ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελία Χριστοφίδη για διαβατήρια και δικηγορικό Αναστασιάδη – Τι γίνεται με την έρευνα της Αρχής κατά της Διαφθοράς

Καταγγελία Χριστοφίδη για διαβατήρια και δικηγορικό Αναστασιάδη – Τι γίνεται με την έρευνα της Αρχής κατά της Διαφθοράς

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια με τα «χρυσά διαβατήρια» και την εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου του Νίκου Αναστασιάδη σε πολιτογραφήσεις.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, είχε προχωρήσει σε δημόσια καταγγελία πριν από περίπου δύο χρόνια.

Ξεκαθαρίζοντας το τοπίο, ο Επίτροπος Διαφάνειας Χάρης Πογιατζής ανέφερε στο ThemaOnline ότι διεξάγεται έρευνα.

«Είναι η πρώτη έρευνα που ξεκίνησε η ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς πέρσι τον Αύγουστο. Στην πορεία ο ένας από τους δύο ερευνώντες λειτουργούς παραιτήθηκε λόγω σύγκρουσής συμφέροντος με μια εταιρεία. Με τον δεύτερο διαφωνήσαμε ως προς τον χειρισμό».

«Τώρα έχουμε διορίσει τρεις νέους ερευνώντες λειτουργούς οι οποίοι θα επανεκκινήσουν την έρευνα όπως αρχικά έγινε η καταγγελία από τον κ. Χριστοφίδη. Έχουν δοθεί οδηγίες να κινηθούν γρήγορα και αναμένεται να έχουμε πόρισμα μέχρι το τέλος του χρόνου. Έχουν ήδη καλέσει τον κ. Χριστοφίδη ο οποίος θα είναι εδώ 6 του Σεπτέμβρη», υπέδειξε ο Επίτροπος Διαφάνειας.

Ερωτηθείς κατά πόσο διερευνάται ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Χάρης Πογιατζής απάντησε πως «το ‘παράπονο’ του κ. Χριστοφίδη είναι ότι κατάγγειλε τον κ. Αναστασιάδη και δεν ερευνάται. Στη δημόσια του καταγγελία δεν υπάρχει αναφορά στον ίδιο τον Νίκο Αναστασιάδη αλλά στο δικηγορικό του γραφείο».

Επίσης, σημειώνεται από τη μία ότι ο Νίκος Αναστασιάδης ως Πρόεδρος με βάση το σύνταγμα δεν ψηφίζει στο Υπουργικό Συμβούλιο άρα δεν συμμετείχε σε κάποια ψηφοφορία σχετικά με τα διαβατήρια. Πιο συγκεκριμένα «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλεί τις συνεδρίες του Υπουργικού Συμβουλίου και καταρτίζει την ημερήσια διάταξή τους. Διατηρεί δε δικαίωμα τελικής αρνησικυρίας (βέτο) και για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, εφόσον αυτές αφορούν θέματα εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας της Δημοκρατίας, όπως επίσης και δικαίωμα αναπομπής τους στο εν λόγω σώμα».

Επίσης σημειώνεται ότι δεν είναι μέτοχος στο δικηγορικό του γραφείο εδώ και χρόνια.
«Ακόμη δεν βρήκαμε κάτι που να εμπλέκει τον Νίκο Αναστασιάδη από την προηγούμενη έρευνα. Αν βρεθεί κάτι στην πορεία, δεν θα διστάσουμε να το ερευνήσουμε.

Ήδη ερευνάται εξάλλου για την υπόθεση ‘Κράτος Μαφία’», τόνισε ο Επίτροπος Διαφάνειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση διερευνώνται μέτοχοι του δικηγορικού και ιδιοκτήτης εταιρείας real estate.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε στα social media ο Χρίστος Χριστοφίδης αναφορικά με την καταγγελία του και τη διερεύνηση από την ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς.

@christos.christophides Επιχείρηση συγκάλυψης των σκανδάλων; Καταγγέλλω τον κ. Αναστασιάδη και μου απαντούν ότι δεν είναι υπό διερεύνηση. Η Αρχή κατά της διαφθοράς, διορισμένη από τον κ. Αναστασιάδη, τον καλύπτουν. #κυπροςτικτοκ #κυπρος🇨🇾 #cyprus #κύπρος #cyprustiktok #κυπριακοτικτοκ #κυπραιος #ελλαδα #ελλαδα🇬🇷 #σκανδαλο #σκανδαλώδες #αναστασιαδης #κυβερνηση #scandal #democracy #δημοκρατία #δικαιοσυνη #justice #κλοπη #συγκαλυψη #σκανδαλα #εκατομμυριουχος #cyprus🇨🇾 #κυπριακηπραγματικοτητα ♬ original sound - christos.christophides

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Τι θα περιλαμβάνει το καιρικό... μενού το Σαββατοκύριακο

• Κλιματιστικά στα σχολεία: Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση στα πρώτα 10 - Αρχίζει επιθεώρηση η ΑΗΚ

• «Ξυλοφόρτωσαν» 21χρονο σε νυχτερινό κέντρο της Λεμεσού - Ψάχνουν τους δράστες

• Όχημα παρέσυρε 68χρονη γυναίκα στη Λεμεσό - Σοβαρή η κατάστασή της

• Ευρυδίκη Βαλαβάνη - Γρηγόρης Μόργκαν: Ποζάρουν αγκαλιασμένοι λίγο πριν τον γάμο τους



Αρχίζει η εκκλησιαστική δίκη για την υπόθεση της Μονής Αββακούμ - «Βέβαιη» η καθαίρεση Νεκτάριου και Πορφύριου

Αρχίζει η εκκλησιαστική δίκη για την υπόθεση της Μονής Αββακούμ - «Βέβαιη» η καθαίρεση Νεκτάριου και Πορφύριου

Αρχίζει σήμερα ενώπιον του εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου η διαδικασία, που αφορά στην υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ. Στην Αρχιεπισκοπή θα βρεθούν οι εν αργία Αρχιμανδρίτες, Νεκτάριος και Πορφύριος, καθώς επίσης και ο μοναχός Αββακούμ, ο οποίος αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top