ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθηένου: Πληρώνουμε εργολάβο για να συντηρεί ένα Κέντρο Υγείας που χρησιμοποιείται ελάχιστα

Αθηένου: Πληρώνουμε εργολάβο για να συντηρεί ένα Κέντρο Υγείας που χρησιμοποιείται ελάχιστα

Στα όρια του σκανδάλου έχει φτάσει η μη αξιοποίηση και στελέχωση, εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, του Κέντρου Υγείας Αθηένου.

Ένα «πεντάστερο» κέντρο υγείας, όπως έχει χαρακτηριστεί, που διαθέτει όλες τις προδιαγραφές, το οποίο, ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα στελεχώνεται από ορισμένους γιατρούς περιστασιακά, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους του ακριτικού δήμου, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς είπε ότι είναι πρωτάκουστο, ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί σχεδόν πριν από τέσσερα χρόνια με κόστος τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, να μην έχει ακόμα γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι «δώρο άδωρο» για τους κατοίκους Αθηένου και των γύρω κοινοτήτων, να υπάρχει το κέντρο υγείας, αλλά να μην υπάρχουν οι γιατροί για να το στελεχώσουν.

«Η κυβέρνηση πληρώνει για την συντήρηση του κτηρίου, κάτι που προνοείται μέσα από τον διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί για την ανέγερσή του. Δηλαδή, ο εργολάβος πληρώνεται κάθε χρόνο για να συντηρεί ένα κέντρο υγείας, το οποίο ουσιαστικά ελάχιστα χρησιμοποιείται. Δυστυχώς, η παροχή υπηρεσιών υγείας στο δήμο μας εξακολουθεί να πάσχει», σημείωσε. Ο Δήμαρχος Αθηένου δήλωσε ότι σήμερα το αγροτικό κέντρο υγείας επισκέπτεται μία γενική παθολόγος δύο φορές την εβδομάδα, μία δερματολόγος μία φορά την εβδομάδα ή κάθε 15 μέρες καθώς και μία γιατρός από τις οδοντιατρικές υπηρεσίες επίσης μία φορά την εβδομάδα.

Ο κ.Καρεκλάς είπε ότι είναι αδιανόητο, να υπάρχει στην Αθηένου αυτό το στολίδι, όπως το χαρακτήρισε, αλλά οι κάτοικοι να υποχρεώνονται να μεταβούν σε άλλα αστικά κέντρο για να τύχουν σωστής ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης, προσθέτοντας ότι ούτε κατά τα Σαββατοκύριακα υπάρχει γιατρός στην περιοχή.

Ούτε ασθενοφόρο

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι εκτός από την επάνδρωση του κέντρου υγείας, διαχρονικό αίτημα της Αθηένου είναι και η δημιουργία ενός περιφερειακού σταθμού ασθενοφόρων για εξυπηρέτηση του κοινού, αφού δεν υπάρχει μόνιμο ασθενοφόρο στο δήμο. «Έχουμε επανειλημμένα μιλήσει με τον ΟΚΥπΥ και με τους εκάστοτε Υπουργούς Υγείας γι’ αυτά τα θέματα, τα οποία συζητήθηκαν κι ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής. Νιώθουμε ότι δεν μας υπολογίζουν στα θέματα υγείας. Γι’ αυτό αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε την προσωπική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα του Κέντρου Υγείας, ο οποίος μας υποσχέθηκε ότι θα το έθετε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου. Στις 16 Αυγούστου απέστειλα επιστολή προς τον ΠτΔ, ζητώντας ενημέρωση για το πού βρίσκονται τα αιτήματα της Αθηένου. Όλες μας οι ελπίδες, πλέον, εναποτίθενται στον Πρόεδρο», κατέληξε ο Κυριάκος Καρεκλάς.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Λεμεσός: Έκλεισε η συμφωνία με Τσίρειο για Park and Ride - Όλα τα μέτρα που εξετάζονται για το κυκλοφοριακό

• Μονή Αββακούμ: Δεν αποφάσισε ακόμη ο Γ. Στυλιανού αν θα εκπροσωπήσει τους μοναχούς - Τι τον προβληματίζει

• Καιρός: Αλλαγή σκηνικού – Οι νεφώσεις γίνονται βροχές και καταιγίδες – Έρχεται και άνοδος της θερμοκρασίας

• Instagram: Τα stories δεν θα είναι όπως τα ξέραμε - Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται

• Αλλαγή ώρας 2024: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

• Eιρήνη Κωνσταντίνου: Οι διακοπές στο Dubai με την κόρη της σε ένα υπέροχο βίντεο



Αποφάσεις Υπουργικού: Νέοι διορισμοί, αποστέρηση κυπριακής υπηκοότητας και σειρά μεταρρυθμίσεων σε Νομική και Ελεγκτική Υπηρεσία

Αποφάσεις Υπουργικού: Νέοι διορισμοί, αποστέρηση κυπριακής υπηκοότητας και σειρά μεταρρυθμίσεων σε Νομική και Ελεγκτική Υπηρεσία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top