ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία - CNN: Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Πόλεμος στην Ουκρανία - CNN: Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εκτελέσεων Ουκρανών στρατιωτών από τους Ρώσους εισβολείς, λίγο μετά την παράδοσή τους, σύμφωνα με το CNN, το οποίο, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο από το πιο πρόσφατο περιστατικό, που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Ποκρόφσκ.

Πηγές της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών παρέδωσαν στο CNN έναν κατάλογο με 15 εκτελέσεις αιχμαλώτων από τον Νοέμβριο του 2023, οι περισσότερες από τις οποίες επιβεβαιώθηκαν από βίντεο και ηχητικές υποκλοπές που παρείχαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

 

Παράλληλα, στις 3 Σεπτεμβρίου, κανάλι στο Telegram δημοσίευσε πληροφορίες σχετικά με τον φερόμενο πυροβολισμό Ουκρανών στρατιωτών από τους Ρώσους. Το σχετικό μήνυμα ανέφερε ότι τρεις στρατιώτες μιας από τις ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων βγήκαν από το υπόγειο κτιρίου με τα χέρια ψηλά. Ακολούθως, οι Ρώσοι τους έβαλαν με το πρόσωπο προς τα κάτω και τους εκτέλεσαν, πυροβολώντας τους στην πλάτη.

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας, Αντρίι Κόστιν δήλωσε στο CNN ότι η υπηρεσία του ερευνά 28 τέτοια περιστατικά από την έναρξη του πολέμου, στα οποία σκοτώθηκαν συνολικά 62 Ουκρανοί στρατιώτες. Η ουκρανική εισαγγελία δήλωσε στο αμερικανικό μέσο ότι θεωρεί αυτές τις δολοφονίες εγκλήματα πολέμου και οργανωμένο σχέδιο του Κρεμλίνου.

«Εάν οι αιχμάλωτοι πολέμου παραδοθούν, εάν δείχνουν ότι παραδίδονται, εάν δεν έχουν όπλα στα χέρια τους, τότε οι πυροβολισμοί χωρίς την κατάλληλη καταδίκη είναι έγκλημα πολέμου», δήλωσε ο Κόστιν στο CNN.

Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα, τέτοια εγκλήματα διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας από διαφορετικές μονάδες, γεγονός που δίνει στην Ουκρανία «την δυνατότητα να ισχυριστεί ότι μια τέτοια πολιτική είναι οργανωμένη από το Κρεμλίνο. Πρόκειται για εντολή συγκεκριμένων διοικητών».

Ο Ουκρανός αξιωματούχος που παρείχε το βίντεο με το drone από τον πυροβολισμό στο Ποκρόφσκ δήλωσε ότι η μονάδα του γνωρίζει πολλά παρόμοια περιστατικά στις γραμμές του μετώπου, τα οποία δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί και δεν έχουν διερευνηθεί.

Αρκετοί Ρώσοι στρατιώτες έχουν ήδη εμφανιστεί στο δικαστήριο με την κατηγορία τέτοιων δολοφονιών, συμπεριλαμβανομένου ενός στην περιοχή της Ζαπορίζια.

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες έδωσαν επίσης στο CNN ηχογραφήσεις υποκλαπέντων εντολών από έναν Ρώσο διοικητή προς τον υφιστάμενό του να σκοτώσει αιχμαλώτους στο πεδίο της μάχης.

Μια πηγή του ΟΗΕ για τις έρευνες δήλωσε στο CNN ότι ορισμένες από τις προφανείς εκτελέσεις Ουκρανών στρατιωτών αποτέλεσαν αντικείμενο της εξέτασής τους. «Υπάρχουν πολλές από αυτές. Υπάρχει ένα μοτίβο. Περιλαμβάνει τουλάχιστον έγκριση ή εντολή να μην δείξουν έλεος», δήλωσε ο συνομιλητής του τηλεοπτικού καναλιού, αναφερόμενος στην πρακτική της δολοφονίας αιχμαλώτων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάθισε και τα είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με τους μαθητές στο πρώτο κουδούνι - Ποιες οι ανησυχίες τους - Βίντεο

• Έριξε άγκυρα το Daleela: Οι μήνες με τη μεγαλύτερη ζήτηση, το θέμα με τις ακυρώσεις και η λύση

• Δημοτική Εκπαίδευση: Αυτές είναι οι σχολικές αργίες για 2024 -2025 - Τι ισχύει για τα κοινοτικά τμήματα

• Σορός στην Αγία Νάπα: «Ξεσκονίζουν» φακέλους ελλειπόντων ατόμων – Στο σημείο προσωπικά αντικείμενα

• Διαμάχη Κυβέρνησης - Ελεγκτικής Υπηρεσίας: «Πρώιμες αντιδράσεις με σκληρές εκφράσεις» - «Οπισθοχώρηση αντί εκσυγχρονισμός»



Τραγωδία με νεκρό άνδρα που εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της Πάφου

Τραγωδία με νεκρό άνδρα που εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της Πάφου

Νέος συναγερμός σήμανε στις Αρχές την Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου στην Πάφο, μετά τον εντοπισμό νεκρού άνδρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top