Γάζα - CIA: Στα χέρια του ηγέτη της Χαμάς η τύχη του σχεδίου για κατάπαυση του πυρός

Γάζα - CIA: Στα χέρια του ηγέτη της Χαμάς η τύχη του σχεδίου για κατάπαυση του πυρός

Η τύχη του σχεδίου εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς εξαρτάται εν πολλοίς από τον ηγέτη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, υποστήριξε σήμερα ο υποδιευθυντής της CIA Ντέιβιντ Κόεν. Πρόκειται για «ερώτημα το οποίο θα απαντηθεί» από τον ηγέτη της Χαμάς, είπε ο Κόεν, χωρίς να αναφερθεί στον Γιαχία Σινουάρ ονομαστικά.

Η ισραηλινή πλευρά έχει δείξει σοβαρότητα στις διαπραγματεύσεις, είπε ο υποδιευθυντής της CIA σε συνέδριο για την εθνική ασφάλεια και τη συλλογή πληροφοριών, το οποίο διεξάγεται στην Ουάσινγκτον.

Στόχος των έμμεσων διαπραγματεύσεων – με τη μεσολάβηση ΗΠΑ, Αιγύπτου και Κατάρ – είναι η επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, ώστε να αποτραπεί επίσης η εξάπλωση της σύγκρουσης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σχολιάζοντας τις διπλωματικές προσπάθειες, ο Κόεν είπε: Μπορεί ορισμένες φορές οι άνθρωποι να απομακρύνονται από το χείλος του γκρεμού, αλλά δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα ότι οποιαδήποτε πλευρά σε αυτήν την περιοχή μπορεί να καθορίσει την έκβαση της προσπάθειας για αποτροπή της κλιμάκωσης.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Μικρά αλλά σημαντικά βήματα προς την εντατικοποίηση των επαφών για το Κυπριακό διαπιστώνει η κυβέρνηση, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, να τονίζει ότι ο χρόνος πιέζει και πως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εξακολουθεί να έχει ως στόχο τη σύγκληση διευρυμένης συνάντησης πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του.

BEST OF TOTHEMAONLINE