ΥΓΕΙΑ

Πόσο πρέπει να διαρκεί ένα φιλί για να παρατείνει τη ζωή μας;

Πόσο πρέπει να διαρκεί ένα φιλί για να παρατείνει τη ζωή μας;

Αν ένα από τα πράγματα που απολαμβάνουμε περισσότερο στη ζωή είναι τα φιλιά με τον σύντροφό μας, ας τα κάνουμε να κρατήσουν.

Για να παρατείνουμε και την απόλαυση αλλά και την ίδια τη διάρκεια της ζωής μας, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Dr. John Gottman. Ο διακεκριμένος ψυχολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, ιδρυτής του ομώνυμου ινστιτούτου (The Gottman Institute) μαζί με τη σύζυγό του, υποστηρίζει, ειδικότερα, ότι έξι δευτερόλεπτα είναι η ιδανική διάρκεια για να αρχίσει η έκκριση ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που έχει συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία.

Τόσο πολλά, που σύμφωνα με ένα μάλλον ξεπερασμένο παράδειγμα που έχει δώσει ο ίδιος (ας μην ξεχνάμε ότι είναι 82 ετών), «οι άντρες που φιλούν τις γυναίκες τους για να τις χαιρετήσουν πριν φύγουν για τη δουλειά ζουν τέσσερα χρόνια περισσότερα από τους άντρες που δεν το κάνουν. Αλλά το φιλί των έξι δευτερολέπτων, το οποίο προτείνουμε, έχει περισσότερες δυνατότητες από ένα απλό φιλί στο μάγουλο. Έτσι εκκρίνεται ωκυτοκίνη». Και επειδή είναι μάλλον μη ρεαλιστικό να κοιτάμε χρονόμετρο την ώρα του φιλιού, ας κρατήσουμε τον κανόνα «όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο». Κανέναν δεν έβλαψε λίγο περισσότερη ωκυτοκίνη, από όσο γνωρίζουμε.

Αλλά ακόμα και αν ένα φιλί δεν ανήκει στην καθημερινή ρουτίνα μας, υπάρχουν εναλλακτικές χειρονομίες τρυφερότητας που έχουν συνδεθεί με τη μακροζωία, όπως προσθέτει ο Dr. Gottman: «Με μια αγκαλιά των 20 δευτερολέπτων ή ένα φιλί των έξι δευτερολέπτων και οι δύο εκκρίνουν ωκυτοκίνη. Κι αυτό δημιουργεί μια αίσθηση ψυχικής ασφάλειας και δεσίματος».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μονή Αββακούμ: Πόσες υποθέσεις εξετάζει η Αστυνομία - Τι γίνεται μετά την κατάθεση της 14χρονης

• Άγρια συμπλοκή στη Λάρνακα - Στο Νοσοκομείο τρία πρόσωπα διασωληνωμένος ο ένας

• Συγκλονιστικό βίντεο: Εγχειρισμένη 34χρονη με ανεύρυσμα εγκεφάλου ζει σε άθλιες συνθήκες χωρίς φαγητό στη Λεμεσό

• Αεροπορικά ταξίδια: Όσα αλλάζουν από την 1η Σεπτεμβρίου - Επηρεάζονται οι Κύπριοι επιβάτες;

• Δημόσια Νηπιαγωγεία: Με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή παιδιών για φοίτηση - Όλες οι λεπτομέρειες

• Φειδίας Παναγιώτου: Η πρώτη δημόσια αναφορά στην σύντροφο του - «Είμαι έτοιμος και εγώ να κάνω οικογένεια»



Υπόθεση 64χρονου: Για 8 μέρες στο κελί - Αντιμετωπίζει συνολικά 6 κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Υπόθεση 64χρονου: Για 8 μέρες στο κελί - Αντιμετωπίζει συνολικά 6 κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Εναντίον του 64χρονου, που συνελήφθη χθες, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 28/8 διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top