LIKE ONLINE

Οι 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου για νυχτερινή ζωή το 2024

Οι 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου για νυχτερινή ζωή το 2024

Το τοπίο της νυχτερινής διασκέδασης έχει αλλάξει αρκετά μετά την πανδημία, διαπιστώνει το βρετανικό περιοδικό Time Out, που πραγματοποίησε έρευνα σε εκατοντάδες πόλεις του κόσμου, ζητώντας από ντόπιους θαμώνες αλλά και επαγγελματίες του χώρου να τις αξιολογήσουν τόσο ως προς την ποιότητα όσο και ως προς το κόστος της νυχτερινής ζωής.

Κατέληξαν στην ακόλουθη λίστα, που περιλαμβάνει κάποιες προφανείς επιλογές αλλά – κυρίως – αρκετές εκπλήξεις.

 

1. Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Η πόλη που φιλοξενεί το Καρναβάλι του Ρίο, το μεγαλύτερο πάρτι στον κόσμο, δύσκολα θα έχανε την πρώτη θέση. Η νυχτερινή ζωή στη θορυβώδη παραθαλάσσια πόλη της Βραζιλίας έλαβε 90% βαθμολογία ποιότητας, ενώ οι ντόπιοι την αξιολόγησαν υψηλά και ως προς το κόστος. Η έρευνα του Time Out στέκεται στα μποέμικα μπαρ της Lapa, τα γαστρονομικά hotspots της περιοχής Botafogo, τη ζωντανή μουσική, τις αίθουσες χορού και τα αυθόρμητα υπαίθρια πάρτι σάμπα.

 

2. Μανίλα, Φιλιππίνες

Η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων αναδείχθηκε ως η πιο προσιτή πόλη στη λίστα του Time Out, ξεχωρίζοντας όμως και για την ποιότητα της νυχτερινής ζωής της με σκορ 78%. Η τελευταία περιγράφεται ως ισάξια εκείνων του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊλάνδης, με πιο «ζωντανές» περιοχές τις συνοικίες Poblacion και Bonifacio Global City. Επίσης, στο γεμάτο από restobars Salcedo Village βρίσκεται ένας από τους πιο cool δρόμους στον κόσμο – σύμφωνα με παλιότερη έρευνα του Time Out – η L.P. Leviste Street.

3. Βερολίνο, Γερμανία

Σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Βερολίνο κατέλαβε την υψηλότερη θέση από όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετείχαν στην έρευνα. Η νυχτερινή ζωή στη γερμανική πρωτεύουσα απέσπασε 82% για την ποιότητα και 48% για την προσιτή τιμή, με τους ντόπιους να αναφέρουν τα εμβληματικά κλαμπ Tresor και Matrix μαζί με τις ζωντανές περιοχές Friedrichshain και Warschauer Straße.

4. Γκουανταλαχάρα, Μεξικό

Η νυχτερινή ζωή στη Γουαδαλαχάρα αξιολογήθηκε ως η πιο ποιοτική από όλες τις πόλεις της λίστας, με τους ντόπιους να της δίνουν κορυφαία βαθμολογία 92%. Η χαμηλή βαθμολογία του κόστους με 28% της αφαίρεσε κάποιες θέσεις στην κατάταξη. Το περιοδικό ξεχωρίζει την περιοχή Expiatorio, γνωστή και ως Tori. «Μια υπέροχη βραδινή έξοδος στο Expiatorio θα ξεκινούσε με μια μπύρα με θέα στην ταράτσα του μπαρ El Cardenal και θα τελείωνε με ένα μπουρίτο από τους πάγκους απέναντι από την εκκλησία. Και αν θέλετε να χορέψετε, ακολουθήστε το πλήθος που περπατάει από την πανεπιστημιούπολη στο 1er Piso Jazz bar λίγα βήματα πιο πέρα, ένα πραγματικό τζαζ μπαρ σε στυλ Γουαδαλαχάρα».

 

5. Όστιν, ΗΠΑ

 

Η πρωτεύουσα της πολιτείας του Τέξας – γνωστή και ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Ζωντανής Μουσικής – είναι η κορυφαία αμερικανική πόλη της λίστας, με τις πολυσύχναστες οδούς 6th Street και Congress Avenue να ξεχωρίζουν. Το καλοκαίρι που διαρκεί σχεδόν έξι μήνες, κρατάει τον κόσμο έξω στους δρόμους, ενώ ως το πιο hot club της πόλης αναφέρεται το Cheer Up Charlie's.

