ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρίνα Λάρνακας: Την ενσωμάτωσή τους στα έργα ζητούν οι 15 απολυθέντες της ΚΙΤΙΟΝ

Μαρίνα Λάρνακας: Την ενσωμάτωσή τους στα έργα ζητούν οι 15 απολυθέντες της ΚΙΤΙΟΝ

Την ενσωμάτωσή τους στα εξαγγελθέντα έργα που θα γίνουν στη μαρίνα της Λάρνακας, ζητούν οι 15 απολυθέντες πρώην υπάλληλοι της εταιρείας ΚΙΤΙΟΝ.

Σε ανακοίνωσή τους οι 15 απολυθέντες από τους συνολικά 87 πρώην υπαλλήλους της εταιρείας ΚITION, οι οποίοι μετά τον τερματισμό της Σύμβασης μεταξύ κράτους και εταιρείας μεταφέρθηκαν στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου (ΑΝΕΤΕΛ), αναφέρουν ότι η μεταφορά τους έγινε «για μεταβατική και προσωρινή περίοδο, μέχρι τη λήψη αποφάσεων σε πολιτικό επίπεδο για το μέλλον του έργου λιμανιού – μαρίνας Λάρνακας» κάτι που - όπως υποστηρίζουν - «περιλαμβάνεται στις "Δηλώσεις Αποδοχής Εργοδότησης Προσωπικού" που τους παραδόθηκαν από την ΑΝΕΤΕΛ».

Προσθέτουν ότι η «Δήλωση Αποδοχής Εργοδότησης Προσωπικού» τούς παραδόθηκε στις 28 Ιουνίου «χωρίς καμία δυνατότητα μελέτης ή διαβούλευσης. Μας επιβλήθηκε να υπογράψουμε άμεσα, υπό την ξεκάθαρη απειλή ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε καθυστέρησης ή επιφύλαξης δεν θα λαμβάναμε μισθούς», σημειώνουν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «οι Υπουργοί Μεταφορών και Εργασίας, κατά την επίσκεψή τους στο λιμάνι της Λάρνακας στις 3 Ιουνίου, δεσμεύτηκαν ρητά ότι θα πραγματοποιηθούν προσωπικές συναντήσεις με τον καθένα από εμάς, με σκοπό την εξέταση της συνέχισης της απασχόλησής μας μετά το πέρας αυτής της μεταβατικής περιόδου. Παρ’ όλα αυτά, αυτές οι δεσμεύσεις δεν τηρήθηκαν ποτέ και κατά συνέπεια η καλλιέργεια προσδοκιών για την μη απόλυση μάς απέτρεψε», όπως αναφέρουν, «από την αναζήτηση άλλης εργασίας».

Ωστόσο, σημειώνουν οι πρώην εργαζόμενοι, «παρά τις διαβεβαιώσεις των Υπουργών ότι το εργασιακό μας μέλλον θα διασφαλιστεί, μας ανακοινώθηκε αιφνίδια ο τερματισμός της εργοδότησης μας από την ΑΝΕΤΕΛ στις 31 Ιουλίου, προτού ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση σε πολιτικό επίπεδο για το μέλλον του έργου λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας». Όπως λένε, «αργότερα ο Υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε την έναρξη έργων στη μαρίνα της Λάρνακας άμεσα, ενώ για το λιμάνι ανέφερε πως η λήψη αποφάσεων είναι αδύνατη στο παρόν στάδιο, κάτι που άφησε τους 15 από εμάς, οικογενειάρχες με πολλές οικονομικές υποχρεώσεις, να αναζητούμε εργασία εν μέσω Αυγούστου, πράγμα αδιανόητο».

Διερωτόμαστε, αναφέρουν οι 15 «πώς η Κυβέρνηση προχώρησε στην απόλυσή μας πριν καν ληφθούν οι τελικές πολιτικές αποφάσεις για το έργο, ιδιαίτερα όταν τα εξαγγελθέντα έργα στη μαρίνα της Λάρνακας αφορούν σε μεγάλο βαθμό το αντικείμενο εργασίας πολλών από τους απολυθέντες».

Απαιτούμε, αναφέρουν οι πρώην εργαζόμενοι στη ΚΙΤΙΟΝ «άμεση διόρθωση αυτής της κατάφωρης αδικίας και τη δίκαιη ενσωμάτωσή μας στα εξαγγελθέντα έργα, στα οποία η πλειονότητά μας έχει ήδη συμβάλει στο παρελθόν. Εάν η απασχόληση όλων μας δεν είναι εφικτή, ζητούμε τουλάχιστον την προσωρινή απασχόληση εκείνων που δεν θα ενταχθούν στα νέα έργα για ένα εύλογο χρονικό διάστημα ή εναλλακτικά, δίκαιη αποζημίωση, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να βρούμε νέα εργασία»

Οι 15, σημειώνουν ακόμα ότι είχαν «συναντήσεις, με τον Δήμαρχο, με τους βουλευτές Λάρνακας και άλλα πολιτικά πρόσωπα και την Πρόεδρο της Βουλής/Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, που έδειξαν κατανόηση στο αίτημά μας. Αναμένουμε την ίδια ανταπόκριση και από το Υπουργείο Μεταφορών και την Κυβέρνηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μονή Αββακούμ: Στην αντεπίθεση η αδελφότητα - Ξεκαθαρίζει ότι η καταγγελία για κακοποίηση ανήλικης δεν αφορά μέλος της

• Συμπλοκή στη Λάρνακα: Μαρτυρία «έκαψε» 25χρονο για την υπόθεση

• Συγκλονιστικό βίντεο: Εγχειρισμένη 34χρονη με ανεύρυσμα εγκεφάλου ζει σε άθλιες συνθήκες χωρίς φαγητό στη Λεμεσό

• Αεροπορικά ταξίδια: Όσα αλλάζουν από την 1η Σεπτεμβρίου - Επηρεάζονται οι Κύπριοι επιβάτες;

• Δημόσια Νηπιαγωγεία: Με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή παιδιών για φοίτηση - Όλες οι λεπτομέρειες

• Φειδίας Παναγιώτου: Η πρώτη δημόσια αναφορά στην σύντροφο του - «Είμαι έτοιμος και εγώ να κάνω οικογένεια»

• Κύπριος τραγουδιστής έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του - «Με εσένα πλάι μου…»



Υπόθεση 64χρονου: Πέρασαν χειροπέδες σε ακόμα δύο πρόσωπα - Καταζητείται 18χρονη

Υπόθεση 64χρονου: Πέρασαν χειροπέδες σε ακόμα δύο πρόσωπα - Καταζητείται 18χρονη

Σε ακόμα δυο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση του 64χρονου, ο οποίος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ληστείας από ανήλικους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top