ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμος για τριμερή συνάντηση ο ΠτΔ - Η απάντησή του ανασχηματισμό της Κυβέρνησης

Έτοιμος για τριμερή συνάντηση ο ΠτΔ - Η απάντησή του ανασχηματισμό της Κυβέρνησης

Την ετοιμότητά του για τριμερή συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, εξέφρασε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λεμεσό, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα τριμερούς συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη για την προσεχή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι έχει βολιδοσκοπηθεί από πλευράς των ΗΕ για διάφορες ημερομηνίες και έχει απαντήσει θετικά για το σύνολό τους, εκφράζοντας την ετοιμότητά του να συναντήσει τον Τ/κ ηγέτη, και αναμένει περαιτέρω ενημέρωση

«Έχω βολιδοσκοπηθεί για συγκεκριμένες ημερομηνίες σε 2-3 των περιπτώσεων και απάντησα θετικά», σημείωσε.

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στα κατεχόμενα από τη συμπερίληψη σειράς "Famagusta" στο Netflix και τις απειλές που ακούστηκαν από τον κ. Τατάρ και άλλα μέρη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι προφανώς οι παραπάνω δεν την έχουν δει, προσθέτοντας ότι πέρα από την καταγραφή της αλήθειας και το αδιαμφισβήτητο γεγονός της τουρκικής εισβολής του 1974, στέλνει και πολύ σημαντικά μηνύματα σε όσους έχει τύχει να την παρακολουθήσουν.

«Εγώ το έχω παρακολουθήσει, στέλνουν πολύ σημαντικά μηνύματα για την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού αλλά και τις σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σκέψεις για ανασχηματισμό, ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, το πρωί της Δευτέρας, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που έκαναν λόγο για επερχόμενο ανασχηματισμό, ανέφερε ότι «δεν έχω τίποτε στο μυαλό μου για ανασχηματισμό. Δεν ξέρω από πού προέρχονται (οι πληροφορίες στα δημοσιεύματα). Δεν υπάρχει στο μυαλό μου θέμα ανασχηματισμού».

Επιπλέον, ερωτηθείς για τη σχέση του με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Κώστα Κουμή, μετά τις εξελίξεις με τον διοργανωτή τουριστικών ταξιδιών TUI, είπε ότι «οι σχέσεις μου με όλους τους Υπουργούς είναι σχέση συνεργάτη. Έχουμε ανοιχτές συζητήσεις, ακούμε απόψεις και είμαστε συνεργάτες. Δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε».

Ο Πρόεδρος επισκέφτηκε το ΤΕΠΑΚ, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Μάριο Χαρτσιώτη, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Μπήκε στις πανεπιστημιακές αίθουσες και συζήτησε με ακαδημαϊκό προσωπικό και φοιτητές. Στη συνέχεια, συνομίλησε και με φοιτητές φοιτητικών παρατάξεων στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου και τους ρώτησε τι προβλήματα αντιμετωπίζουν, με τους φοιτητές να αναδεικνύουν το στεγαστικό και το κυκλοφοριακό ως τα κύρια θέματα.

«Υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν δυσκολίες, με κύριο θέμα το στεγαστικό», είπε ο Πρόεδρος, ερωτηθείς στη συνέχεια από δημοσιογράφους για το τι του είπαν οι φοιτητές. Σημείωσε ότι σήμερα στο ΤΕΠΑΚ υπάρχουν 300 εστίες, ενώ βρίσκονται υπό κατασκευή άλλες 500 εστίες. «Άρα σε πολύ σύντομο διάστημα θα έχουμε 800 εστίες. Υπάρχουν περίπου 900 αιτήματα τον χρόνο, άρα θα είμαστε σε ένα πολύ καλό στάδιο», σημείωσε.

Την ίδια στιγμή, είπε ότι από τους φοιτητές αναφέρθηκε και το ζήτημα του κυκλοφοριακού. «Θα πρέπει, ειδικότερα από τις νέες εστίες που χτίζονται, να υπάρχει τρόπος να φτάνεις στο κέντρο της πόλης χωρίς να χρησιμοποιείς αυτοκίνητα κι εμείς θα ενθαρρύνουμε να γίνεται αυτό για να αντιμετωπιστεί και η πρόκληση του κυκλοφοριακού», είπε.

Σε σχέση με την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο, ο Πρόεδρος είπε ότι είχε υποσχεθεί στον Μιχάλη, έναν πρωτοετή φοιτητή ΑμΕΑ, ότι θα πάει μαζί του την πρώτη μέρα στο Πανεπιστήμιο. «Ο Μιχάλης είναι ένα παιδί που μας δείχνει τον δρόμο σε σχέση με τη δύναμη του ανθρώπου. Του είπα ότι θα έρθω μαζί του και χαίρομαι, διότι, ως πολιτεία και ως πανεπιστήμιο, και θέλω να ευχαριστήσω το πανεπιστήμιο, έχουμε διασφαλίσει ότι θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες και δικαιώματα με τους συμφοιτητές του», είπε.

Πρόσθεσε ότι, για τον ίδιο, το κράτος, «στα κοινωνικά θέματα είναι που κρινόμαστε ως κράτος, ως πολιτεία, ως κοινωνία, καθημερινά. Έχουμε αναλάβει την ευθύνη μας ώστε να διασφαλίσουμε στον Μιχάλη και σε όλα τα παιδιά ότι έχουν τις ίδιες ευκαιρίες», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Παρουσιάστηκε στην Αστυνομία άνδρας που φέρεται να εγκατέλειψε τη σκηνή - Τι ισχυρίζεται

• Μονή Αββακούμ: Όσα δήλωσε ο συνήγορος των εν αργία Αρχιμανδριτών - «Μη δίκαιη δίκη» - Πότε έχει οριστεί η νέα δικάσιμος

• Σε κρίσιμη κατάσταση ο οδηγός του σκυβαλοφόρου - Η έκκληση της Αστυνομίας στους οδηγούς - Βίντεο

• Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένειες με ανήλικα - Ανάμεσα τους καρκινοπαθής μονογονιός

• Κάμερες σε σχολεία: Όλα έτοιμα για να πατήσουν record - Πώς θα ξεκινήσει η λειτουργία τους



Αβέρωφ: «Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί»- Τα λάθη της Κυβέρνησης, η πολιτική ζημιά και όσα συζήτησε με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Αβέρωφ: «Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί»- Τα λάθη της Κυβέρνησης, η πολιτική ζημιά και όσα συζήτησε με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Καλεσμένος στο Sigma, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», βρέθηκε ο βουλευτής και τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top