ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά η TUI

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά η TUI

Αν ο αυτοπυροβολισμός στα πόδια ήταν άθλημα η Κύπρος θα ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια. Βέβαια πρακτικά δεν γίνεται να είναι γιατί έχω την αμυδρή εντύπωση πως μετά την πρώτη προσπάθεια δεν μπορείς να ευελπιστείς για οποιαδήποτε συνέχεια στον χώρο, αν και εμείς ως χώρα διαθέτουμε το μοναδικό χάρισμα του να μπορούμε να πυροβολούμε τα πόδια μας ξανά και ξανά και ξανά χωρίς να έχουμε επίγνωση της πράξης.

Η πρόσφατη ιστορία με την TUI είναι χαρακτηριστική των συνεπειών που προκύπτουν από το πάντρεμα εθνικισμού, ανικανότητας και της γνήσιας, ανόθευτης, ορθόδοξης εγχώριας ανοησίας. Όπως αποδείχθηκε ο γερμανικός τουριστικός κολοσσός -και ένας από τους βασικούς αιμοδότες του κυπριακού τουρισμού και κατ’ επέκταση της οικονομίας- δεν είχε ιδέα ότι ο εδώ υπάλληλός της είχε σηκώσει μπαϊράκι και αποφάσισε μονομερώς και αυθαίρετα να σταματήσει τις ημερήσιες εκδρομές στα κατεχόμενα - κάτι που σημειώστε γίνεται καθημερινά, τόσο οργανωμένα όσο και μεμονωμένα, από Ελληνοκύπριους από το 2004 οπότε και τέθηκε σε ισχύ ο Κανονισμός της Πράσινης Γραμμής για ελεύθερη διακίνηση προσώπων και ορισμένων προϊόντων ένθεν κι ένθεν, με την τζίφρα μάλιστα του αδιαφιλονίκητου γκράντε πατριώτη Τάσσου Παπαδόπουλου (για τα μάτια του οποίου το ΑΚΕΛ τσιμέντωσε τη λύση).  «Δηλώσεις τοπικού υπαλλήλου σχετικά με την προσφορά μας για εκδρομή στη βόρεια Κύπρο, οι οποίες αναφέρονται σε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες, δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση της Tui Cyprus. Ως μια πραγματικά παγκόσμια εταιρεία, η Tui υποστηρίζει πάντα την ανταλλαγή και τη συνεργασία ως βάση για αμοιβαία κατανόηση και ειρηνική συνύπαρξη» τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας μέσω της Cyprus Mail για να προσθέσει ότι «ο εν λόγω υπάλληλος έχει προειδοποιηθεί να μην κάνει μη εγκεκριμένες δηλώσεις που παραποιούν τη θέση της εταιρείας» και ότι «φυσικά οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα οποιεσδήποτε εκδρομές και δραστηριότητες θέλουν να συμμετάσχουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Κύπρο. Αμέτρητα πακέτα εκδρομών που περιλαμβάνουν τη βόρεια Κύπρο είναι διαθέσιμα για να διαλέξουν».

Ακόμα μια τεράστια... διπλωματική επιτυχία προστέθηκε στο ήδη παραγεμισμένο CV της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, αυτή τη φορά courtesy της διάνοιας που φέρει τον πλήρη τίτλο “Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής” που βγήκε από την πρώτη στιγμή να αγκαλιάσει ή/και οικειοποιηθεί την πρωτοβουλία του υπαλλήλου παραπληροφορώντας τον κόσμο ότι πρόκειται δήθεν για “απόφαση της TUI να σταματήσει τις εκδρομές στα κατεχόμενα”. Βασικά αυτό ήταν και το μήνυμα που έλαβαν απορριπτικοί/εθνικιστικοί κύκλοι που φαντασιώνονταν σε σημείο ονείρωξης... ηχηρά ραπίσματα, γονάτισμα και οικονομική καταστροφή των κατεχομένων από την επέλαση του Τέταρτου Καβαλάρη της Αποκάλυψης Κώστα Κουμή. Βέβαια όλοι αυτοί, τυφλωμένοι από τον ανέξοδο, πιασάρικο-αλλά-κενού-ουσίας εθνικισμό, δεν βλέπουν -ή ορθότερα δεν θέλουν να δουν ή απλά αδιαφορούν- τις επιπτώσεις ενός σοβαρού επεισοδίου με την TUI (ή οποιουδήποτε άλλου τουριστικού  κολοσσού που ασκεί το ΝΟΜΙΜΟ δικαίωμά του να πραγματοποιεί εκδρομές στα κατεχόμενα). Λες και θα είναι οι ίδιοι που θα γεμίσουν τα ξενοδοχεία των ελεύθερων περιοχών με χιλιάδες τουρίστες που μένουν, τρώνε, πίνουν και ξοδεύουν ΕΔΩ αλλά ξαφνικά μετά από 20 χρόνια θυμήθηκαν κάποιοι ότι τους ενοχλούν οι ημερήσιες εκδρομές στα κατεχόμενα. Θα είναι οι ίδιοι που θα καλύψουν τη ζημιά σε περίπτωση που η TUI αποφασίσει να μας σιχτιρίσει και προσηλωθεί στην Τουρκία των 80 εκατομμυρίων αντί να ασχολείται με τις υστερίες του πελλόροτσου; 

