ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Αββακούμ: Νέες εξελίξεις – Έβγαλαν εκτός εκκλησιαστικής δίκης τον Α. Βαβούσκο - «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα»

Μονή Αββακούμ: Νέες εξελίξεις – Έβγαλαν εκτός εκκλησιαστικής δίκης τον Α. Βαβούσκο - «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα»

Λίγες μέρες πριν την εκκλησιαστική δίκη που ορίστηκε στις 30 Αυγούστου ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου, σε έκτακτη συνεδρίασή του το Συνοδικό αποφάσισε πως ο Αναστάσιος Βαβούσκος δεν μπορεί να παρίσταται ως συνήγορος των μοναχών, στην δικαστική διαδικασία.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο Αναστάσιος Βαβούσκος ανέφερε ότι ενημερώθηκε σχετικά από τον δικηγόρο των μοναχών, Ευστάθιο Ευσταθίου.

«Αποφάσισαν ότι δεν πληρώ τις προϋποθέσεις, παραβιάζοντας για άλλη μια φορά τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου. Είχαν ανταλλάξει επιστολές την τελευταία εβδομάδα το Συνοδικό με τον κ. Ευσταθίου. Ο κ. Ευσταθίου σε επιστολή του απάντησε τεκμηριωμένα ότι είμαι και κληρικός και ανήκω στο πλήρωμα της Εκκλησίας της Κύπρου».

Πρόσθεσε πως «είναι περίεργο που έλαβαν τώρα την απόφαση μετά που τους έστειλα μία λίστα με 30 ενστάσεις. Περίεργο είναι και το γεγονός ότι ο Άγιος Κιτίου που λείπει στο εξωτερικό για Προσκυνηματική εκδρομή προέδρευσε του Συνοδικού Δικαστηρίου».

Ερωτηθείς τι θα γίνει τώρα και αν θα μείνουν οι μοναχοί χωρίς δικηγόρο ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου αρκέστηκε να απαντήσει ότι «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Θα μάθετε τι θα γίνει όταν αποφασιστεί», προσθέτοντας ότι έρχονται πολλές εκπλήξεις.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Χειροπέδες σε 32χρονο για διάρρηξη κατοικίας και κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων

• Τραυματίστηκε στο μάτι κυνηγός - Η κατάσταση της υγείας του

• Στο νοσοκομείο οδηγός: Σοβαρό τροχαίο στην Πάφο με Λεμεσιανό τραυματία

• Θέλεις να αρχίσεις σπουδές εντός 2024; Αυτές είναι οι επιλογές σου – Τα deadlines και οι προτιμήσεις σε χώρες και σχολές

• Παρένθετη μητέρα στην Κύπρο: Τι ισχύει με την άδεια και επίδομα μητρότητας - Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top