ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΤΚ: Αύξηση στο 6,67% το επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια τον Ιούλιο

ΚΤΚ: Αύξηση στο 6,67% το επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια τον Ιούλιο

Αύξηση στο 6,67% σημείωσε τον Ιούλιο το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια σε σύγκριση με 6,18% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια των Νομισματικών Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων, ενώ τα νέα καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκαν στα €28,0 εκ. σε σύγκριση με €21,7 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας αυξήθηκε στο 4,59%, σε σύγκριση με 4,52% τον προηγούμενο μήνα.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) δημοσίευσε την Τρίτη τα στατιστικά στοιχεία των μέσων επιτοκίων των νομισματικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Κύπρου για καταθέσεις και δάνεια κατοίκων της ευρωζώνης σε ευρώ, καθώς και στοιχεία για ποσά νέων δανείων προς κατοίκους της ευρωζώνης σε ευρώ για το μήνα αναφοράς Ιούλιο 2024.

Το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά σημείωσε μείωση στο 1,96%, σε σύγκριση με 2,17% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΤΚ.

Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες παρουσίασε μείωση στο 2,28%, σε σύγκριση με 2,35% τον προηγούμενο μήνα.

Επιπρόσθετα, το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια σημείωσε αύξηση στο 6,67%, σε σύγκριση με 6,18% τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας αυξήθηκε στο 4,59%, σε σύγκριση με 4,52% τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. παρουσίασε αύξηση στο 5,57%, σε σύγκριση με 5,45% τον προηγούμενο μήνα. Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ. κατέγραψε αύξηση στο 5,64%, σε σύγκριση με 5,33% τον προηγούμενο μήνα, αναφέρεται.

Όσον αφορά στα ποσά νέων δανείων, τον Ιούλιο του 2024 τα συνολικά νέα δάνεια παρουσίασαν αύξηση και έφτασαν στα €595,3 εκ., σε σύγκριση με €514,9 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής, τα νέα καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκαν στα €28,0 εκ. (εκ των οποίων €26,1 εκ. καθαρά νέα δάνεια), σε σύγκριση με €21,7 εκ. τον προηγούμενο μήνα (εκ των οποίων €20,3 εκ. καθαρά νέα δάνεια).

Τα νέα δάνεια για αγορά κατοικίας παρουσίασαν αύξηση στα €134,3 εκ. (εκ των οποίων €100,7 εκ. καθαρά νέα δάνεια), σε σύγκριση με €129,9 εκ. τον προηγούμενο μήνα (εκ των οποίων €107,1 εκ. καθαρά νέα δάνεια).

Τα νέα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. σημείωσαν μείωση στα €74,5 εκ. (εκ των οποίων €48,5 εκ. καθαρά νέα δάνεια), σε σύγκριση με €77,8 εκ. τον προηγούμενο μήνα (εκ των οποίων €53,9 εκ. καθαρά νέα δάνεια).

Τα νέα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ. κατέγραψαν αύξηση στα €345,2 εκ. (εκ των οποίων €211,8 εκ. καθαρά νέα δάνεια), σε σύγκριση με €272,4 εκ. τον προηγούμενο μήνα (εκ των οποίων €149,3 εκ. καθαρά νέα δάνεια).

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω στοιχεία περιλαμβάνονται στην έκδοση Νομισματικές και Χρηματοοικονομικές Στατιστικές, Αυγούστου 2024.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέα διαδικτυακή απάτη - Έτσι ξεγέλασαν 68χρονο και του απέσπασαν πέραν των 180 χιλιάδων ευρώ

• Εργάζεσαι με μερική απασχόληση; Μάθε ποια είναι τα δικαιώματα σου και οι υποχρεώσεις του εργοδότη

• Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου ποδηλάτη

• Πάτρα: «Με χτύπησε και με έριξε στους κάδους», δηλώνει o διανομέας που δέχτηκε επίθεση από οδηγό αυτοκινήτου

• Ελεγκτική: Ιδού τα ευρήματα για την Βουλή - Όλα όσα εντόπισε



Επιστολή στον ΠτΔ για την ηλεκτρική διασύνδεση αποστέλλει η Επ. Ενέργειας

Επιστολή στον ΠτΔ για την ηλεκτρική διασύνδεση αποστέλλει η Επ. Ενέργειας

Επιστολή με τη μορφή του κατεπείγοντος θα αποστείλει σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, σχετικά με την πορεία του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Κυριάκος Χατζηγιάννη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top