ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τρίτη 3η Σεπτεμβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τρίτη 3η Σεπτεμβρίου

Τα ενεργειακά, με την πρόταση της Chevron για το «Αφροδίτη» και τη συμφωνία για τη χρηματοδότηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας, το κατηγορητήριο υπόθεσης για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, που περιλαμβάνει τον πρώην Υπουργό Μάριο Δημητριάδη, η απόρριψη της σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία από τις συντεχνίες και οι δηλώσεις του Υφυπουργού Καινοτομίας για τις ψηφιακές ταυτότητες και το μέλλον του e-justice είναι ανάμεσα στα θέματα που κυριαρχούν στα κυπριακά πρωτοσέλιδα την Τρίτη.

Για «Πρόταση παγίδα από τη Chevron» κάνει λόγο η εφημερίδα «Αλήθεια» στο κύριο θέμα της, αναφέροντας ότι το κόστος της πρότασης της εταιρείας για το «Αφροδίτη» εκτινάχθηκε κατά 1 δισ. δολάρια, με την Κυπριακή Δημοκρατία να αναμένεται να δώσει την απάντησή της σε δύο βδομάδες. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Μάριος Δημητριάδης και άλλα 7 πρόσωπα βρίσκονται ανάμεσα στους κατηγορούμενους για τις πολιτογραφήσεις. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα κάνει λόγο για «διπλωματικό ξεσηκωμό» σε σχέση με την προβολή της σειράς Famagusta στο Netflix.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Ένα κουβάρι σε τρία μέτωπα τα ενεργειακά», αναφέρει ότι η ηλεκτρική διασύνδεση, η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό και η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων Φ.Α. αποτελούν κομμάτια του παζλ για μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας. Σε άλλο σημείο, η εφημερίδα αναφέρει ότι δύο πρώην Υπουργοί, ο Μάριος Δημητριάδης και ο πατέρας του Ανδρέας Δημητριάδης, βρίσκονται στο εδώλιο για τις πολιτογραφήσεις. Σε άλλο σημείο, η εφημερίδα αναφέρει ότι με τη δημοσιοποίηση των συμβούλων της Προέδρου της Βουλής, καλούνται και οι υπόλοιποι Βουλευτές να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία των συμβούλων που απασχολούν.

Η εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος», με τίτλο «Κατηγορούμενος πρώην υπουργός» κάνει λόγο για 50 κατηγορίες κατά 10 προσώπων για τα «χρυσά διαβατήρια», συμπεριλαμβανομένου του πρώην Υπουργού, Μάριου Δημητριάδη, ενώ φιλοξενεί και πρώτη απάντηση του κ. Δημητριάδη, ο οποίος κάνει λόγο για «προαποφασισμένη στοχοποίησή του». Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα εξηγεί το νομοσχέδιο για τον Συνήγορο του Ασθενή. Αλλού αναφέρει ότι το βράδυ της Δευτέρας συμφωνήθηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας με χρηματοδότηση από την Κυπριακή Δημοκρατία από την εμπορία δικαιωμάτων ρύπων και όχι από τους καταναλωτές.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Σε αδιέξοδο η συμφωνία για την ξενοδοχειακή βιομηχανία», καθώς οι συντεχνίας ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ απέρριψαν τη μεσολαβητική πρόταση, με την εφημερίδα να σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι εξαγγέλλουν απεργιακά μέτρα. Στο πρωτοσέλιδο παρατίθεται φωτογραφία από τις διαδηλώσεις με αναφορά στη γενική απεργία που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ισραήλ με αίτημα προς τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου να μην καθυστερεί την απελευθέρωση των ομήρων. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται σε κοινή εκδήλωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για την επανένωση και την ειρήνη.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail, στο κύριο θέμα της με τίτλο «Καθ' οδόν οι ψηφιακές ταυτότητες εντός μηνών», μεταφέρει δηλώσεις του Υφυπουργού Καινοτομίας, Νικόδημου Δαμιανού, αναφέροντας, ωστόσο, ότι σύμφωνα με το Υφυπουργείο, το μέλλον του συστήματος ψηφιοποίησης της δικαιοσύνης e-justice είναι αμφίβολο, με τις όποιες αποφάσεις να λαμβάνονται μέσα Σεπτεμβρίου. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στις αντιδράσεις σε σχέση με την προβολή της σειράς Famagusta στο Netflix. Στη φωτογραφία του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας παρουσιάζεται ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συνομιλώντας με φοιτητές και γίνεται αναφορά στην χθεσινή επίσκεψή του στο ΤΕΠΑΚ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Επίθεση» σκάφους στον Πρωταρά: «Μήλο της Έριδος»… οι χελώνες - Παραδέχτηκε τις κατηγορίες ο χειριστής

• Εργάζεσαι με μερική απασχόληση; Μάθε ποια είναι τα δικαιώματα σου και οι υποχρεώσεις του εργοδότη

• Χειροπέδες σε δυο νεαρούς: Έριξαν πυροβολισμούς σε γαμήλιο γλέντι στην Πάφο

• Μέχρι που έφτασαν οι πληρότητες το φετινό καλοκαίρι – Οι προοπτικές για τον χειμώνα

• Αυτός είναι ο λόγος που ο Αντρέας Γεωργίου και η Σιμώνη Χριστοδούλου δεν μοίρασαν μπομπονιέρες στον γάμο τους

• Πολύ σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό – Όχημα παρέσυρε ποδηλάτη



Κόμματα: Μωσαϊκό θέσεων στο Κυπριακό - Έτοιμος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τριμερή

Κόμματα: Μωσαϊκό θέσεων στο Κυπριακό - Έτοιμος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τριμερή

Έτοιμος δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για μια τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη και όπως ο ίδιος ανέφερε στους Δημοσιογράφους, έχει βολιδοσκοπεί από πλευράς των ΗΕ για συγκεκριμένες ημερομηνίες και έχει απαντήσει θετικά. Την ίδια ώρα, φαίνεται πως τα ΗΕ έχουν ήδη καταρτίσει σχέδιο για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top