ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρέσβειρα ΗΠΑ: Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου έχει ήδη καθυστερήσει

Πρέσβειρα ΗΠΑ: Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου έχει ήδη καθυστερήσει

Την άποψη ότι δυόμισι χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, είναι εμφανές ότι το σχέδιο της Ρωσίας είναι η στέρηση χωρών από τους ενεργειακούς πόρους, εξέφρασε η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ.

Μιλώντας στο Southeast Europe Energy Forum στη Θεσσαλονίκη, η κ. Φίσερ σημείωσε ότι αυτό συνεπάγεται μια προσπάθεια να γίνουν περισσότερα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και πως θα πρέπει να εξεταστεί η εξέλιξη συγκεκριμένων ενεργειακών έργων.

Μιλώντας συγκεκριμένα για την περίπτωση της Κύπρου τόνισε ότι το έργο της ηλεκτρικής διασυνδέσης έχει ήδη καθυστερήσει και υπογράμμισε ότι τώρα είναι η ώρα να γίνουν οι οικονομικά βιώσιμες επιλογές που θα ενισχύσουν την ενεργειακή ασφάλεια της Κύπρου, της Ανατολικής Μεσογείου και της Ευρώπης για τις επόμενες δεκαετίες.

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την Κύπρο να βγει από κάποια από αυτά τα πρότυπα του παρελθόντος που εμπόδισαν την καθυστερημένη πρόοδο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Οι αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα έχουν καταστήσει σαφείς τις δεσμεύσεις τους, με μακροπρόθεσμες επενδύσεις που θα τροφοδοτούν την Ανατολική Μεσόγειο για πολλές γενιές. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο οικονομικές επενδύσεις, αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας, διασφαλίζοντας ότι η περιοχή θα είναι εξοπλισμένη με τις υποδομές και την τεχνολογία για να ανταποκριθεί στη μελλοντική ενέργεια», σημείωσε.

Καταληκτικά, η κ. Φίσερ είπε ότι οι συνεργασίες των ΗΠΑ προωθούν την ανάπτυξη των παραδοσιακών ενεργειακών πόρων και τη στροφή προς οικονομίες χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ευθυγραμμίζονται με τους παγκόσμιους στόχους για το κλίμα και ενισχύουν τον ρόλο στην παγκόσμια αγορά ενέργειας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Σορός στην Αγία Νάπα: Σε συγκεκριμένο πρόσωπο προσανατολίζονται οι έρευνες - «Αποδεικτικά» τα αντικείμενα

• Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Αποσύρεται και ο τρίτος δικηγόρος υπεράσπισης των μοναχών - Οι δυο βασικοί λόγοι

• Δημοτική Εκπαίδευση: Αυτές είναι οι σχολικές αργίες για 2024 -2025 - Τι ισχύει για τα κοινοτικά τμήματα

• Famagusta: Συμφωνία Τουρκίας με το Netflix να μην διατεθεί η σειρά πουθενά αλλού εκτός Ελλάδας

• Διαμάχη Κυβέρνησης - Ελεγκτικής Υπηρεσίας: «Πρώιμες αντιδράσεις με σκληρές εκφράσεις» - «Οπισθοχώρηση αντί εκσυγχρονισμός»



ΠτΔ: Πανέτοιμος για διάλογο στο Κυπριακό - Ζήτησε ενότητα στο εσωτερικό

ΠτΔ: Πανέτοιμος για διάλογο στο Κυπριακό - Ζήτησε ενότητα στο εσωτερικό

Πανέτοιμος να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου λύσης, του διαπραγματευτικού κεκτημένου και αρχών και αξιών της ΕΕ, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνουμε ενωμένοι, έχοντας ως κόμμα μας την Κύπρο «και τίποτε άλλο».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top