ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για ανάγκη επανεκκίνησης διαλόγου για Κυπριακό μίλησε ο Γεραπετρίτης σε Φιντάν

Για ανάγκη επανεκκίνησης διαλόγου για Κυπριακό μίλησε ο Γεραπετρίτης σε Φιντάν

Την ανάγκη επανεκκίνησης του διαλόγου για το Κυπριακό, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά και αξιοποίησης της ευκαιρίας που δημιουργεί η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, υπογράμμισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, κατά τη συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με τον κ. Φιντάν, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των ΥΠΕΞ της ΕΕ, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών «τόνισε την ανάγκη επανεκκίνησης του διαλόγου στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και αξιοποίησης της ευκαιρίας που θέτει η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διήρκησε μία ώρα και πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, συζητήθηκαν επίσης οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Όπως αναφέρουν οι ελληνικές διπλωματικές πηγές, «ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, όμως θα πρέπει να γίνονται σεβαστά το ευρωπαϊκό κεκτημένο, η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών-μελών και η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας της ΕΕ. Επί αυτού απαιτείται μεγαλύτερος συντονισμός μεταξύ της Τουρκίας με την ΕΕ».

«Στο σκέλος της συζήτησης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Γεραπετρίτης έθεσε όλα τα θέματα που κατά το προηγούμενο διάστημα δημιούργησαν εντάσεις εκ μέρους της Τουρκίας, επισημαίνοντας την ανάγκη ύπαρξης καλού κλίματος, αποφυγής εντάσεων και σεβασμού του διεθνούς δικαίου», σημειώνουν οι διπλωματικές πηγές.

Τέλος, συζητήθηκε η επικείμενη συνάντηση των ηγετών της Ελλάδας και της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη, όπου θα συζητηθούν το χρονοδιάγραμμα και τα επόμενα βήματα του διαλόγου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Λευκωσία: Pit Bull επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη του – Το πυροβόλησε θανάσιμα ο γείτονας με κυνηγετικό για να γλιτώσει τον 61χρονο

• Σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία και υπάρχουν παιδάκια χωρίς σχολικά: «Εκλιπαρώ...να βοηθήσετε»

• Τραυματίστηκε βρέφος στην Πάφο αλλά κατέληξε στη Λευκωσία λόγω... χαλασμένου αξονικού - Η θέση του ΟΚΥπΥ

• Γυμνάστρια αποκαλύπτει τι πρέπει να παραγγείλει κάποιος από τα McDonald's όταν κάνει δίαιτα - Δείτε βίντεο

• «Κράτος Μαφία»: Επανέρχεται η Αυστραλή νομικός και συνεχίζουν οι καταθέσεις - Μαρτυρία και από τον Χρήστο Στυλιανίδη

• Υπόθεση 64χρονου: Ενώπιον δικαστηρίου οι δυο ανήλικες και τρεις ενήλικες



Νέος διορισμός από τον ΠτΔ - Ποιος αναλαμβάνει θέση Ειδικού Συμβούλου για θέματα δεοντολογίας

Νέος διορισμός από τον ΠτΔ - Ποιος αναλαμβάνει θέση Ειδικού Συμβούλου για θέματα δεοντολογίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης διόρισε σήμερα τον κ. Γιώργο Αρέστη, πρώην Δικαστή Ανωτάτου Δικαστηρίου Κύπρου, στη θέση του Ειδικού Συμβούλου, για θέματα Δεοντολογίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top