ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόεδρος ΚΟΑΓ: Το 2016 η εφαρμογή του Σχεδίου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας

Πρόεδρος ΚΟΑΓ: Το 2016 η εφαρμογή του Σχεδίου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας

Αρχές του 2016 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο Προστασίας Πρώτης Κατοικίας, όπως δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ) Χαράλαμπος Πετρίδης.

Μιλώντας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο κ. Πετρίδης είπε ότι η τροποποίηση που γίνεται αυτή τη στιγμή στο σχέδιο αφορά “την καταβολή ετησίως του 60% των συνολικών πληρωμών του δανείου”, σημειώνοντας ότι προηγουμένως υπήρχε η επιδότηση του επιτοκίου μέχρι 4%.

“Σήμερα θα δύναται κάτω από κάποιες προϋποθέσεις να καταβάλλεται και κάποιο ποσό για το κεφάλαιο και όχι μόνο οι τόκοι”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι υπάρχει οροφή ανά δανειολήπτη, ανά δάνειο, στις €10.000 ετησίως και πρόσθεσε ότι “αναμένουμε ότι το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή με το νέο έτος”.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑΓ εξήγησε πως για να είναι κάποιος δικαιούχος του σχεδίου θα πρέπει πρώτα να έχει εξαντλήσει όλες τις υφιστάμενες διαδικασίες που “αφορούν την αναδιάρθρωση δανείου ή οποιαδήποτε διαμεσολάβηση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου και θα πρέπει σίγουρα να έχει αποταθεί στην Υπηρεσία Αφερεγγυότητας και μέσω του Συμβούλου Αφερεγγυότητας να έρθει η αίτηση του δανειολήπτη κοντά μας”.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Δεν φεύγει η σκόνη από την ατμόσφαιρα - Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα



Περιμένοντας την έκθεση Ολγκίν - Σε τεντωμένο σχοινί οι ισορροπίες

Περιμένοντας την έκθεση Ολγκίν - Σε τεντωμένο σχοινί οι ισορροπίες

Αναχωρώντας από την Κύπρο την περασμένη εβδομάδα η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έστειλε σαφή μηνύματα και προς τις δύο πλευρές την ε/κ και την τ/κ για να κάνουν βήματα έτσι ώστε να κινηθεί η διαδικασία στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top