Ήδη σύσσωμος ο τουριστικός τομέας της χώρας πνέει τα μένεα κατά Κουμή ο οποίος ως άλλος Δρ. Φρανκενστάιν αδυνατεί να ελέγξει το τέρας που δημιούργησε και συνεχίζει να εκτοξεύει τη μια μπαρούφα πίσω από την άλλη στη χειρότερη ίσως διαχείριση κρίσης που είχαμε να δούμε από την εποχή του Μαρί. “Η TUI βρίσκεται σε δύσκολη θέση και επιθυμεί να τερματιστεί ο δημόσιος διάλογος που έχει προκληθεί για τις μονοήμερες εκδρομές τουριστών στα κατεχόμενα” είπε το πρωί στην Ηλιάδη προφανώς μπερδεύοντας την εταιρεία με τον... εαυτό του. Ένα μπάχαλο χωρίς σοβαρή αιτία, μηδενικό όφελος (πέρα ίσως από το χάιδεμα των εθνικιστών) αλλά με πιθανές σοβαρότατες επιπτώσεις στον τουρισμό, την οικονομία, τις διακοινοτικές σχέσεις και ίσως την πορεία του Κυπριακού (ο Τατάρ δεν ήθελε και πολύ να εξαγγείλει το άνοιγμα έξι νέων ξενοδοχείων στην περίκλειστη Αμμόχωστο - ακόμα ένα “πυροτέχνημα” φαντάζομαι για τον Νίκο Χριστοδουλίδη). Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) Χάρης Παπαχαραλάμπους, μιλώντας κι αυτός στην Ηλιάδη, πρότεινε τις εκδρομές αυτές να τις οργανώνουμε εμείς παρά το ψευδοκράτος, αφού οι περισσότεροι τουρίστες δεν έχουν ιδέα για το πολιτικό πρόβλημα και αφήνονται στο έλεος της κατοχικής προπαγάνδας. Αλλά βλέπετε ακόμα κι αυτή η πολύ λογική πρόταση παραείναι προχώ για τους θιασώτες του εύπεπτου, φτηνιάρικου εθνικισμού που ίσως κληθούμε πάλι να πληρώσουμε ακριβά όλοι μας.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Χειροπέδες σε 32χρονο για διάρρηξη κατοικίας και κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων

• Τραυματίστηκε στο μάτι κυνηγός - Η κατάσταση της υγείας του

• Στο νοσοκομείο οδηγός: Σοβαρό τροχαίο στην Πάφο με Λεμεσιανό τραυματία

• Θέλεις να αρχίσεις σπουδές εντός 2024; Αυτές είναι οι επιλογές σου – Τα deadlines και οι προτιμήσεις σε χώρες και σχολές

• Παρένθετη μητέρα στην Κύπρο: Τι ισχύει με την άδεια και επίδομα μητρότητας - Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται



Μονή Αββακούμ: Νέες εξελίξεις – Έβγαλαν εκτός εκκλησιαστικής δίκης τον Α. Βαβούσκο - «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα»

Μονή Αββακούμ: Νέες εξελίξεις – Έβγαλαν εκτός εκκλησιαστικής δίκης τον Α. Βαβούσκο - «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα»

Λίγες μέρες πριν την εκκλησιαστική δίκη που ορίστηκε στις 30 Αυγούστου ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου, σε έκτακτη συνεδρίασή του το Συνοδικό αποφάσισε πως ο Αναστάσιος Βαβούσκος δεν μπορεί να παρίσταται ως συνήγορος των μοναχών, στην δικαστική διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top