ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Σάββατο 24 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Σάββατο 24 Αυγούστου

Η παρέκκληση που ζητά η Κύπρος από τις Βρυξέλλες για παραγωγή ηλεκτρισμού από τις ρυπογόνες μονάδες των σταθμών Βασιλικού και Δεκέλειας μέχρι το 2029, οι αλλαγές στη νομοθεσία για τις παρακολουθήσεις, το ύψος των ενοικίων για φοιτητές και εργαζόμενους και οι αντιδράσεις από πλευράς κατεχομένων εξαιτίας του τερματισμού από την TUI εκδρομών στα κατεχόμενα είναι τα κύρια θέματα στον Τύπο του Σαββάτου. Ξεχωρίζουν επίσης θέματα που αφορούν το Κυπριακό, την οικονομία και την ενέργεια.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ογδόντα όλοι κι όλοι» γράφει στο κύριο της θέμα ότι με ρυθμούς χελώνας υλοποιείται το σχέδιο χορηγιών «Φωτοβολταϊκά για όλους» σημειώνοντας ότι οι μόλις 80 εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων μέχρι σήμερα αντανακλούν την αργή ταχύτητα των διαδικασιών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι θα δοθεί «άδεια» λειτουργίας ξενοδοχείων στο κλειστό Βαρώσι με τον Ουνάλ Ουστέλ να επιβεβαιώνει δημοσιεύματα του τ/κ Τύπου για αντίμετρα λόγω τερματισμού από την TUI εκδρομών στα κατεχόμενα και των διώξεων από την Κυπριακή Δημοκρατία σφετεριστών περιουσιών στα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρει ότι κοντά στην τιμή του χρυσού είναι τα μονάρια 60 τ.μ. στη Λεμεσό.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Αλλαγές στον νόμο πριν αρχίσουν οι παρακολουθήσεις» γράφει ότι προωθείται νομοσχέδιο στη Βουλή για να θωρακιστεί νομικά η διαδικασία των παρακολουθήσεων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να καθησυχάσει τους εταίρους της, τόσο σε σχέση με την απόφαση να μην θέσει προσκόμματα στη συμμετοχή του Τούρκου ΥΠΕΞ στην άτυπη σύνοδο των Βρυξελλών, όσο και σε σχέση με τις ευρύτερες πιθανές εξελίξεις στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Κύπρου, Μιχάλης Λούης, προτείνεται για εκλογή ως εκτελεστικό μέλος στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Παρέκκλιση μέχρι το 2029 ζητά η ΑΕΚ» και αναφέρει ότι εξαίρεση για άλλα τέσσερα χρόνια θα ζητήσει από τις Βρυξέλλες η Κύπρος ώστε η ΑΗΚ να συνεχίσει μέχρι και το 2029 να παράγει ηλεκτρισμό από τις ρυπογόνες μονάδες των σταθμών Βασιλικού και Δεκέλειας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε πεζοδρόμια της συμφοράς σημειώνοντας ότι αν συναντούσε κανείς τέτοια πεζοδρόμια το 1974 ίσως θα έδειχνε κατανόηση, σήμερα όμως, πάει πολύ, καθώς σπασμένες ή διογκωμένες πλάκες πεζοδρομίων συνθέτουν μια απογοητευτική εικόνα. Αλλού γράφει ότι ζημιές 19 εκατομμυρίων ευρώ καταγράφηκαν φέτος από τις πυρκαγιές με την πυροσβεστική να στήνει ομάδα διερεύνησης πυρκαγιών και συντονιστικό κέντρο για το 112.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Ενοίκια που τρομάζουν φοιτητές και εργαζομένους» γράφει ότι είναι δύσκολη η εξίσωση για ανεύρεση στέγης λίγο πριν την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς σημειώνοντας ότι δύο φοιτητές που μοιράζονται το ενοίκιο στη Λεμεσό πληρώνουν περισσότερα από ό,τι για ένα μονάρι σε άλλη πόλη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με τη χωματερή στο ΧΥΤΥ Κόσιης, ένεκα της ταφής τεραστίων ποσοτήτων οικιακών σκουπιδιών. Αλλού γράφει για διασύνδεση της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας και της επίλυσης του Κυπριακού.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Η TUI αρνείται τον τερματισμό των ημερήσιων εκδρομών στο βορρά» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ταξιδιωτικός πράκτορας της TUI σε δήλωσή του στην «Cyprus Mail» δήλωσε ότι «oι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν όποιες εκδρομές και δραστηριότητες επιθυμούν». Σε άλλο θέμα γράφει για αμφιλεγόμενο σπίτι που ανεγείρεται κοντά στον Κρυό ποταμό στις Πλάτρες και τις συναφείς περιβαλλοντικές διαμαρτυρίες, με το Κίνημα Οικολόγων να επισκέπτεται την περιοχή χθες, Παρασκευή, συνοδευόμενο από τον ΕΟΑ Λεμεσού και τεχνικούς. Αλλού γράφει για ανανέωση του συμβολαίου ακτοπλοϊκών μεταφορών Κύπρου-Ελλάδας για τρία χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πτήσεις: Τι ισχύει για τα ασυνόδευτα παιδιά που ταξιδεύουν – Αυτές είναι οι χρεώσεις σε κάθε αεροπορική

• Αυτά είναι τα vegan friendly ξενοδοχεία της Κύπρου – Δείτε πόσα υπάρχουν σε κάθε επαρχία

• Δημόσιο: Συνεχώς αυξάνονται οι Κυβερνητικοί - Πόσοι είναι μόνιμοι και πόσοι ωρομίσθιοι

• Επίθεση σε 64χρονο: Υπό πενθήμερη κράτηση η 16χρονη - Αναζητούνται άλλα τρία πρόσωπα

• Θλίψη στον ΑΠΟΕΛ - Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο προπονητής Γιώργος Πλατής

• Χάρης Ρώμας: Αποδέχομαι τον όρο «γκέι» αλλά δεν με χαρακτηρίζει, δεν θέλω να μπω σε ένα καλούπι



Λετυμπιώτης: «Παραμένουμε εποικοδομητικοί για θετική κατάληξη στην προσπάθεια ΓΓ ΟΗΕ»

Λετυμπιώτης: «Παραμένουμε εποικοδομητικοί για θετική κατάληξη στην προσπάθεια ΓΓ ΟΗΕ»

Η ε/κ πλευρά παραμένει εποικοδομητική με στόχο η προσπάθεια του ΓΓ να έχει θετικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, επαναλαμβάνοντας πως οι βολιδοσκοπήσεις συνεχίζονται για ενδεχόμενη τριμερή στη Νέα Υόρκη, όπως άλλωστε ανέφερε εδώ και καιρό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top