ΕΛΛΑΔΑ

Δυστύχημα στη Χαλκιδική: Νέες αποκαλύψεις από τον πατέρα του 19χρονου – Καταθέτει στον εισαγγελέα έγγραφα για το λούνα παρκ

Δυστύχημα στη Χαλκιδική: Νέες αποκαλύψεις από τον πατέρα του 19χρονου – Καταθέτει στον εισαγγελέα έγγραφα για το λούνα παρκ

Στον εισαγγελέα θα βρεθεί το πρωί της Δευτέρας ο πατέρας του 19χρονου, προκειμένου να καταθέσει επιπλέον στοιχεία για το λούνα παρκ, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο γιος του.

Ο ίδιος επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής το σημείο της τραγωδίας, όπου βρέθηκε και το δεύτερο παπούτσι του άτυχου νεαρού. Ο πατέρας δήλωσε μάλιστα ότι έχει στην κατοχή του έγγραφα που αποδεικνύουν τη σχέση του δήμου Κασσάνδρας με τον 58χρονο επιχειρηματία του λούνα παρκ, τα οποία και θα καταθέσει στον εισαγγελέα.

«Έχω στα χέρια μου πλέον επίσημα, με δημόσια έγγραφα, τη σχέση του Δήμου με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία με απευθείας αναθέσεις το 2021 χωρίς να υπογράφει και χωρίς να περνάει απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Υπάρχει σχέση δήμου και συγκεκριμένου επιχειρηματία τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια με απευθείας αναθέσεις και εντάλματα πληρωμών» τόνισε ο πατέρας.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο ίδιος, ο 58χρονος επιχειρηματίας λειτουργούσε τα μηχανήματα με υπεύθυνες δηλώσεις υπογεγραμμένες από ειδικό τεχνικό και όχι με πιστοποιήσεις όπως ορίζει ο νόμος. Το συγκεκριμένο παιχνίδι με τις περιστρεφόμενες καρέκλες το είχε προμηθευτεί, σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού, από επιχειρηματία της Κατερίνης με σκοπό να το επισκευάσει στη Βουλγαρία.

«Μια διάταξη του 2020 λέει και αναφέρει ρητά ότι θα πρέπει ο επιχειρηματίας να καλεί επίσημη εταιρεία αναγνωρισμένη, συμβεβλημένη με το δημόσιο και για το κάθε μηχάνημα να μετράει με ειδικά μηχανήματα την ταχύτητα, την περιστροφή, την αντοχή του σιδήρου και να βγάζει ένα ειδικό πιστοποιητικό και να μπαίνει στον φάκελο της επιχείρησης. Από αυτά δεν υπάρχει τίποτε» πρόσθεσε.

Έξω από το λούνα παρκ τελέστηκε το πρωί τρισάγιο. Στο σημείο βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι κρατώντας λουλούδια.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Σε καταστολή το 10χρονο κοριτσάκι που εντοπίστηκε αναίσθητο σε πισίνα ξενοδοχείου - Λαμβάνονται καταθέσεις

• Ξυλοφόρτωσαν 17χρονο έξω από club στον Πρωταρά – Συνελήφθη ένα πρόσωπο

• Καλοκαίρι ή χειμώνας; «Άνοιξαν οι ουρανοί» σε διάφορες περιοχές - Δείτε βίντεο

• Φρίκη στην Ελλάδα: Συνελήφθη 44χρονος που βίαζε 16χρονη φίλη του γιου του

• Ανδρέας Γεωργίου: Ανακοίνωσε ότι το Famagusta μπαίνει στο Netflix



ΥΠΕΞ: «Σημείο αναφοράς πλέον για το Κυπριακό η ΓΣ ΟΗΕ»

ΥΠΕΞ: «Σημείο αναφοράς πλέον για το Κυπριακό η ΓΣ ΟΗΕ»

Το σημείο αναφοράς πλέον για το Κυπριακό είναι η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ) αναφέρει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Κυριακή στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κόμπος, σημειώνοντας ότι «η προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα δεν έχει τερματιστεί και η δική μας πλευρά παραμένει θετική».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top