ΥΓΕΙΑ

Ειδικοί εξηγούν πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το προφυλακτικό σας κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης

Ειδικοί εξηγούν πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το προφυλακτικό σας κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης

H αλλαγή προφυλακτικού δεν είναι ένας σταθερός κανόνας, ωστόσο, καθώς εξαρτάται από το πόσο έντονη είναι η επαφή

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι τα προφυλακτικά πρέπει να αλλάζονται τακτικά κατά τη διάρκεια των περιπτύξεων για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά τους.

Συγκεκριμένα, η παρατεταμένη τριβή από το σεξ μπορεί να έχει κάποιο αντίκτυπο στο εξαιρετικά λεπτό υλικό, σύμφωνα με τον Dr. Neel Patel, ο οποίος συμβουλεύει την αλλαγή κάθε 30 λεπτά!

«Αν έχει περάσει μισή ώρα και έχετε διάθεση και ενέργεια και θέλετε να συνεχίσετε, αλλάξτε το προφυλακτικό», δήλωσε ο γιατρός στο Lloyd Pharmacy.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η αλλαγή προφυλακτικού δεν είναι ένας σταθερός κανόνας, ωστόσο, καθώς εξαρτάται «από το πόσο έντονη είναι η επαφή».

Οι σεξολόγοι λένε ότι οι άνδρες πρέπει να βάζουν προφυλακτικό πριν από το κολπικό, στοματικό ή πρωκτικό σεξ - και τους συμβουλεύουν να αλλάζουν προφυλακτικό όταν «περνάνε» από το ένα είδος στο άλλο για να αποτρέψουν τη μεταφορά βακτηρίων ή άλλων λοιμώξεων.


Επιπλέον, εάν η στύση χαθεί ενώ φοράτε προφυλακτικό, αυτό μπορεί να μην είναι πλέον τόσο αποτελεσματικό και θα πρέπει να αντικατασταθεί.

«Εάν υπάρχει σημαντική παύση στη σεξουαλική δραστηριότητα και ξεκινάτε ξανά, είναι καλή ιδέα να αλλάξετε το προφυλακτικό για να διατηρήσετε την αποτελεσματικότητα καθ' όλη τη διάρκεια του σεξ» δήλωσε στο The Post η Liana Baixauli, νοσηλεύτρια. «Είναι επίσης καλή πρακτική να χρησιμοποιείτε ένα νέο προφυλακτικό κάθε φορά που κάνετε σεξ για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη δυνατή προστασία» πρόσθεσε.

Τα προφυλακτικά είναι 98% αποτελεσματικά στην πρόληψη της εγκυμοσύνης, αλλά είναι επίσης κάτι περισσότερο από ένα απλό αντισυλληπτικό.

Προστατεύουν επίσης από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ). Τα προφυλακτικά συνήθως διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά έχουν ημερομηνία λήξης που πρέπει να αναγράφεται στο περιτύλιγμα ή στο κουτί.

Οι γιατροί υπενθυμίζουν επίσης στους άνδρες να ελέγχουν το περιτύλιγμα για να βεβαιωθούν ότι το λάστιχο είναι εντός ημερομηνίας πριν τοποθετηθεί

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Χειροπέδες σε 32χρονο για διάρρηξη κατοικίας και κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων

• Τραυματίστηκε στο μάτι κυνηγός - Η κατάσταση της υγείας του

• Στο νοσοκομείο οδηγός: Σοβαρό τροχαίο στην Πάφο με Λεμεσιανό τραυματία

• Θέλεις να αρχίσεις σπουδές εντός 2024; Αυτές είναι οι επιλογές σου – Τα deadlines και οι προτιμήσεις σε χώρες και σχολές

• Παρένθετη μητέρα στην Κύπρο: Τι ισχύει με την άδεια και επίδομα μητρότητας - Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται



Μονή Αββακούμ: Νέες εξελίξεις – Έβγαλαν εκτός εκκλησιαστικής δίκης τον Α. Βαβούσκο - «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα»

Μονή Αββακούμ: Νέες εξελίξεις – Έβγαλαν εκτός εκκλησιαστικής δίκης τον Α. Βαβούσκο - «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα»

Λίγες μέρες πριν την εκκλησιαστική δίκη που ορίστηκε στις 30 Αυγούστου ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου, σε έκτακτη συνεδρίασή του το Συνοδικό αποφάσισε πως ο Αναστάσιος Βαβούσκος δεν μπορεί να παρίσταται ως συνήγορος των μοναχών, στην δικαστική διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top