Κόμπος - Φιντάν 1-0

Κόμπος - Φιντάν 1-0

Αυτό που κατάφερε η Κυπριακή κυβέρνηση δια του ΥΠΕΞ Κωνσταντίνου Κόμπου στο Άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια διπλωματική νίκη, παρά τις όποιες αντιδράσεις οι οποίες καταγράφηκαν στο εσωτερικό μέτωπο το τελευταίο διάστημα, από συμπολιτευόμενα κυρίως, κόμματα.

Το Άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ, ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποκαλυφθεί η Άγκυρα στα μάτια των Ευρωπαίων Εταίρων και κυρίως οι επιδιώξεις της στο κυπριακό, που κατά τον Χακάν Φιντάν δεν διασυνδέεται με τα ευρωτουρκικά. Αυτό που λένε πολλοί πολιτικοί στην Κύπρο χάριν αντιπολιτευτικής διάθεσης ότι, θα πρέπει να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι θέλουμε λύση, έχει γκρεμιστεί. Τι άλλο θα πρέπει να κάνουμε για να πειστεί η Ευρώπη;  

Ο Κωνσταντίνος Κόμπος πέτυχε αυτό που αντιπολίτευση και όχι μόνο, ζητούν από την κυβέρνηση, να πείσουμε τους Ευρωπαίους, ότι θέλουμε λύση. Με τις κινήσεις του Κύπριου ΥΠΕΞ, ουσιαστικά έβαλε τον κ. Φιντάν, συνήγορο της Κυπριακής Κυβέρνησης, η οποία απέδειξε πως, αυτός που δεν σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το ευρωπαϊκό δίκαιο, δεν σέβεται θεσμούς και συμφωνίες με την ΕΕ, είναι η Τουρκία.

ΕΓ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση»

ΠτΔ: «Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση»

Η αναβάθμιση των παραγόντων ισχύος εξυπηρετεί την υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μας που δεν είναι άλλη από τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δήλωση μετά τη στρατιωτική παρέλαση, στη Λευκωσία, για την επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας. Τόνισε παράλληλα ότι είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας.

BEST OF TOTHEMAONLINE