Κυπριακό: Ο Γκουτέρες συνεχίζει να εξετάζει πιθανότητα τριμερούς συνάντησης

Κυπριακό: Ο Γκουτέρες συνεχίζει να εξετάζει πιθανότητα τριμερούς συνάντησης

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ακόμα συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης ανέφερε ο Εκπρόσωπός του, Στεφάν Ντουζαρίκ, απαντώντας σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη. Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν έχουν σταλεί προσκλήσεις.

«O Γενικός Γραμματέας συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο να προσκαλέσει τους ηγέτες των δύο πλευρών σε κοινή συνάντηση για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, αυτές τις λεγόμενες τριμερείς συναντήσεις. Είναι κάτι που, προφανώς, το σκεφτόμαστε, αλλά συνεχίζουμε να το εξετάζουμε» είπε ο κ. Ντουζαρίκ.

Ο κ. Ντουζαρίκ δεν αναφέρθηκε σε πιθανές ημερομηνίες, ωστόσο τόνισε ότι έως τώρα από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα δεν έχουν αποσταλει προσκλήσεις στους δύο ηγέτες για κοινή συνάντηση. «Αυτό που πρέπει να καταστεί σαφές είναι ότι δεν έχουν σταλεί προσκλήσεις μέχρι σήμερα», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

Η ΕΔΕΚ οδεύει προς την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, με φόντο τις διεργασίες για ανασυγκρότηση και την προσπάθεια του νέου προέδρου, Νίκου Αναστασίου, να παρουσιάσει ένα κόμμα πιο ενωμένο και λειτουργικό. Την ίδια ώρα, οι τοποθετήσεις ιστορικών στελεχών και οι μετακινήσεις πρώην βουλευτών σε άλλα κόμματα, δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό γύρω από Σοσιαλιστικό κόμμα, παραμένει ρευστό.