ΔΙΕΘΝΗ

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας εις βάρος του καπετάνιου του Bayesian

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας εις βάρος του καπετάνιου του Bayesian

Οι εισαγγελικές αρχές στην Ιταλία ξεκίνησαν επισήμως έρευνα εις βάρος του καπετάνιου του superyacht Bayesian, το οποίο βυθίστηκε στα ανοικτά της Σικελίας την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 7 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς και η 18χρονη κόρη του.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που επικαλείται ιταλικά ΜΜΕ, ο 51χρονος Νεοζηλανδός Τζέιμς Κάτφιλντ ερευνάται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και πρόκληση ναυαγίου.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, το γεγονός ότι διενεργείται έρευνα εις βάρος του Κάτφιλντ δεν σημαίνει ότι θα ασκηθεί απαραίτητα δίωξη εις βάρος του.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία της Σικελίας είχε ήδη ανακοινώσει το περασμένο Σάββατο ότι ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας μετά το ναυάγιο του Βayesian. «Βρισκόμαστε στην αρχική φάση (…) Σε αυτό το στάδιο, συγκεκριμένα επειδή η έρευνα μπορεί να εξελιχθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δεν αποκλείουμε τίποτα», είχε δηλώσει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εισαγγελέας Αμπρότζιο Καρτόζιο, διευκρινίζοντας ότι, εκείνη τη χρονική στιγμή, δεν είχε ξεκινήσει ακόμα έρευνα εις βάρος κάποιου συγκεκριμένου προσώπου.

Στη συνέντευξη Τύπου οι εισαγγελείς είχαν αναφέρει ότι υπάρχει πιθανότητα το ναυάγιο να προκλήθηκε από ανθρώπινα λάθη. Επίσης είχαν αναφέρει ότι ο καπετάνιος και το πλήρωμα του Bayesian δεν είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στην Ιταλία μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας, όμως δεν είναι σαφές αν αυτή η δήλωση εξακολουθεί να ισχύει μετά την ανακοίνωση έρευνας εις βάρος του Κάτφιλντ.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το ναυάγιο του Bayesian βρίσκεται πλέον σε 50 μέτρα βάθος και σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από το λιμάνι Πορτιτσέλο.

Το πολυτελές γιοτ των 56 μέτρων βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν στην περιοχή ξέσπασε υδροσίφωνας. Κατάφεραν να σωθούν 15 άνθρωποι, από τους οποίους οι έξι ήταν επιβάτες.

Το πρώτο πτώμα που ανασύρθηκε από το Bayesian ήταν αυτό του σεφ του γιοτ, του Ρεκάλντο Τόμας.

Τέσσερα θύματα εντοπίστηκαν στις 21 Αυγούστου: ο Τζόναθαν Γουίλιαμ Μπλούμερ και η σύζυγός του όπως και ο Κρίστοφερ Μορβίλο και η σύζυγός του.

Το πτώμα του Μάικ Λιντς ανασύρθηκε στις 22 Αυγούστου και την περασμένη Παρασκευή αυτό της κόρης του Χάνα.

Η ταχύτητα με την οποία βυθίστηκε το Bayesian και το γεγονός ότι άλλα πλοία που βρίσκονταν κοντά του δεν έπαθαν ζημιές από τον υδροσίφωνα προκαλεί ερωτήματα, κυρίως αν η καρίνα του σκάφους, η οποία αποτελεί αντίβαρο στο τεράστιο κατάρτι του, ήταν ανεβασμένη ή κατεβασμένη την ώρα του συμβάντος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Χειροπέδες σε 32χρονο για διάρρηξη κατοικίας και κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων

• Τραυματίστηκε στο μάτι κυνηγός - Η κατάσταση της υγείας του

• Στο νοσοκομείο οδηγός: Σοβαρό τροχαίο στην Πάφο με Λεμεσιανό τραυματία

• Θέλεις να αρχίσεις σπουδές εντός 2024; Αυτές είναι οι επιλογές σου – Τα deadlines και οι προτιμήσεις σε χώρες και σχολές

• Παρένθετη μητέρα στην Κύπρο: Τι ισχύει με την άδεια και επίδομα μητρότητας - Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται



Μονή Αββακούμ: Νέες εξελίξεις – Έβγαλαν εκτός εκκλησιαστικής δίκης τον Α. Βαβούσκο - «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα»

Μονή Αββακούμ: Νέες εξελίξεις – Έβγαλαν εκτός εκκλησιαστικής δίκης τον Α. Βαβούσκο - «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα»

Λίγες μέρες πριν την εκκλησιαστική δίκη που ορίστηκε στις 30 Αυγούστου ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου, σε έκτακτη συνεδρίασή του το Συνοδικό αποφάσισε πως ο Αναστάσιος Βαβούσκος δεν μπορεί να παρίσταται ως συνήγορος των μοναχών, στην δικαστική διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top