ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Πονοκέφαλος» στην Αστυνομία των Βάσεων: Εξαρση κλοπής γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων

«Πονοκέφαλος» στην Αστυνομία των Βάσεων:  Εξαρση κλοπής γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων

Εξαρση στην κλοπή γεωργικών εργαλείων, μηχανημάτων και εξαρτημάτων, παρατηρεί το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, προτρέποντας τους πολίτες να λάβουν μέτρα για προστασία της περιουσίας τους, αφού μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου καταγγέλθηκαν συνολικά 42 περιπτώσεις κλοπών κυρίως χαλκού.

Σε ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων αναφέρεται ότι «μετά από μια πρόσφατη έξαρση στο έγκλημα κλοπής γεωργικών εργαλείων, μηχανημάτων και εξαρτημάτων, η Αστυνομία των Βάσεων προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες αγροκτημάτων, κατοικιών και επιχειρήσεων να είναι σε επαγρύπνηση για την ασφάλεια των περιουσιών τους».

Αστυνομικοί «επιβεβαίωσαν ότι καταγγέλθηκαν 42 περιπτώσεις κλοπών μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου του τρέχοντος έτους, με το χαλκό να είναι έναν από τους κύριους στόχους των εγκληματιών. Το έγκλημα είχε μειωθεί σιγά-σιγά τα τελευταία χρόνια, αλλά με την οικονομική κρίση που πλήττει τα νοικοκυριά σε όλο το νησί, οι κλέφτες αναζητούν πλέον κέρδος με όποιον τρόπο μπορούν» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται πως «μία από τις πιο ευάλωτες ομάδες είναι οι ιδιοκτήτες αγροκτημάτων, οι οποίοι διατηρούν μεγάλες ποσότητες εργαλείων και μηχανημάτων σε αγροτικές περιοχές, όπου οι κλέφτες μπορούν να κινούνται στο σκοτάδι, απαρατήρητοι».

Ο Υπαστυνόμος του ΤΑΕ Δεκέλειας, Φάνος Χριστοδούλου ανέφερε ότι «ο χαλκός αποτιμάται πλέον σε περίπου 6.500 ευρώ ανά τόνο, επομένως έχει γίνει ένας προσιτός και προφανώς στόχος για πώληση σε σημεία συλλογής σιδερικών. Βλέπουμε την αύξηση της κλοπής χάλκινων συρμάτων, εργαλείων και οποιουδήποτε άλλου μηχανήματος που περιέχει χαλκό, επομένως οι πολίτες πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να προστατεύουν την περιουσία τους» είπε.

Ο κ. Χριστοδούλου είπε ακόμα ότι «η αγροτική γη φαίνεται να είναι ένας εύκολος στόχος για τους κλέφτες, καθώς μπορούν να μετακινηθούν τη νύχτα και τις περισσότερες φορές, οι πολίτες δεν έχουν την τάση να κλειδώνουν τον εξοπλισμό τους σε αυτές τις περιοχές. Αυτό πρέπει να αλλάξει και συμβουλεύουμε όλους να κάνουν τα αντικείμενα τους λιγότερο προσβάσιμα για κλοπή, λαμβάνοντας μέτρα όπως να κλείνουν τα εργαλεία τους σε ασφαλές κουτί ή την εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης».

Σημείωσε επίσης πως «η λήψη αυτών των μέτρων θα έχει προφανώς οικονομικό κόστος, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις, μια βραχυπρόθεσμη δαπάνη θα εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα, επομένως είναι μια καλή επένδυση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων διεξάγει τακτικές περιπολίες, αλλά λόγω της τεράστιας έκτασης αγροτικής γης στην περιοχή της Δεκέλειας, ο Υπαστυνόμος Χριστοδούλου αποκάλυψε ότι η σχέση μεταξύ της αστυνομίας και της τοπικής κοινότητας παραμένει σημαντική».

Βασιζόμαστε σε μεγάλο βαθμό, συνέχισε «στις καλές μας επαφές στα χωριά των ανατολικών περιοχών των Βρετανικών Βάσεων για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Δεν μπορούμε να είμαστε παντού, ταυτόχρονα, γι' αυτό χρειαζόμαστε βοήθεια για να συλλάβουμε τους κλέφτες» είπε.

Ταυτόχρονα κάλεσε τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν «οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα να το αναφέρουν στην αστυνομία και θα λάβουμε δράση. Οι κλέφτες θα στοχοποιήσουν όποια αντικείμενα μπορούν» είπε .

Αφού ανέφερε πως «έχουμε δει την κλοπή συλλεκτών ηλιακής ενέργειας, μπαταριών αυτοκινήτων, λέβητων και γεννητριών, καθώς όλα έχουν αξία», σημείωσε ότι "αν κάτι μπορεί να κλαπεί, γίνεται στόχος και επομένως πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να διατηρήσουμε τις περιοχές στις οποίες ζούμε και εργαζόμαστε ασφαλείς».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Λεμεσός: Έκλεισε η συμφωνία με Τσίρειο για Park and Ride - Όλα τα μέτρα που εξετάζονται για το κυκλοφοριακό

• Μονή Αββακούμ: Δεν αποφάσισε ακόμη ο Γ. Στυλιανού αν θα εκπροσωπήσει τους μοναχούς - Τι τον προβληματίζει

• Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε αυτές τις περιοχές - Ο καιρός μέχρι το Σάββατο

• Έκλεβε εργαλεία και υλικά από υπό ανέγερση οικοδομή - Χειροπέδες σε 36χρονο

• Αισθητός ο σεισμός στην Πάφο: Προκάλεσε ανησυχία - Καμία αναφορά για ζημιές

• Τα νεότερα με την κατάσταση υγείας του 2χρονου κοριτσιού που παρασύρθηκε από όχημα στη Λεμεσό



Οδηγίες από Ανώτατο για τρεις αναφορές του Προέδρου Δημοκρατίας

Οδηγίες από Ανώτατο για τρεις αναφορές του Προέδρου Δημοκρατίας

Οδηγίες σε σχέση με τρεις αναφορές, που έχει ενώπιον του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, επί τριών νομοθετημάτων που ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής, έδωσε την Τετάρτη το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top