Εξελίξεις με την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού - Σύσταση διυπουργικής επιτροπής εντός των επομένων εβδομάδων

Εξελίξεις με την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού - Σύσταση διυπουργικής επιτροπής εντός των επομένων εβδομάδων

Εντός των επομένων εβδομάδων θα συσταθεί η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου.

Μιλώντας στο Πρωϊνό Δρομολόγιο, ο κύριος Παναγιώτου σημείωσε ότι στόχος είναι τα σχετικά νομοσχέδια να είναι έτοιμα πριν το τέλος του 2025 και η μεταρύθμιση να είναι γεγονός επί της παρούσης κυβερνητικής θητείας. Στόχος της κυβέρνησης είναι η κατηγορία των χαμηλοσυνταξιούχων με εισφορές, να τύχει ευνοϊκότερης μεταρρύθμισης, σημείωσε ο κύριος Παναγιώτου.

Όσον αφορά τους πολιτειακούς αξιωματούχους, ο Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε σε δύο βασικές αποφάσεις της κυβέρνησης.Η πρώτη αφορά στην εξίσωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αξιωματούχων με αυτό των υπολοίπων εργαζομένων. Δηλαδή το εξηκοστό-πέμπτο έτος ηλικίας,και όχι το εξηκοστό πού ήταν για τους αξιωματούχους μέχρι τώρα.Η δεύτερη αλλαγή θα αφορά στις πολλαπλές συντάξεις, και η κυβερνητική απόφαση είναι να δημιουργηθεί μιά διαδικασία αποποίησης, με ισχύ από την ημέρα ψήφισης του νόμου. Το σχετικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με καθοδήγηση από τη Νομική Υπηρεσία, δεν θα μπορούσε να έχει αναδρομική ισχύ, δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας.

ΠΗΓΗ: Riknews.com.cy

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE