Μονή Αββακούμ: Νέες εξελίξεις – Έβγαλαν εκτός εκκλησιαστικής δίκης τον Α. Βαβούσκο - «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα»

Μονή Αββακούμ: Νέες εξελίξεις – Έβγαλαν εκτός εκκλησιαστικής δίκης τον Α. Βαβούσκο - «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα»

Λίγες μέρες πριν την εκκλησιαστική δίκη που ορίστηκε στις 30 Αυγούστου ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου, σε έκτακτη συνεδρίασή του το Συνοδικό αποφάσισε πως ο Αναστάσιος Βαβούσκος δεν μπορεί να παρίσταται ως συνήγορος των μοναχών, στην δικαστική διαδικασία.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο Αναστάσιος Βαβούσκος ανέφερε ότι ενημερώθηκε σχετικά από τον δικηγόρο των μοναχών, Ευστάθιο Ευσταθίου.

«Αποφάσισαν ότι δεν πληρώ τις προϋποθέσεις, παραβιάζοντας για άλλη μια φορά τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου. Είχαν ανταλλάξει επιστολές την τελευταία εβδομάδα το Συνοδικό με τον κ. Ευσταθίου. Ο κ. Ευσταθίου σε επιστολή του απάντησε τεκμηριωμένα ότι είμαι και κληρικός και ανήκω στο πλήρωμα της Εκκλησίας της Κύπρου».

Πρόσθεσε πως «είναι περίεργο που έλαβαν τώρα την απόφαση μετά που τους έστειλα μία λίστα με 30 ενστάσεις. Περίεργο είναι και το γεγονός ότι ο Άγιος Κιτίου που λείπει στο εξωτερικό για Προσκυνηματική εκδρομή προέδρευσε του Συνοδικού Δικαστηρίου».

Ερωτηθείς τι θα γίνει τώρα και αν θα μείνουν οι μοναχοί χωρίς δικηγόρο ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου αρκέστηκε να απαντήσει ότι «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Θα μάθετε τι θα γίνει όταν αποφασιστεί», προσθέτοντας ότι έρχονται πολλές εκπλήξεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Την άποψη ότι είναι χρήσιμα τα ήρεμα νερά καθώς και οι ήρεμοι αιθέρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική συμπεριφορά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, στην Κάσο, βόρεια της Κρήτης, αλλά και η αντίδραση της Άγκυρας στο ζήτημα των περιβαλλοντικών πάρκων στις Κυκλάδες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές, «δεν με καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξο».

BEST OF TOTHEMAONLINE