ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέα διαδικτυακή απάτη - Έτσι ξεγέλασαν 68χρονο και του απέσπασαν πέραν των 180 χιλιάδων ευρώ

Νέα διαδικτυακή απάτη - Έτσι ξεγέλασαν 68χρονο και του απέσπασαν  πέραν των 180 χιλιάδων ευρώ

 

Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης και απόσπασης χρηματικού ποσού που ξεπερνά τις 180 χιλιάδες ευρώ, διερευνά η Αστυνομία, μετά από καταγγελία που υπέβαλε σήμερα άντρας ηλικίας 68 ετών. Η Αστυνομία, με αφορμή και την νέα αυτή καταγγελία απάτης, συστήνει προσοχή στο κοινό, σε σχέση με τη διενέργεια οποιωνδήποτε επενδύσεων/ συναλλαγών μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 68χρονου, τον περασμένο Μάρτιο, ο ίδιος εντόπισε στο διαδίκτυο συγκεκριμένη ιστοσελίδα, που φέρεται να σχετίζεται με επενδυτικά προγράμματα σε μετοχές. Αφού ο 68χρονος προχώρησε σε εγγραφή των στοιχείων του στην ιστοσελίδα, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του άγνωστος του άντρας, ο οποίος του παρουσίασε τον τρόπο συγκεκριμένης επένδυσης και τον έπεισε ότι η επένδυση του θα είναι ασφαλισμένη και θα του αποφέρει μεγάλα κέρδη.

Σε επόμενη ημέρα, με τον 68χρονο επικοινώνησε τηλεφωνικά άγνωστη του γυναίκα, η οποία μιλώντας του για την επένδυση, προσφέρθηκε να τον βοηθήσει να διεκπεραιώσει την επένδυση διαδικτυακά και τον έπεισε να της δώσει πρόσβαση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, μέσω συγκεκριμένης διαδικτυακής εφαρμογής. Αφού η ύποπτη γυναίκα απέκτησε πρόσβαση στον υπολογιστή του 68χρονου, στο χρονικό διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Αυγούστου, προέβη μέσω του διαδικτύου σε αριθμό συναλλαγών, μεταφέροντας χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του 68χρονου, σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς, σε τράπεζες στο εξωτερικό.

Με το συνολικό χρηματικό ποσό που απέσπασαν οι δράστες από τον τραπεζικό λογαριασμό του 68χρονου να ανέρχεται στις 183 χιλιάδες ευρώ, ο 68χρονος αντιλήφθηκε πως είχε εξαπατηθεί, όταν η ύποπτη γυναίκα του ζήτησε να πληρώσει ως φόρο το ποσό των 4,758.43 ευρώ, όταν ο ίδιος ζήτησε από την ύποπτη να του επιστραφεί μέρος των χρημάτων του, αφού η επένδυση του απέδιδε κέρδη, όπως δήθεν του παρουσιαζόταν από τους δράστες.

Ο 68χρονος κατήγγειλε σήμερα στο ΤΑΕ Λεμεσού την υπόθεση απάτης. Την υπόθεση διερευνά το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, του ΤΑΕ Λεμεσού.

Με αφορμή και την νέα αυτή καταγγελία απάτης, η Αστυνομία εκ νέου προτρέπει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην εμπιστεύεται αγνώστους, που υπόσχονται γρήγορα και μεγάλα κέρδη, από οποιαδήποτε επενδυτικά προγράμματα. Συστήνεται στο κοινό όπως συνεργάζεται μόνο με αναγνωρισμένες εταιρείες και εγκεκριμένους συμβούλους, για οποιεσδήποτε χρηματοπιστωτικές επενδύσεις, ενώ επισημαίνεται ότι, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και τραπεζικών καρτών, κωδικοί πρόσβασης σε διαδικτυακούς λογαριασμούς και λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και άλλα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, πρέπει να προστατεύονται και ουδέποτε να γνωστοποιούνται σε οποιαδήποτε πρόσωπα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργάζεσαι με μερική απασχόληση; Μάθε ποια είναι τα δικαιώματα σου και οι υποχρεώσεις του εργοδότη

• Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου ποδηλάτη

• Πάτρα: «Με χτύπησε και με έριξε στους κάδους», δηλώνει o διανομέας που δέχτηκε επίθεση από οδηγό αυτοκινήτου

• Ελεγκτική: Ιδού τα ευρήματα για την Βουλή - Όλα όσα εντόπισε



Επιστολή στον ΠτΔ για την ηλεκτρική διασύνδεση αποστέλλει η Επ. Ενέργειας

Επιστολή στον ΠτΔ για την ηλεκτρική διασύνδεση αποστέλλει η Επ. Ενέργειας

Επιστολή με τη μορφή του κατεπείγοντος θα αποστείλει σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, σχετικά με την πορεία του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Κυριάκος Χατζηγιάννη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top