ΔΙΕΘΝΗ

Παρίστανε τον διάσημο YouTuber και εκβίαζε εκατοντάδες κορίτσια για να κάνουν σεξουαλικές πράξεις on camera

Παρίστανε τον διάσημο YouTuber και εκβίαζε εκατοντάδες κορίτσια για να κάνουν σεξουαλικές πράξεις on camera

Σε 17 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε στην Αυστραλία ένας 29χρονος άνδρας που παρίστανε τον διάσημο έφηβο YouTuber για να ξεγελά τα θύματά του και κατόπιν να τα εκβιάζει ώστε να κάνουν σεξουαλικές πράξεις on camera.

Ο Muhammad Zain Ul Abideen Rasheed δήλωσε ένοχος για 119 κατηγορίες που αφορούσαν 286 άτομα από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Γαλλία. Τα δύο τρίτα των θυμάτων του ήταν ηλικίας κάτω των 16 ετών.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, που οι αυστραλιανές Αρχές χαρακτηρίζουν ως μία από τις χειρότερες υποθέσεις sextortion στα εγκληματολογικά χρονικά της χώρας, πραγματικά σοκάρουν. Στο δικαστήριο στο Περθ παρουσιάστηκαν αποδείξεις για τη δράση του 29χρονου, ο οποίος παγίδευε τα θύματά του σε έναν κλοιό ολοένα και πιο ακραίας κακοποίησης, αδιαφορώντας πλήρως για το πού θα μπορούσε να τα οδηγήσει η απόγνωση.

«Η ανάλγητη στάση αυτού του ανθρώπου απέναντι στα θύματά του ανά την υφήλιο και τα αισθήματα αγωνίας, εξευτελισμού και φόβου που ένιωθαν, καθιστούν την υπόθεση αυτή μία από τις πιο φρικτές υποθέσεις εκβιασμού στην Αυστραλία», δήλωσε ο αστυνομικός υποδιοικητής David McLean. «Αυτού του είδους η διαδικτυακή εκμετάλλευση και κακοποίηση είναι καταστροφική και προκαλεί ψυχικά τραύματα που ακολουθούν το θύμα για όλη του τη ζωή», συμπλήρωσε ο ίδιος.
 
 
Κατά την ανακοίνωση της ποινής του Rasheed την Τρίτη, η δικαστής Amanda Burrows δήλωσε ότι τα εγκλήματά του ήταν τέτοιου μεγέθους που δεν μπορούν να συγκριθούν με άλλες περιπτώσεις sextortion στη χώρα.

Προσποιούμενος τον 15χρονο Αμερικανό σταρ του διαδικτύου, ο Rasheed έπιανε κουβέντα με τα ανήλικα άτομα που έβαζε στο στόχαστρο, και τα ενέπλεκε σε συζητήσεις για σεξουαλικές φαντασιώσεις.

Κατόπιν, απειλούσε ότι θα έστελνε τις απαντήσεις τους στο chat σε φίλους και συγγενείς, αν δεν εκτελούσαν μια σειρά «εξευτελιστικών» σεξουαλικών πράξεων - οι οποίες ενίοτε περιλάμβαναν τα κατοικίδια ζώα της οικογένειας και άλλα παιδιά στο σπίτι.

Όπως έγινε γνωστό, ο Rasheed συμμετείχε σε μισογυνιστικές κοινότητες «incel» στο διαδίκτυο και σε αρκετές περιπτώσεις είχε προσκαλέσει άλλα άτομα - σε μια περίπτωση έως και 98 - να παρακολουθήσουν τις προαναφερόμενες σεξουαλικές πράξεις σε ζωντανή μετάδοση.

Πολλά από τα παιδιά που εκβίαζε του είχαν πει ότι έχουν τάσεις αυτοκτονίας - ένα από αυτά μάλιστα του είχε στείλει και φωτογραφίες αυτοτραυματισμού. Ωστόσο ο Rasheed συνέχισε να τα εκβιάζει, παρότι γνώριζε σε ποιον βαθμό οι πράξεις του προκαλούσαν ακραίο φόβο και αγωνία στα θύματά του.

Ο 29χρονος συνελήφθη αφού οι αυστραλιανές αρχές ήρθαν σε επαφή με την Ιντερπόλ και τους ερευνητές των ΗΠΑ και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες το 2020 μετά από αστυνομική επιδρομή στο σπίτι του.

Ο Rasheed εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης πέντε ετών για σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης δύο φορές μέσα στο αυτοκίνητό του σε πάρκο του Περθ.

Mε πληροφορίες από BBC

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Επίθεση σε 64χρονο: Νέα σύλληψη 17χρονου - Ξετυλίγεται σιγά σιγά το μυστήριο της υπόθεσης

• Άγρια συμπλοκή στη Λάρνακα - Στο Νοσοκομείο τρία πρόσωπα διασωληνωμένος ο ένας

• Συγκλονιστικό βίντεο: Εγχειρισμένη 34χρονη με ανεύρυσμα εγκεφάλου ζει σε άθλιες συνθήκες χωρίς φαγητό στη Λεμεσό

• Αεροπορικά ταξίδια: Όσα αλλάζουν από την 1η Σεπτεμβρίου - Επηρεάζονται οι Κύπριοι επιβάτες;

• Δημόσια Νηπιαγωγεία: Με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή παιδιών για φοίτηση - Όλες οι λεπτομέρειες



Crash test για Φιντάν – Η ώρα της αλήθειας για τις Κυπρογενείς υποχρεώσεις της Άγκυρας

Crash test για Φιντάν – Η ώρα της αλήθειας για τις Κυπρογενείς υποχρεώσεις της Άγκυρας

Για πρώτη φορά, οι Υπουργοί Εξωτερικών  θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Τούρκο ομόλογό τους Χακάν Φιντάν τα θέματα που είναι σημαντικά για την ΕΕ στα οποία περιλαμβάνεται το Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top