Υπερψηφίστηκε η συνέχιση της χρηματοδότησης του έργου της ΔΕΑ και της Τεχνικής  Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά

Υπερψηφίστηκε η συνέχιση της χρηματοδότησης του έργου της ΔΕΑ και της Τεχνικής  Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά

Με στόχο τη στήριξη του έργου της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους, αλλά και της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, οι Ευρωβουλευτές Λουκάς Φουρλάς, Κώστας Μαυρίδης και Γιώργος Γεωργίου, κατέθεσαν από κοινού τροπολογία για συνέχιση της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία και υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την κοινή τροπολογία, καλεί την ΕΕ όπως παραχωρηθούν ένα εκατομμύριο ευρώ για στήριξη των προσπαθειών της ΔΕΑ και 3,5 εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Οι δύο αυτές Επιτροπές παράγουν ζωτικής σημασίας έργο και συμβάλλουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.  Αυτές οι προσπάθειες, ωστόσο, είναι δαπανηρές και μόνο μέσω ουσιαστικής βοήθειας από δωρητές μπορεί να διατηρηθεί η δραστηριοποίησή τους, γι’ αυτό και η συμβολή της  Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καταλυτική.

Αναμένεται ότι με τη διάθεση αυτών των κονδυλιών, οι δύο Επιτροπές θα συνεχίσουν απρόσκοπτα το πολύ σημαντικό τους έργο που είναι καίριας σημασίας για την Κυπριακή Δημοκρατία, για τις συνολικές προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος καθώς και για τις προσπάθειες οικοδόμησης εμπιστοσύνης και συμφιλίωσης στην Κύπρο.

 

Κοινή τροπολογία Ευρωβουλευτών Φουρλά, Μαυρίδη και Γεωργίου

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE