Ανακρίνεται ο 33χρονος Αλγερινός που συνελήφθη στη Γαλλία για την επίθεση σε συναγωγή

Ανακρίνεται ο 33χρονος Αλγερινός που συνελήφθη στη Γαλλία για την επίθεση σε συναγωγή

Ανακρίνεται ο 33χρονος Αλγερινός που συνελήφθη στη Γαλλία για την τρομοκρατική επίθεση σε συναγωγή κοντά στο Μονπελιέ. Ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε στην αστυνομία, η οποία αναζητά τα κίνητρα του. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της χώρας.

O 33χρονος Αλγερινός βρίσκεται νόμιμα στη Γαλλία και είναι γνωστός στις αρχές για χρήση ναρκωτικών. Ήταν εκείνος που έβαλε φωτιά στο ίδιο του το αυτοκίνητο μπροστά στη Συναγωγή. Φέρεται να έδρασε μόνος του χωρίς συνενόχους.

Συνελήφθη μετά απο ανταλλαγή πυροβολισμών σε διαμέρισμα στην πόλη Νιμ, στη συνοικία Πισεβέν αργά Σάββατο βράδυ, γύρω στις 00:30 Ελλάδας.

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τους εβραϊκούς χώρους ενισχύθηκαν μετά την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το Σάββατο έξω από τη συναγωγή Beth Yaacov στο παραθαλάσσιο θέρετρο Λα Γκραντ Μοτ.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομοκρατική ενέργεια», προσθέτοντας στο X ότι «η μάχη κατά του αντισημιτισμού είναι ένας καθημερινός αγώνας».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE – Σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής

LIVE – Σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής

Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων συνεδριάζει αυτή την ώρα εκτάκτως, με αντικείμενο την εξέταση σειράς αναπομπών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο επίκεντρο βρίσκεται η αναπομπή του νόμου που αφορά τη ρύθμιση των πολλαπλών συνταξιοδοτικών ωφελημάτων κρατικών αξιωματούχων. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό: