ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστεί το δίκαιο των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας»

Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστεί το δίκαιο των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας»

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε πριν από λίγο στην τελετή παραλαβής των πτυχίων των αποφοίτων της Ναυτικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη.

«Η θάλασσα του καθενός φτάνει τόσο μακριά όσο ο ορίζοντας του. Κάποιοι μπορεί να βλέπουν τη "Γαλάζια Πατρίδα" ως ένα "παραμύθι" και κάποιοι μπορεί να κατηγορούν την Τουρκία ότι αναζητά την περιπέτεια. Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα, που κάποιοι αποκαλούν ‘παραμύθι’ μέχρι τέλους».

«Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστεί το δίκαιο των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας. Θα υλοποιήσουμε ό,τι απαιτούν τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο με αποφασιστικότητα και πίστη, χωρίς να πάρουμε έγκριση από κανέναν, ανεξάρτητα από το ποιος λέει τι».

"Το γεγονός ότι υπάρχουν σύνορα μεταξύ ημών και των λαών με τους οποίους ζούσαμε μαζί μόλις πριν από έναν αιώνα, δεν σημαίνει ότι θα κόψουμε τους δεσμούς μας με τη γεωγραφία της καρδιάς μας.

Είμαστε μια χώρα με 78 ηρώα από 34 διαφορετικές χώρες του κόσμου, είμαστε επίσης μια χώρα που φιλοξενεί τους γιους της Γάζας, του Χαλεπίου, της Δαμασκού, της Ιερουσαλήμ, της Κομοτηνής και της Βαγδάτης στο μνημείο των Δαρδανελίων».

"Σχεδιάζουμε να θέσουμε σε λειτουργία το υποβρύχιο H?z?r Reis το 2025 και το υποβρύχιο Murat Reis το 2026. Θα ολοκληρώσουμε τα υπόλοιπα τρία υποβρύχια μας μέχρι το 2029".

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Σχολικά: Το αδιαχώρητο το Σαββατοκύριακο στα καταστήματά - Τρέχουν όλοι λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι

• Netflix: Αυτό είναι το top5 που προτιμούν οι Κύπριοι - Οι βαθμολογίες, τα trailer και η κατάταξη Παγκοσμίως

• Πού θα πραγματοποιηθεί το 34ο Φεστιβάλ Παστελιού - Η ημερομηνία και όσα θα περιλαμβάνει

• Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η νύχτα που σκοτώθηκε στο Παρίσι σε ένα τροχαίο που σημάδεψε για πάντα τη Βρετανία - Σοκαριστικά βίντεο

• Ανδρέας Γεωργίου - Σιμώνη Χριστοδούλου: Το ξέφρενο πάρτι στο σκάφος πριν τον γάμο τους - Βίντεο και φωτογραφίες

• Κυκλοφοριακό: «Ξυπνά ο εφιάλτης» στη Λευκωσία - Τα πλάνα για Pame Express, κόστος εισιτηρίων και… ποδηλατόδρομους



Συνελήφθη ο κρατούμενος των Κεντρικών Φυλακών που δραπέτευσε από το νοσοκομείο Αθαλάσσας

Συνελήφθη ο κρατούμενος των Κεντρικών Φυλακών που δραπέτευσε από το νοσοκομείο Αθαλάσσας

Εντοπίστηκε το απόγευμα και συνελήφθη ο 40χρονος κρατούμενος των Κεντρικών Φυλακών, ο οποίος δραπέτευσε το πρωί (31/8) από το νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top