ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεύτερες σκέψεις για Park & Ride στη βιομηχανική Αγ. Αθανασίου - Αλλαγή πλάνων

Δεύτερες σκέψεις για Park & Ride στη βιομηχανική Αγ. Αθανασίου - Αλλαγή πλάνων

Αλλαγή πλάνων για το Υπουργείο Μεταφορών, σε σχέση με τη δημιουργία Park & Ride στην είσοδο της βιομηχανικής περιοχής Αγίου Αθανασίου, φαίνεται ότι έφερε σύσκεψη, στην οποίαν παρακάθισε το πρωί ο Αλέξης Βαφεάδης, με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Αγίου Αθανασίου. Ο Υπουργός ενημερώθηκε για το υφιστάμενο κυκλοφοριακό πρόβλημα και δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως «αν δεν υπάρξει μια ουσιαστική μείωση στη συμφόρηση μπορεί και να μην είναι εφικτό να γίνει το Park & Ride εδώ».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στα γραφεία του Συνδέσμου (ΣΥ.ΒΙ.Α.Α), στην παρουσία και του Δημάρχου Αμαθούντας, Κυριάκου Ξυδιά, ο Υπουργός Μεταφορών ενημερώθηκε για τις δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζει η βιομηχανική περιοχή με το κυκλοφοριακό, αλλά και για το πάγιο αίτημα για δημιουργία μιας δεύτερης εισόδου - εξόδου, προς αποσυμφόρηση αλλά και ασφάλεια σε έκτακτες περιπτώσεις.

Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Βαφεάδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως «μετά από τη συζήτηση διαφάνηκε ποιές είναι οι πραγματικές ανάγκες της βιομηχανικής περιοχής και έχουμε καταλήξει ότι, αν θέλουμε να βοηθήσουμε, πρέπει να βοηθήσουμε πρωτίστως τους εργαζόμενους στην βιομηχανική περιοχή».

«Έχουμε συμφωνήσει ότι θα επιδιώξουμε να αντιληφθούμε καλύτερα με ποιές υπηρεσίες μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε και αν βρούμε αυτούς τους τρόπους, θα βρούμε και την μεθοδολογία για να μειώσουμε και τα αυτοκίνητα και την κυκλοφοριακή συμφόρηση που δημιουργείται λόγω της δραστηριότητας στην βιομηχανική περιοχή».

Ερωτηθείς αν πλέον γίνονται δεύτερες σκέψεις για τη δημιουργία του Park & Ride στη βιομηχανική Αγίου Αθανασίου, απάντησε πως «έχει υποδειχθεί πολύ σωστά ότι λόγω της λειτουργίας της βιομηχανικής περιοχής, αν δεν υπάρξει μια ουσιαστική μείωση στη συμφόρηση μπορεί και να μην είναι εφικτό να γίνει το Park & Ride εδώ».

«Θέτουμε το θέμα σε άλλο χρονικό ορίζοντα. Πρώτα να δούμε πώς μπορούμε με δημόσιες επιβατικές μεταφορές, αν υπάρχει αυτή η ανάγκη και μπορεί να εξυπηρετηθεί, να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους εδώ. Αυτό θα φέρει πιο γρήγορα αποτελέσματα και πολύ μεγαλύτερα αποτελέσματα», συμπλήρωσε.

Σε σχέση με το αίτημα για δημιουργία δεύτερης εισόδου – εξόδου στη βιομηχανική, ο Υπουργός είπε πως αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα, «αλλά για να μην γίνει μέχρι σήμερα μπορεί να υπάρχουν κάποια προβλήματα τα οποία εγώ να μην έχω υπόψη μου, αλλά θα το μελετήσω και θα το ξανασυζητήσω με τους βιομήχανους».

Ανέφερε δε ότι ο ίδιος βρίσκεται σε μια προσπάθεια εξεύρεσης, όσο το δυνατόν, περισσότερων χώρων για Park & Ride και ότι «το ευχάριστο είναι ότι στην έρευνα που κάνουμε για να βρούμε αυτούς τους χώρους, έχουμε την ευκαιρία να βρούμε και άλλες λύσεις για το θέμα του κυκλοφοριακού».

