LIKE ONLINE

Ισραήλ: Τετράχρονο έσπασε κατά λάθος αγγείο ηλικίας 3.500 ετών κατά την επίσκεψή του σε μουσείο

Ισραήλ: Τετράχρονο έσπασε κατά λάθος αγγείο ηλικίας 3.500 ετών κατά την επίσκεψή του σε μουσείο

Θύμα της... περιέργειας ενός 4χρονου αγοριού που επισκεπτόταν μαζί με τον πατέρα του το μουσείο Hecht στην Χάιφα έπεσε ένα αγγείο ηλικίας περίπου 3.500 ετών, με αποτέλεσμα να γίνει κομμάτια.

Σύμφωνα με το BBC, το αγγείο χρονολογείται από την εποχή του χαλκού, μεταξύ 2200 και 1500 π.Χ., και θεωρούνταν ένα σπάνιο έκθεμα, εξαιτίας της πολύ καλής κατάστασης στην οποία είχε βρεθεί.

Το αγγείο ήταν τοποθετημένο κοντά στην είσοδο του μουσείο, εκτός γυάλινης προθήκης, αφού αποτελεί φιλοσοφία του μουσείου να δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες θα θαυμάζουν τα εκθέματα - όπου αυτό είναι εφικτό - χωρίς «εμπόδια».

Ο πατέρας του παιδιού δήλωσε ότι ο γιος του τράβηξε ελαφρά το αγγείο επειδή ήταν περίεργος να δει τι υπήρχε μέσα, με αποτέλεσμα το αρχαίο αντικείμενο να πέσει στο πάτωμα και να σπάσει. Ο ίδιος περιέγραψε στο βρετανικό δίκτυο το σοκ του όταν αντίκρισε το παιδί δίπλα στο σπάσμένο αγγείο και εξήγησε ότι πήγε αμέσως να μιλήσει στον φύλακα αφού καθησύχασε το αγοράκι.

Το Μουσείο Hecht δήλωσε ότι το παιδί προσκλήθηκε ξανά στην έκθεση με την οικογένειά του για μια οργανωμένη ξενάγηση μετά το περιστατικό που συνέβη πριν από λίγες ημέρες.

«Υπάρχουν περιπτώσεις όπου εκθέματα καταστρέφονται σκόπιμα και αυτές οι περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με μεγάλη αυστηρότητα και εμπλοκή της αστυνομίας. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το βάζο καταστράφηκε κατά λάθος από ένα μικρό παιδί που επισκέφθηκε το μουσείο, και η αντίδρασή μας θα είναι ανάλογη», δήλωσε υπεύθυνος του μουσείου.

Ειδικός συντηρητής έχει αναλάβει την αποκατάσταση του αγγείου, το οποίο θα επιστρέψει σύντομα στη θέση του. Όσο για το μουσείο, δήλωσε ότι, παρά το περιστατικό, θα συνεχίσει να εκθέτει ορισμένες αρχαιότητες χωρίς προθήκες, αφού αυτό συμβάλλει σε μια καλύτερη εμπειρία για το κοινό.

Πηγή: protothema.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μονή Αββακούμ: Πόσες υποθέσεις εξετάζει η Αστυνομία - Τι γίνεται μετά την κατάθεση της 14χρονης

• Άγρια συμπλοκή στη Λάρνακα - Στο Νοσοκομείο τρία πρόσωπα διασωληνωμένος ο ένας

• Συγκλονιστικό βίντεο: Εγχειρισμένη 34χρονη με ανεύρυσμα εγκεφάλου ζει σε άθλιες συνθήκες χωρίς φαγητό στη Λεμεσό

• Αεροπορικά ταξίδια: Όσα αλλάζουν από την 1η Σεπτεμβρίου - Επηρεάζονται οι Κύπριοι επιβάτες;

• Δημόσια Νηπιαγωγεία: Με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή παιδιών για φοίτηση - Όλες οι λεπτομέρειες

• Φειδίας Παναγιώτου: Η πρώτη δημόσια αναφορά στην σύντροφο του - «Είμαι έτοιμος και εγώ να κάνω οικογένεια»



Υπόθεση 64χρονου: Για 8 μέρες στο κελί - Αντιμετωπίζει συνολικά 6 κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Υπόθεση 64χρονου: Για 8 μέρες στο κελί - Αντιμετωπίζει συνολικά 6 κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Εναντίον του 64χρονου, που συνελήφθη χθες, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 28/8 διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top