ότι θα παίρνουν νομικά μέτρα σε βάρος τους.

Ο Ουστέλ δήλωσε επίσης ότι για περαιτέρω προώθηση του τουρισμού, άρχισαν τις απαραίτητες εργασίες για να δοθεί άδεια να επιδιορθώσει και λειτουργήσει τα ξενοδοχεία που αγόρασε στο κλειστό Βαρώσι ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας.

Είπε ότι από την ημέρα που άνοιξε το κλειστό Βαρώσι δέχτηκε εκατομμύρια επισκέπτες και πρόσθεσε ότι στο εξής θα προσφέρεται και η ευκαιρία διανυκτέρευσης στους τουρίστες. Σημειώνοντας ότι μέχρι τον Αύγουστο του 2024, ο αριθμός των επισκεπτών του Βαρωσιού έφτασε τα δύο εκατομμύρια, πρόσθεσε ότι μετά το άνοιγμα των ξενοδοχείων, θα ζωντανέψει πιο πολύ η περιοχή και αυτός ο αριθμός θα τριπλασιαστεί.

«Δεν θα κάνουμε τα στραβά μάτια πλέον στην πρόκληση οικονομικών δυσκολιών στους επιχειρηματίες και τους πολίτες μας από την ελληνοκυπριακή διοίκηση», υποστήριξε λέγοντας ότι θα αναπτυχθεί πιο πολύ η οικονομία και ο τομέας του τουρισμού.

Σημειώνοντας ότι έκαναν μεγάλη αίσθηση στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου τα ακίνητα που αγόρασε ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας από τους ιδιοκτήτες τους με πωλητήρια συμφωνία, ο Ουστέλ υποστήριξε ότι η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» προειδοποίησε τους πολίτες της να μην πουλήσουν τα ακίνητά τους και πάλι επέδειξε υστεροβουλία.

«Δεν θα μένουμε σιωπηλοί σε αυτές τις κακές συμπεριφορές πλέον. Δεν θα επιτρέψουμε να εισέλθουν σε οικονομική κρίση οι πολίτες μας», είπε ο λεγόμενος πρωθυπουργός.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ληστεία 64χρονου: Χειροπέδες και στη 16χρονη καταζητούμενη – Στο κελί για 6 μέρες η 15χρονη

• Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτοί είναι οι νέοι διορισμοί που ανακοινώθηκαν - Δείτε όλα τα ονόματα

• Διπλό φονικό στη Λεμεσό: Συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται οι δυο - Πότε παραπέμπονται σε απευθείας δίκη

• Ναυάγιο στο Παλέρμο: Εντοπίστηκε η σορός της Χάνα Λιντς - Οι δύτες αναγνώρισαν το άψυχο σώμα της

• Χαλκιδική: Παμπάλαια και κλεμμένα από την Βουλγαρία πολλά μηχανήματα του λούνα παρκ - Τι αποκαλύπτει πρώην εργαζόμενος

• Χριστιάνα Αριστοτέλους: Ποζάρει με φόντο το ηλιοβασίλεμα και αποκαλύπτει τι κάνει τη ζωή της μεγάλη



Λετυμπιώτης: Η συμμετοχή Φιντάν αποτελεί ευκαιρία να διαπιστωθεί η στάση της Τουρκίας

Λετυμπιώτης: Η συμμετοχή Φιντάν αποτελεί ευκαιρία να διαπιστωθεί η στάση της Τουρκίας

Η συμμετοχή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αποτελεί μια ευκαιρία να διαπιστωθεί η πραγματική στάση και οι προθέσεις της Τουρκίας έναντι της ευρωπαϊκής της πορείας, αλλά και των κινήσεων που είναι διατεθειμένη να αναλάβει, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top