Όπως σήμερα, συνέχισε, συζητήσαμε για άλλες λύσεις, πιθανώς καλύτερες και από το Park & Ride γι αυτό φεύγω και αισιόδοξος, «γιατί αν καταφέρουμε να υλοποιήσουμε αυτά που έχουμε πει, θα είναι μια καλύτερη δράση από το τι θα μπορούσε να προσφέρει το Park & Ride».

Σε σχέση με τα υπόλοιπα σημεία Park & Ride της Λεμεσού, ο Αλέξης Βαφεάδης είπε πως για το Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού», αναμένει από την εργοληπτική εταιρεία που ανέλαβε την ανακαίνιση του, για τους σκοπούς του FIBA EuroBasket 2025, να του υποδείξει ποιοι χώροι θα παραμείνουν ελεύθεροι, ενώ αναμένεται να κλείσει η συμφωνία για το στάδιο ΆλφαΜέγα.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, «έχει γίνει μια προφορική συμφωνία με το Τσίρειο Στάδιο και αναμένεται η έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών και θα λειτουργήσει και αυτό πολύ σύντομα ελπίζω, ενώ θα τρέξει η υπηρεσία της Intercity Express και όποιους άλλους χώρους έχουμε για Park & Ride, εμείς κυνηγάμε την ευκαιρία για να λειτουργήσουν και αυτοί».

Είπε, ακόμη, ότι σε συνάντηση, τόσο με τον Δήμαρχο Πολεμιδιών, Άντρο Θεοδώρου, όσο και με τον Δήμαρχο Αμαθούντας, Κυριάκο Ξυδιά, του υποδείχθηκαν κάποιοι χώροι που προσφέρονται για λειτουργία της υπηρεσίας Park & Ride και πως «είναι μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Αγίου Αθανασίου, Βάσος Δημητριάδης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο Υπουργός «φεύγει με πλήρη αντίληψη των απόψεων μας» και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως «θα έχουμε σύντομα θετικά αποτελέσματα και με τη δεύτερη έξοδο της βιομηχανικής, που θα βοηθήσει και στο κυκλοφοριακό αλλά και στην ασφάλεια της περιοχής».

Υπογράμμισε ακόμη ότι οι βιομήχανοι της περιοχής εξέφρασαν την ανησυχία τους από μια ενδεχόμενη λειτουργία Park & Ride, καθώς «θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το κυκλοφοριακό εντός και εκτός της βιομηχανικής περιοχής».

Εξηγήσαμε στον Υπουργό, πρόσθεσε, ότι «έχουμε πέραν των 5 χιλιάδων εργαζομένων, εκτός των καθημερινών επισκεπτών, με εμπορικά αυτοκίνητα, νταλίκες κλπ» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλοι θα εργαστούν προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μονή Αββακούμ: Ξεχωριστά κατηγορητήρια για τους τρεις μοναχούς - Πότε απαντούν στις κατηγορίες

• Ξεσπά η μητέρα του 16χρονου που δέχθηκε επίθεση από σκύλο: «Δεν κοιμάται, βλέπει τον μπροστά του» - Δείτε βίντεο

• 61χρονος ιδιοκτήτης pit bull: «Φτηνά τη γλύτωσα…» - Ο ίδιος ζήτησε από τον γείτονα να το σκοτώσει με το κυνηγετικό – Δείτε βίντεο

• Καταγγελία Χριστοφίδη για διαβατήρια και δικηγορικό Αναστασιάδη – Τι γίνεται με την έρευνα της Αρχής κατά της Διαφθοράς

• Κλιματιστικά στα σχολεία: Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση στα πρώτα 10 - Αρχίζει επιθεώρηση η ΑΗΚ

• Νίκος Πελετιέ: Φίλησε τη Σωτηρία και εκείνη έβγαλε έρπη - Δείτε βίντεο



Μονή Αββακούμ: Τέσσερις εβδομάδες αναβολή ζήτησε ο δικηγόρος των μοναχών, του δόθηκε μία

Μονή Αββακούμ: Τέσσερις εβδομάδες αναβολή ζήτησε ο δικηγόρος των μοναχών, του δόθηκε μία

Αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης των μοναχών της Μονής Οσίου Αββακούμ για τέσσερις εβδομάδες ζήτησε σήμερα ο δικηγόρος Γιώργος Στυλιανού, ο οποίος αναγκάστηκε να αποδεχθεί την αναβολή μίας εβδομάδας που αντιπρότεινε το Συνοδικό Δικαστήριο, όπως ο ίδιος ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top