ΥΓΕΙΑ

Τα τέσσερα SOS συμπτώματα που δείχνουν τον κίνδυνο για την ακοή

Τα τέσσερα SOS συμπτώματα που δείχνουν τον κίνδυνο για την ακοή

Τα σημάδια κινδύνου που προμηνύουν διαταραχές στην ακοή και επιτάσσουν την αναζήτηση ιατρικής φροντίδας αναφέρει η ακοολόγος Stephanie DiSpigno, η οποία ειδικεύεται στην τοποθέτηση ακουστικών βαρηκοΐας για την αντιμετώπιση της απώλειας ακοής και των εμβοών (κουδούνισμα στο αυτί). Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο The Inquirer, η ξαφνική και ολική απώλεια ακοής ή η απώλεια ακοής μόνο στο ένα αυτί είναι τα δύο συμπτώματα που δεν πρέπει να μένουν χωρίς έλεγχο.

Σημειώνεται ότι οι ακοολόγοι ειδικεύονται στην αξιολόγηση της σοβαρότητας της απώλειας ακοής και μπορούν να παρέχουν θεραπευτικές επιλογές. Οι γιατροί, όπως οι ειδικοί ωτορινολαρυγγολόγοι, μπορούν να αξιολογήσουν εάν τα συμπτώματα ακοής αποτελούν μέρος μιας ιατρικής πάθησης.

Οι συμβουλές της ειδικού

Σύμφωνα με τη DiSpigno, όταν νιώθετε δυσφορία στα αυτιά πρέπει να:


1. Αναγνωρίζετε τη σοβαρότητα του προβλήματος

Συγκεκριμένα, είναι απαραίτητο να ζητήστε ιατρική βοήθεια αν παρατηρείτε υγρό στο αυτί, ξαφνική απώλεια ακοής, απώλεια ακοής ή κουδούνισμα που επηρεάζει μόνο το ένα αυτί. Επιπλέον, τα προβλήματα ισορροπίας μπορεί να είναι ενδεικτικά ιατρικής πάθησης.

2. Μην αγνοείτε το πρόβλημα

Πολλοί ασθενείς περιμένουν χρόνια μετά τη διάγνωση της απώλειας ακοής για να ακολουθήσουν θεραπεία, δήλωσε η ακοολόγος, ένα γεγονός επιβαρυντικό για την ψυχική υγεία τους, δεδομένων των συναισθημάτων θλίψης και της ανησυχίας που προκαλεί η απώλεια ακοής στην προχωρημένη ηλικία.

Πηγή: ygeiamou.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Έμειναν «πίντα» και φέτος οι μαθητές: Ξενύχτησαν στα σχολεία και φωτογραφήθηκαν με την Υπουργό Παιδείας

• Έριξε άγκυρα το Daleela: Οι μήνες με τη μεγαλύτερη ζήτηση, το θέμα με τις ακυρώσεις και η λύση

• Δημοτική Εκπαίδευση: Αυτές είναι οι σχολικές αργίες για 2024 -2025 - Τι ισχύει για τα κοινοτικά τμήματα

• Μακελειό στην Τζόρτζια: Δώρο από τον πατέρα του το όπλο με το οποίο ο 14χρονος σκότωσε 4 άτομα σε σχολείο

• Πέθανε στα 34 του γνωστός ράπερ



Αποκλειστικό: Επιστολή Προσφύγων της Κάτω Δερύνειας στον Κόλιν Στιούαρτ- Κατηγορούνται από το ψευδοκράτος για κατασκοπεία

Αποκλειστικό: Επιστολή Προσφύγων της Κάτω Δερύνειας στον Κόλιν Στιούαρτ- Κατηγορούνται από το ψευδοκράτος για κατασκοπεία

Επιστολή την οποία αποκαλύπτει το «T» απέστειλε το μέλος της επιτροπής Κάτω Δερύνειας Μιχάλης Πόλεος προς τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Κόλιν Στιούαρτ με την οποία ζητεί την παρέμβαση των ΗΕ για την απαράδεκτη κίνηση του κατοχικού καθεστώτος να θέσει στο stop list πρόσφυγες της Κάτω Δερύνειας, οι οποίοι στις 31 Αυγούστου πραγματοποίησαν εκδήλωση στο κατεχόμενο χωριό τους, στην παρουσία του Δημάρχου Παραλιμνίου Γιώργου Νικολέτου και του Αντιδημάρχου Δερύνειας Νίκου Λίλη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top