6. Λάγος, Νιγηρία

Το Afrobeats, ένας ήχος που έχει κατακλύσει τις πίστες σε όλο τον κόσμο, έχει τις ρίζες του στη Νιγηρία – οπότε δεν είναι περίεργο που το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας σημείωσε τόσο υψηλή βαθμολογία στο μέτωπο της νυχτερινής ζωής. Βαθμολογήθηκε με 80% ως προς την ποιότητα και με 48% ως προς το κόστος. «Γνωστοί χώροι όπως το Freedom Park και το The House στο Victoria Island χρησιμοποιούνται τώρα για νέες διασκεδαστικές εκδηλώσεις νυχτερινής ζωής, ενώ το Odyssey House είναι ένα σημείο αναφοράς για να γνωρίσετε την ανερχόμενη afro house σκηνή».

7. Ρότερνταμ, Ολλανδία

 

Η νυχτερινή ζωή του Ρότερνταμ – πολύ πιο προσιτή από εκείνη του Άμστερνταμ, δεν είναι συγκεντρωμένη σε μία περιοχή, αλλά απλώνεται σε όλη την πόλη. Μπορεί η Witte de Withstraat να είναι ο δρόμος που είναι αφιερωμένος στα καφέ, τα εστιατόρια και τα μπαρ, αλλά κάτι συμβαίνει σε κάθε γωνιά και κανάλι της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ολλανδίας. Το βιομηχανικού στυλ Maassilo και το dance club Annabel ξεχώρισαν στις αναφορές των ντόπιων, ενώ ο όρος που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο για να περιγράψει τη νυχτερινή ζωή του Ρότερνταμ ήταν «cosy».

8. Μάντσεστερ, Αγγλία

Η νυχτερινή ζωή στην πόλη της βόρειας Αγγλίας είναι θρυλική εδώ και δεκαετίες. Στην έρευνα βαθμολογήθηκε με 80% ως προς την ποιότητα και 28% ως προς το κόστος. Δεν λείπουν οι υπερτιμημένοι χώροι με τις παράλογες χρεώσεις, αλλά πλέον «οι μυημένοι clubbers απορρίπτουν το γυαλιστερό mainstream clubbing και υιοθετούν το πνεύμα του πρώιμου rave – λιγότερο TikTok, περισσότερα χέρια στον αέρα». Στη βιομηχανική ζώνη ξεχωρίζουν τα Hidden και The White Hotel, αλλά και πιο κοντά στο κέντρο, την παράσταση κλέβουν μη φανταχτερά υπόγεια και πίσω δωμάτια μαγαζιών όπως τα Peste, DBA και N/OM.

9. Βουδαπέστη, Ουγγαρία

 

Οι ντόπιοι στη Βουδαπέστη δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ένα αγαπημένο νυχτερινό κέντρο – το Budapest Park, το Remix, το Instant-Fogas, το CAT, το BOB, το Peaches and Cream και το Morrison's 2 αναφέρθηκαν πολλές φορές στην έρευνα του Time Out. Με 80% βαθμολογία ποιότητας, η νυχτερινή ζωή της Βουδαπέστης συγκαταλέγεται άνετα μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη.

10. Άκρα, Γκάνα

Η παραθαλάσσια πρωτεύουσα της Γκάνας βαθμολογήθηκε με 66% για την ποιότητα και 36% για το κόστος της νυχτερινής ζωής της. Οι ντόπιοι περιέγραψαν τη νυχτερινή ζωή στην Άκρα ως «όμορφη», «ειρηνική» και «ασφαλή», κατονομάζοντας τη γειτονιά Osu με τα πολλά μπαρ και την παραλία Labadi Beach – γνωστή για τα ολονύχτια beach parties – ως τα αγαπημένα τους μέρη για να ξεσαλώσουν. Ενώ κάθε νύχτα της εβδομάδας συναντάει κανείς δρόμους γεμάτους μουσική και πωλητές τροφίμων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Χειροπέδες σε 32χρονο για διάρρηξη κατοικίας και κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων

• Τραυματίστηκε στο μάτι κυνηγός - Η κατάσταση της υγείας του

• Στο νοσοκομείο οδηγός: Σοβαρό τροχαίο στην Πάφο με Λεμεσιανό τραυματία

• Θέλεις να αρχίσεις σπουδές εντός 2024; Αυτές είναι οι επιλογές σου – Τα deadlines και οι προτιμήσεις σε χώρες και σχολές

• Παρένθετη μητέρα στην Κύπρο: Τι ισχύει με την άδεια και επίδομα μητρότητας - Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται



Μονή Αββακούμ: Νέες εξελίξεις – Έβγαλαν εκτός εκκλησιαστικής δίκης τον Α. Βαβούσκο - «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα»

Μονή Αββακούμ: Νέες εξελίξεις – Έβγαλαν εκτός εκκλησιαστικής δίκης τον Α. Βαβούσκο - «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα»

Λίγες μέρες πριν την εκκλησιαστική δίκη που ορίστηκε στις 30 Αυγούστου ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου, σε έκτακτη συνεδρίασή του το Συνοδικό αποφάσισε πως ο Αναστάσιος Βαβούσκος δεν μπορεί να παρίσταται ως συνήγορος των μοναχών, στην δικαστική διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top