ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Συνεργαζόμαστε με τη διεθνή κοινότητα για τη ρυμούλκηση του Sounion

ΟΗΕ: Συνεργαζόμαστε με τη διεθνή κοινότητα για τη ρυμούλκηση του Sounion

Στην επιχείρηση ρυμούλκησης του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου στην Ερυθρά Θάλασσα που χτυπήθηκε από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ.

Όπως σημείωσε, τα Ηνωμένα Έθνη δεν συμμετέχουν στην επιχείρηση, αλλά συνεργάζονται με την διεθνή κοινότητα για την επίτευξή της.

«Η επιχείρηση γίνεται από ιδιώτες εργολάβους χωρίς κανένα συντονισμό από εμάς. Έχουμε συνεργαστεί με άλλους στη διεθνή κοινότητα για να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες μπορούν να επιχειρήσουν, όμως προφανώς θα το κάνουν με τον δικό τους χρόνο, αλλά το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο Ντουζαρίκ.

Το βίντεο με την επίθεση των Χούτι

Η στιγμή της καταστροφής κατά την οποία το ελληνόκτητο Sounion τυλίγεται στις φλόγες μετά την επίθεση των Χούτι της Υεμένης, στις 21 Αυγούστου, στην Ερυθρά Θάλασσα, αποτυπώνεται σε νέο βίντεο.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στη ρυμούλκηση του δεξαμενόπλοιου «Sounion» για την αποτροπή περιβαλλοντικής καταστροφής, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι αντάρτες της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν επιχειρήσαν να δικαιολογήσουν την επίθεση, υποστηρίζοντας πως η πλοιοκτήτρια εταιρεία «παραβίασε την απόφαση απαγόρευσης εισόδου στα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης».

Το βίντεο το δημοσιοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης οι Χούτι. Στο βίντεο διακρίνεται μια ισχυρότατη έκρηξη δεξαμενόπλοιο που μετέφερε περισσότερους από 150.000 τόνους αργού πετρελαίου. Το πλοίο φλέγεται εγκαταλελειμμένο, 77 ναυτικά μίλια ανοιχτά των ακτών της Υεμένης.

Οι Χούτι είχαν δημοσιοποιήσει κι άλλο βίντεο στις 23 Αυγούστου από την επίθεσή τους στο ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο, στη νότια Ερυθρά Θάλασσα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μονή Αββακούμ: Ξεχωριστά κατηγορητήρια για τους τρεις μοναχούς - Πότε απαντούν στις κατηγορίες

• Ξεσπά η μητέρα του 16χρονου που δέχθηκε επίθεση από σκύλο: «Δεν κοιμάται, βλέπει τον μπροστά του» - Δείτε βίντεο

• 61χρονος ιδιοκτήτης pit bull: «Φτηνά τη γλύτωσα…» - Ο ίδιος ζήτησε από τον γείτονα να το σκοτώσει με το κυνηγετικό – Δείτε βίντεο

• Στέφανος Κασσελάκης - Τάιλερ Μακμπέθ: Παντρεύτηκαν στον Βοτανικό Κήπο των Χανίων - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

• Η 20χρονη περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε από τον επίδοξο βιαστή της στη Σαλαμίνα: Ευτυχώς με έσωσε ο Αχιλλέας

• Πατέρας στη Χαλκίδα χτύπησε άγρια την ανήλικη κόρη του και την έστειλε στο νοσοκομείο



Μονή Αββακούμ: Τέσσερις εβδομάδες αναβολή ζήτησε ο δικηγόρος των μοναχών, του δόθηκε μία

Μονή Αββακούμ: Τέσσερις εβδομάδες αναβολή ζήτησε ο δικηγόρος των μοναχών, του δόθηκε μία

Αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης των μοναχών της Μονής Οσίου Αββακούμ για τέσσερις εβδομάδες ζήτησε σήμερα ο δικηγόρος Γιώργος Στυλιανού, ο οποίος αναγκάστηκε να αποδεχθεί την αναβολή μίας εβδομάδας που αντιπρότεινε το Συνοδικό Δικαστήριο, όπως ο ίδιος ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top