ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λετυμπιώτης: «Παραμένουμε εποικοδομητικοί για θετική κατάληξη στην προσπάθεια ΓΓ ΟΗΕ»

Λετυμπιώτης: «Παραμένουμε εποικοδομητικοί για θετική κατάληξη στην προσπάθεια ΓΓ ΟΗΕ»

Η ε/κ πλευρά παραμένει εποικοδομητική με στόχο η προσπάθεια του ΓΓ να έχει θετικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, επαναλαμβάνοντας πως οι βολιδοσκοπήσεις συνεχίζονται για ενδεχόμενη τριμερή στη Νέα Υόρκη, όπως άλλωστε ανέφερε εδώ και καιρό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σχολιάζοντας στο ΚΥΠΕ νεότερες δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ ότι στη διμερή συνάντηση που ο ίδιος θα έχει με τον ΓΓ θα του μιλήσει για την «πολιτική αποκλεισμού που εφαρμόζουν οι Ε/κ» καθώς και τις αξιώσεις του για να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου, ο κ. Λετυμπιώτης  επανέλαβε πως οτιδήποτε εκφεύγει του πλαισίου των συνομιλιών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και ότι καμία συνάντηση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στη βάση προϋποθέσεων.

«Μοναδικός στόχος παραμένει η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, του μέχρι σήμερα κεκτημένου των συνομιλιών καθώς και των αρχών και αξιών της ΕΕ», επανέλαβε.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πρόσθεσε πως «οτιδήποτε εκφεύγει αυτού το πλαισίου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ούτε από την ελληνοκυπριακή πλευρά, ούτε από τη διεθνή κοινότητα.

Δηλώσεις Αρικλί για "Ε/κ σφετεριστές"

Σε σχόλιο εξάλλου για δηλώσεις του «υπουργού μεταφορών» στα κατεχόμενα Ερχάν Αρικλί για «συλλήψεις Ελληνοκυπρίων που κατέχουν με οποιονδήποτε τρόπο τουρκοκυπριακές περιουσίες» στις ελεύθερες περιοχές, ο Εκπρόσωπος υπέδειξε ότι σφετερισμό συνιστά η επιδίωξη απόκτησης ή/ και οικειοποίηση, με αθέμιτο τρόπο, περιουσίας από πρόσωπο που δεν είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης.

Σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη, ο περί Τουρκοκυπριακών περιουσιών νόμος καθορίζει τη διαχείριση των τ/κ περιουσιών, ενόσω συνεχίζεται η έκρυθμη κατάσταση στη χώρα μας, ως αποτέλεσμα της παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής.

«Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του τμήματος Κτηματολογίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του έτους 1964, οι Ελληνοκύπριοι είναι ιδιοκτήτες του 78% περίπου της ιδιωτικής γης στις περιοχές που σήμερα κατέχονται από τον τουρκικό στρατό», ανέφερε.

Είπε περαιτέρω ότι οι εκτοπισμένοι της τουρκικής εισβολής, εμποδίζονται ακόμα και σήμερα από τον τουρκικό κατοχικό στρατό από το να επιστρέψουν στις περιουσίες τους, αλλά και από την ειρηνική απόλαυση αυτών, κατά παράβαση των Συμβάσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και του διεθνούς και εθνικού δικαίου.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία προστατεύει το δικαίωμα στην περιουσία, σε αντίθεση με τις ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος, στόχος του οποίου είναι η τουρκοποίηση των κατεχόμενων και η δημιουργία τετελεσμένων επί του εδάφους, η οποία αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιπλέκει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού», τόνισε.

Ο κ. Λετυμπιώτης έστειλε μήνυμα στους Τ/κ συμπατριώτες μας «ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στην προσπάθεια για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών και οριστική επίλυση του Κυπριακού».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πτήσεις: Τι ισχύει για τα ασυνόδευτα παιδιά που ταξιδεύουν – Αυτές είναι οι χρεώσεις σε κάθε αεροπορική

• Αυτά είναι τα vegan friendly ξενοδοχεία της Κύπρου – Δείτε πόσα υπάρχουν σε κάθε επαρχία

• Δημόσιο: Συνεχώς αυξάνονται οι Κυβερνητικοί - Πόσοι είναι μόνιμοι και πόσοι ωρομίσθιοι

• Επίθεση σε 64χρονο: Υπό πενθήμερη κράτηση η 16χρονη - Αναζητούνται άλλα τρία πρόσωπα

• Θλίψη στον ΑΠΟΕΛ - Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο προπονητής Γιώργος Πλατής

• Χάρης Ρώμας: Αποδέχομαι τον όρο «γκέι» αλλά δεν με χαρακτηρίζει, δεν θέλω να μπω σε ένα καλούπι



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top