ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτικοί γάμοι στην Κύπρο: Μικρή μείωση από Βρετανούς και Ισραηλίτες – Αισιοδοξία από κρατήσεις για τη νέα χρονιά

Πολιτικοί γάμοι στην Κύπρο: Μικρή μείωση από Βρετανούς και Ισραηλίτες – Αισιοδοξία από κρατήσεις για τη νέα χρονιά

Πόλος έλξης αποτελεί η Κύπρος για πολιτικούς γάμους ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η πανδημία του κορωνοϊού και επηρέασαν σημαντικά τη βιομηχανία με ακυρώσεις κρατήσεων. Εντέλει, με τη χαλάρωση των μέτρων οι γάμοι προγραμματίστηκαν ξανά και τελέστηκαν. «Εμπλοκή» στις κρατήσεις προκάλεσαν και οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Ισραήλ.

Τι φανερώνουν όμως οι αριθμοί για φέτος και οι κρατήσεις για την επόμενη χρονιά;

Μικρή μείωση από γάμους Βρετανών στην Αγία Νάπα

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline η Λειτουργός Τμήματος Γάμου του Δήμου Αγίας Νάπας, Άννα Ζακχαίου, φέτος υπάρχει μια πολύ μικρή μείωση στους γάμους. «Η πλειοψηφία των γάμων είναι από Άγγλους. Δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να τους επηρέασε», σημείωσε.

«Όσον αφορά τους αριθμούς γάμων που πραγματοποιήθηκαν φέτος, σημειώνεται ότι μπορεί να φαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρσι λόγω της συνένωσης του Δήμου Αγίας Νάπας με τον Δήμο Σωτήρας. «Μέχρι και το τέλος Αυγούστου έγιναν 420 γάμοι. Πέρσι όλο τον χρόνο, μόνο στον Δήμο Αγίας Νάπας, τελέστηκαν 650 γάμοι», πρόσθεσε.

Αισιοδοξία επικρατεί για την επόμενη χρονιά με τις κρατήσεις να ξεπερνούν τις 750.

Όσον αφορά τις χώρες που προτιμούν την Αγία Νάπα και Σωτήρα για γάμους, σύμφωνα με την αρμόδια λειτουργό, πέρα από του Βρετανούς έρχονται ζευγάρια από Ουγγαρία, Πολωνία, λιγότερα από Γερμανία και Λίβανο και ελάχιστοι Κύπριοι.

Ο Δήμος τελεί γάμους ολόχρονα και η περίοδος συνήθως για τους τουρίστες είναι από Απρίλιο μέχρι τέλη Οκτωβρίου.

Μικρή μείωση από Ισραηλινούς στη Γεροσκήπου

Μικρή μείωση στους γάμους παρατηρείται και στον Δήμο Ανατολικής Πάφου όπως έχει ονομαστεί η συνένωση της Γεροσκήπου με γειτονικές κοινότητες.

«Στον Δήμο μας τελούμε γάμους αρκετών Ισραηλινών και παρατηρείται μια μικρή μείωση. Σημειώνεται όμως ότι ο Σεπτέμβριος είναι γεμάτος με κρατήσεις από Ισραηλινούς οπότε ίσως βελτιωθεί η εικόνα. Αναμένεται ότι θα κινηθούμε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Κάθε χρόνο τελούμε περισσότερους από 1000 γάμους», δήλωσε στο ThemaOnline, η Λειτουργός του Γραφείου Πολιτικών Γάμων Δήμου Ανατολικής Πάφου, Χριστιάνα Μαύρου.

Οι περισσότεροι που κάνουν γάμους στη Γεροσκήπου είναι οι Βρετανοί και στη συνέχεια Ισραηλίτες. «Υπάρχουν και Ουκρανοί, μερικοί Ρώσοι και ελάχιστοι από Ελλάδα, Γερμανία ακόμη και Αμερική», συμπλήρωσε η λειτουργός.

Πρόσθεσε ακόμη πως «συνήθως οι εταιρείες από το εξωτερικό στέλνουν τις κρατήσεις τους δύο περίπου χρόνια πριν. Τώρα μας στέλνουν κρατήσεις για 2025-26. Μπορεί να βρεθεί και νωρίτερα θέση καθώς ο Δήμος διαθέτει αρκετούς λειτουργούς που μπορούν να τελέσουν γάμο. Για ένα ζευγάρι Κυπρίων επειδή είναι πιο εύκολη η προετοιμασία των αναγκαίων εγγράφων μπορεί να βρει θέση ακόμη και μία εβδομάδα μετά».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέα επίθεση της Χεζμπολάχ με ρουκέτες κατά του βόρειου Ισραήλ

• Διακοπές: Είδος πολυτελείας σε πολλές χώρες της ΕΕ – Στις υψηλότερες αυξήσεις τιμών των πακέτων η Κύπρος – Πίνακες

• «Μουντό» το σκηνικό του καιρού – Πού έρχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες

• Dragon Drone: Δείτε τo νέο ουκρανικό υπερόπλο που αδειάζει τα ρωσικά χαρακώματα και αχρηστεύει τανκ

• Μπήκαν στο δωμάτιο Κύπριας παρουσιάστριας και της έκλεψαν 6 δαχτυλίδια - Η έκκλησή της



Σοφοκλής Σοφοκλέους στο «Τ»: «Θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις για επανίδρυση της ΕΔΕΚ - Δεν πρέπει να πάμε στις βουλευτικές, με την ίδια ηγεσία»

Σοφοκλής Σοφοκλέους στο «Τ»: «Θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις για επανίδρυση της ΕΔΕΚ - Δεν πρέπει να πάμε στις βουλευτικές, με την ίδια ηγεσία»

Ο πρώην Υπουργός και Ευρωβουλευτής, πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ και Δήμαρχος Λευκάρων για πέμπτη θητεία Σοφοκλής Σοφοκλέους, ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» και μιλά για δραστικές τομές οι οποίες θα πρέπει να γίνουν στο κόμμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top