ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΑΝ: Δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων

ΥΠΑΝ: Δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων

Δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα κατά το άνοιγμα σήμερα των σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), Αθηνά Μιχαηλίδου, μετά το τέλος συνάντησής της με τον Πρόεδρο της ΔΗΠΑ, Μάριο Καρογιάν, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, το απόγευμα της Παρασκευής.

Κληθείσα να αξιολογήσει την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι «δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα και τα πολύ μικρά ζητήματα που υπάρχουν αντιμετωπίζονται άμεσα».

Όπως είπε, «είναι πολύ σημαντικό για μας ότι υπάρχει μηχανισμός και ότι τα σχολεία είναι σε επικοινωνία με το Υπουργείο για να μπορούμε να επιλύσουμε τα οποιαδήποτε μικροπροβλήματα υπάρχουν πάντοτε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς».

«Μόνο μέσω συνεργασιών μπορούμε να πάμε μπροστά»

Αναφερόμενη στη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της ΔΗΠΑ, η Υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «μια πολύ καλή ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και για τους προγραμματισμούς, αλλά και για τις δράσεις που ήδη υλοποιούμε στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας».

«Μόνο μέσω συνεργασιών, συνεννόησης, καλής και σωστής ενημέρωσης μπορούμε να πάμε μπροστά», τόνισε, προσθέτοντας ότι «θα είμαστε πάντα στη διάθεση της Δημοκρατικής Παράταξης και όλων των άλλων κομμάτων για να δίνουμε την αναγκαία πληροφόρηση και να ακούμε εισηγήσεις και προτάσεις για να μπορέσουμε να δώσουμε αυτό που όλοι επιζητούμε, ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας».

Καρογιάν: Θα συμβάλουμε στις προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν, έκανε λόγο για «μια πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ κατατοπιστική συνάντηση» με την Υπουργό Παιδείας, κατά τη διάρκεια της οποίας η ΔΗΠΑ ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό, τις δράσεις και τις πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά.

Στη συνάντηση, συνέχισε ο κ. Καρογιάν, έγινε αξιολόγηση της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, και «εντοπίσαμε αδυναμίες αλλά και επιτεύγματα». Την ίδια ώρα, σημείωσε, η Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τη ΔΗΠΑ για τις στοχεύσεις, τις πολιτικές και τις δράσεις σε ό,τι αφορά ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας.

«Αγγίξαμε θέματα που αφορούν τη Δημοτική, τη Μέση και την Ανώτερη Εκπαίδευση», επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν θέματα υποδομών, όπου το Υπουργείο προχωρεί στη βάση του προγραμματισμού του.

Σε ό,τι αφορά τις σχολικές μονάδες, συνέχισε, ήδη ενεργοποιήθηκαν όλες οι διαδικασίες για να προχωρήσουμε κανονικά. «Υπάρχουν, αναπόφευκτα, κάποια προβλήματα», σημείωσε, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι «υπάρχει η αποφασιστικότητα, η βούληση της Κυβέρνησης, της Υπουργού και των συνεργατών της να μην κρυφτούν τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να δοθούν αποτελεσματικές λύσεις».

«Έχουμε διαβεβαιώσει την Υπουργό ότι στο πλαίσιο των δικών μας αρμοδιοτήτων και δράσεων στη Βουλή και έξω από τη Βουλή θα συμβάλουμε στις προσπάθειες του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν την παιδεία, για να γίνουν βήματα προς τα εμπρός για την εκπαίδευσή μας, προς ένα σχολείο συμπεριληπτικό, αλλά και αποτελεσματικό, που να μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να βοηθά τους μαθητές και ταυτόχρονα να συνάδει με τις σύγχρονες συνθήκες της νέας εποχής», επεσήμανε ο κ. Καρογιάν.

«Θα έχουμε αρκετές ευκαιρίες να συζητήσουμε στην πορεία και για περαιτέρω άλλα θέματα», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Βουλευτές της ΔΗΠΑ, Αλέκος Τρυφωνίδης και Μαρίνος Μουσιούττας, καθώς και ο Επικεφαλής της Επιτροπής Παιδείας της Παράταξης, Αλέξανδρος Κουράτος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Σορός στην Αγία Νάπα: Σε συγκεκριμένο πρόσωπο προσανατολίζονται οι έρευνες - «Αποδεικτικά» τα αντικείμενα

• Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Αποσύρεται και ο τρίτος δικηγόρος υπεράσπισης των μοναχών - Οι δυο βασικοί λόγοι

• Δημοτική Εκπαίδευση: Αυτές είναι οι σχολικές αργίες για 2024 -2025 - Τι ισχύει για τα κοινοτικά τμήματα

• Famagusta: Συμφωνία Τουρκίας με το Netflix να μην διατεθεί η σειρά πουθενά αλλού εκτός Ελλάδας

• Διαμάχη Κυβέρνησης - Ελεγκτικής Υπηρεσίας: «Πρώιμες αντιδράσεις με σκληρές εκφράσεις» - «Οπισθοχώρηση αντί εκσυγχρονισμός»



ΠτΔ: Πανέτοιμος για διάλογο στο Κυπριακό - Ζήτησε ενότητα στο εσωτερικό

ΠτΔ: Πανέτοιμος για διάλογο στο Κυπριακό - Ζήτησε ενότητα στο εσωτερικό

Πανέτοιμος να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου λύσης, του διαπραγματευτικού κεκτημένου και αρχών και αξιών της ΕΕ, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνουμε ενωμένοι, έχοντας ως κόμμα μας την Κύπρο «και τίποτε άλλο».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top