ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακό: «Ξυπνά ο εφιάλτης» στη Λευκωσία - Τα πλάνα για Pame Express, κόστος εισιτηρίων και… ποδηλατόδρομους

Κυκλοφοριακό: «Ξυπνά ο εφιάλτης» στη Λευκωσία - Τα πλάνα για Pame Express, κόστος εισιτηρίων και… ποδηλατόδρομους

Τέλειωσε το καλοκαίρι και τα σχολεία είναι έτοιμα να κτυπήσουν το πρώτο κουδούνι, με τον «εφιάλτη» της ανυπόφορης κίνησης στους δρόμους να ξαναζωντανεύει.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης αναφέρθηκε στα μέτρα τα οποία τροχοδρομούνται για απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην επαρχία της Λευκωσίας.

«Συνεχίζουμε με την λειτουργία του Pame Express. θέλουμε να λειτουργήσουμε από τον Σεπτέμβριο Park and Ride και στο Μακάρειο Στάδιο, από το οποίο περνά ήδη η βασική υπηρεσία της CTT. Θέλουμε να παρέχουμε υπηρεσίες σε συγκεντρωμένες ομάδες πληθυσμού. Για παράδειγμα από το Μακάρειο φεύγει μια γραμμή για τα δικαστήρια περίπου κάθε 15 λεπτά, κάτι που βοηθά το κοινό που μπορεί να μην θέλει να πάει με το αυτοκίνητο του στην πόλη», σημείωσε.

Αναφορικά με την υπηρεσία Pame Express, ο κ. Βαφεάδης επεσήμανε ότι το Υπουργείο Μεταφορών είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και για άλλους χώρους στη Λευκωσία αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

«Οπότε συνεχίζουμε το ψάξιμο. Ψάχνουμε για χώρο και στην περιοχή του Jumbo, κάτι που θα βοηθήσει την περιμετρική διαδρομή και αυτούς που μπαίνουν στην Λευκωσία», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός ανέφερε ότι επισημοποιείται και η συμφωνία με το ΓΣΠ για τους χώρους στάθμευσης για την υπηρεσία Pame Express.

«Μέχρι στιγμής, το ΓΣΠ τους παρείχε δωρεάν, πλέον θα γίνει επίσημη η σχέση. Θα μπουν και μπάρες, ώστε ο χώρος να είναι αποκλειστικά για την χρήση των οδηγών που έχουν την κάρτα της Pame Express», επεσήμανε.
Επιπλέον, ο κ. Βαφεάδης ανέφερε ότι οι κινήσεις των γονιών για να πάρουν τα παιδιά τους στο σχολείο σε ώρες αιχμής και τα απογεύματα στα φροντιστήρια δημιουργούν τεράστιο φόρτο στο οδικό δίκτυο.

«Για να αντιμετωπιστεί αυτό μειώσαμε το κόστος του ετήσιου εισιτηρίου από 80 ευρώ σε 30 ευρώ. Δίνουμε στους μαθητές το δικαίωμα να έχουν πολύ φθηνή πρόσβαση στο λεωφορείο όχι μόνο το πρωί αλλά και το απόγευμα και ολόχρονα, ούτως ώστε να το χρησιμοποιούν πιο συχνά. Ως τώρα παίρναμε περίπου 18.000 μαθητές στα σχολεία. Αν καταφέρουμε μια 10% αύξηση και πάμε στους 20.000 μαθητές, αναμένω ότι θα έχουμε μια μείωση της τάξης των 500 αυτοκινήτων στη Λευκωσία και στη Λεμεσό. Το όφελος θα είναι σκορπισμένο αλλά είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση», σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Βαφεάδης δήλωσε ότι ξεκινά έργο το οποίο θα ενώσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου με το Γέρι μέσω ποδηλατόδρομου.

«Προχωρούμε με την ολοκλήρωση των ποδηλατοδρόμων που συνδέει τα πανεπιστήμια στην Ανατολική και Δυτική Λευκωσία με το κέντρο της πόλης. Αυτά δεν θα είναι έτοιμα φέτος αλλά θα έρθουν και θα δώσουν εναλλακτικές επιλογές στους ποδηλάτες, που αναμένουμε να είναι περισσότερο φοιτητές», πρόσθεσε.

Τι συμβαίνει με το Park and Ride στη Λάρνακα

Σημειώνεται ότι, όπως μας ανέφερε ο Υπουργός, προχωρά και η εύρεση χώρων για Park and Ride στην επαρχία Λάρνακας.

«Βγήκαμε σε προσφορές για χώρους Park and Ride στην Ριζοελιά και στο Καλό Χωριό. Βλεπουμε και αν θα περάσουμε μια γραμμή από την Εκκλησιά του Αγίου Γεωργίου. Θέλουμε και η Λάρνακα να ενταχθεί σιγά-σιγά σε αυτό το σχέδιο», είπε καταληκτικά.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Σχολικά: Το αδιαχώρητο το Σαββατοκύριακο στα καταστήματά - Τρέχουν όλοι λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι

• Netflix: Αυτό είναι το top5 που προτιμούν οι Κύπριοι - Οι βαθμολογίες, τα trailer και η κατάταξη Παγκοσμίως

• Πού θα πραγματοποιηθεί το 34ο Φεστιβάλ Παστελιού - Η ημερομηνία και όσα θα περιλαμβάνει

• Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η νύχτα που σκοτώθηκε στο Παρίσι σε ένα τροχαίο που σημάδεψε για πάντα τη Βρετανία - Σοκαριστικά βίντεο

• Ανδρέας Γεωργίου - Σιμώνη Χριστοδούλου: Το ξέφρενο πάρτι στο σκάφος πριν τον γάμο τους - Φωτογραφίες



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top