ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Κυριακή 25 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Κυριακή 25 Αυγούστου

Οι εκτιμήσεις για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προθέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οφειλές των ποδοσφαιρικών σωματείων στο κράτος, η αντιμετώπιση της διαφθοράς, αλλά και οι επιπτώσεις στα κατεχόμενα από τις διώξεις σφετεριστών ελληνοκυπριακών περιουσιών είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Κυριακής. Προβάλλονται επίσης και άλλα θέματα όπως η υγεία και η παιδεία, το περιβάλλον, τα υψηλά ενοίκια, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι ποσότητες νερού στα φράγματα.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Αμυδρή ευκαιρία για ένα νέο Ελσίνκι» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Τουρκία κορυφώνει το ενδιαφέρον της για την ΕΕ και η Ελλάδα τη στηρίζει με αντάλλαγμα το Κυπριακό σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις συντρέχουν με εξελίξεις στις ευρωτουρκικές σχέσεις και στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων η ποσότητα του νερού στα φράγματα βρίσκεται στο 33%. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις συνομιλίες του Καΐρου για την Μέση Ανατολή.

«Θέλει όντως συνομιλίες ο Χριστοδουλίδης;» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα ο «Πολίτης» και αναφέρεται σε δύο σενάρια για τις προθέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κυπριακό σημειώνοντας ότι σε μια λογική μαστίγιου και καρότου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη μία δηλώνει έτοιμος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και από την άλλη λαμβάνει μέτρα κατά των σφετεριστών γης και των εκδρομέων στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι είναι προς το τέλος η ποινική έρευνα για τον Πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα. Επίσης γράφει ότι έως 11,55% ανέρχεται το ποσοστό των ΜΕΔ στην Κύπρο.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Νέο συγχωροχάρτι στα σωματεία» γράφει ότι ακόμη μια φορά το κράτος κλείνει τα μάτια για τις τεράστιες οφειλές των ποδοσφαιρικών σωματείων και δεν ενεργοποιεί τα μέτρα που προβλέπονταν στο σχέδιο αποπληρωμής σημειώνοντας ότι στα χρωστούμενα 32,3 εκατ. ευρώ των ομάδων προστέθηκαν και άλλα. Σε άλλο θέμα γράφει για ντόμινο επιπτώσεων στα κατεχόμενα από τις διώξεις σφετεριστών περιουσιών σημειώνοντας ότι φεύγουν οι Ισραηλινοί επενδυτές και ξεπουλούν περιουσίες που απέκτησαν μέσω «εταιρειών κέλυφος». Αλλού δημοσιεύει συνέντευξη με την Πρόεδρο της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, η οποία δηλώνει ότι θα πρέπει να αλλάξει το σύστημα αξιολόγησης για να σταματήσει η ισοπέδωση.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Η κωλυσιεργία στην αντιμετώπιση της διαφθοράς προκαλεί την κοινωνία» ότι η αλλαγή στη διακυβέρνηση δεν βελτίωσε την εικόνα της χώρας στα θέματα της διαφθοράς σημειώνοντας ότι σε πρόσφατη έρευνα της Κομισιόν η μεγάλη πλειοψηφία των Κυπρίων (64%) εκτιμά ότι το επίπεδο της διαφθοράς έχει αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι επιμένει ο ΑΔΜΗΕ να καλύψουν το κόστος του GSI οι καταναλωτές Κύπρου και Ελλάδας μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Αλλού γράφει ότι μελέτη αποδεικνύει ότι μια χαμηλή φορολόγηση του πλούτου θα αποφέρει κεφάλαια άνω των 2 τρισεκατομμυρίων ετησίως.

Η αγγλόγλωσση «Sunday Mail» με τίτλο «Η χρήση αντικαταθλιπτικών διπλασιάζεται» θέτει το ερώτημα κατά πόσον αυτό συνιστά πρόβλημα ή σημάδι ότι οι άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως βοήθεια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένης της Γκρέτα Tούνμπεργκ, από την περιβαλλοντική οργάνωση Extinction Rebellion διαμαρτυρήθηκαν το Σάββατο με τον αποκλεισμό τμημάτων ενός τερματικού σταθμού πετρελαίου που αποτελεί μέρος του εργοστασίου επεξεργασίας φυσικού αερίου στη Νορβηγία. Αλλού γράφει ότι ο ΕΟΑ Λεμεσού θα ζητήσει την διακοπή των εργασιών σε σπίτι που ανεγείρεται παράνομα κοντά στον Κρυό ποταμό στις Πλάτρες.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Καθημερινή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Σε δύο άξονες οι απαιτήσεις της Άγκυρας» και γράφει ότι η Τουρκία εμμένει σε κυριαρχική ισότητα και προώθηση των ευρωτουρκικών ντοσιέ. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κόμπου, ο οποίος δηλώνει ότι τα δύο κράτη θα θέσουν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης τους Τουρκοκύπριους. Σε άλλο θέμα παραθέτει οδοιπορικό στην Καρπασία και γράφει ότι η «Κ» επισκέφθηκε την κατεχόμενη μονή του Αποστόλου Ανδρέα και την κατεχόμενη κοινότητα της Αγίας Τριάδας Γιαλούσας.

«Ο Αττίλας στα σαλόνια της Ευρώπης και το ανατολίτικο παζάρι» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα η εβδομαδιαία «Σημερινή» σημειώνοντας ότι η Τουρκία στήνει χοντρό παιχνίδι για την αγορά εξοπλιστικών συστημάτων με φόντο δισεκατομμύρια δολάρια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δεν υπάρχουν εστίες για τους φοιτητές ούτε για δείγμα κάνοντας λόγο για ενοίκια από χρυσάφι, ενώ παραθέτει και δηλώσεις εκπροσώπων φοιτητικών ενώσεων. Αλλού γράφει ότι με φιλάθλους θα διεξάγονται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες μέχρι την πρώτη «στραβή» σημειώνοντας ότι υπάρχει λεπτή γραμμή ανάμεσα σε γεμάτες κερκίδες και αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τα νεότερα με την κατάσταση της υγείας της 10χρονης που εντοπίστηκε αναίσθητη σε πισίνα ξενοδοχείου

• Κλέλια Ανδριολάτου: Ο ορισμός του καλοκαιριού - Ποζάρει με τα μπικίνι της και λάμπει από χαρά

• Δεν διαβάζουν βιβλία οι Κύπριοι - Στην προτελευταία θέση η Κύπρος στην ΕΕ

• Έπιασαν τους σιηπέτους οι κυνηγοί - Άρχισε σήμερα το κυνήγι της φάσσας

• Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρός εντοπίστηκε λουόμενος

• Διέρρηξε επανειλημμένα υποστατικό στη Λευκωσία - Φόρεσαν χειροπέδες σε 37χρονο



ΥΠΕΞ: «Σημείο αναφοράς πλέον για το Κυπριακό η ΓΣ ΟΗΕ»

ΥΠΕΞ: «Σημείο αναφοράς πλέον για το Κυπριακό η ΓΣ ΟΗΕ»

Το σημείο αναφοράς πλέον για το Κυπριακό είναι η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ) αναφέρει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Κυριακή στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κόμπος, σημειώνοντας ότι «η προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα δεν έχει τερματιστεί και η δική μας πλευρά παραμένει θετική».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top