Μείωση μηνιαίου εισιτηρίου λεωφορείου για μαθητές στα €5 - Στα €30 το ετήσιο

Μείωση μηνιαίου εισιτηρίου λεωφορείου για μαθητές στα €5 - Στα €30 το ετήσιο

Στα €5 μειώθηκε το μηνιαίο εισιτήριο λεωφορείου για μαθητές, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ενώ το αντίτιμο για το ετήσιο εισιτήριο διαμορφώνεται στα €30.

«Σε συνέχεια εξαγγελίας του Προέδρου της Δημοκρατίας», αναφέρει το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του, «σε συνεργασία με τις εταιρείες παροχής δημόσιας υπηρεσίας εσωτερικών οδικών επιβατικών μεταφορών» αποφασίστηκε ότι για τη σχολική χρονιά 2024-2025, (1/9/2024-31/8/2025) το μηνιαίο μαθητικό κόμιστρο θα ανέρχεται στα €5, ενώ το χρονιαίο στα €30.

Διευκρινίζεται ότι για την έκδοση του χρονιαίου εισιτηρίου οι μαθητές θα πρέπει να εξασφαλίσουν προσωποποιημένη κάρτα «Motion».

Την ίδια στιγμή, αποφασίστηκε να καταργηθούν τα τριμηνιαία και εξαμηνιαία εισιτήρια για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ τα εισιτήρια μονής διαδρομής παραμένουν ως έχουν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το επίμαχο βίντεο που έχει προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα δεν δοκιμάζουν μόνο την αντοχή της κυβέρνησης, αλλά φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα πολιτικό δίλημμα με σαφή χρονικό ορίζοντα: Τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE