ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διακοπές: Είδος πολυτελείας σε πολλές χώρες της ΕΕ – Στις υψηλότερες αυξήσεις τιμών των πακέτων η Κύπρος – Πίνακες

Διακοπές: Είδος πολυτελείας σε πολλές χώρες της ΕΕ – Στις υψηλότερες αυξήσεις τιμών των πακέτων η Κύπρος – Πίνακες

Είδος πολυτελείας παραμένουν για διάφορες χώρες στην ΕΕ οι διακοπές.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για τον μήνα Ιούλιο, οι τιμές των πακέτων διακοπών συνέχισαν να αυξάνονται το 2024.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2024, η τιμή καταναλωτή των πακέτων διακοπών στην ΕΕ ήταν 6,6% υψηλότερη από ό,τι τον Ιούλιο του 2023. Η τιμή των πακέτων διακοπών εσωτερικού αυξήθηκε κατά 11,1%, ενώ τα διεθνή πακέτα διακοπών παρουσίασαν αύξηση 5,7%.

Οι διακοπές

Η τιμή των οργανωμένων διακοπών αυξάνεται σε ολόκληρη την ΕΕ από τον Αύγουστο του 2021. Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης ξεπέρασε το 10% τους περισσότερους μήνες το 2022 αλλά και το 2023.

Ειδικότερα, οι εγχώριες οργανωμένες διακοπές παρουσίασαν άνοδο των τιμών το 2023, με τον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού να ξεπερνά το 20% για 7 μήνες το συγκεκριμένο έτος.

Τον Ιούλιο του 2024, οι περισσότερες χώρες της ΕΕ ανέφεραν θετικό ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού για οργανωμένες διακοπές που πωλήθηκαν στις χώρες τους.

Η Κύπρος στις υψηλότερες αυξήσεις πακέτων

Όπως παρατηρούμε και στον πιο κάτω πίνακα, οι υψηλότερες αυξήσεις καταγράφηκαν για τα πακέτα που αγοράστηκαν στη Γαλλία, στην Ιταλία και στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, η Γαλλία παρουσιάζει αύξηση +22,2% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2023, η Ιταλία παρουσιάζει αύξηση +19,5% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και η Κύπρος παρουσιάζει αύξηση +16,7% σε σχέση με πέρσι.

Αντίθετα, 3 χώρες της ΕΕ ανέφεραν αρνητικό ποσοστό πληθωρισμού για πακέτα διακοπών και αυτές είναι η Μάλτα (-2,9%), η Φινλανδία (-2,7%) και η Δανία (-0,2%).

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέα επίθεση της Χεζμπολάχ με ρουκέτες κατά του βόρειου Ισραήλ

• Πολιτικοί γάμοι στην Κύπρο: Μικρή μείωση από Βρετανούς και Ισραηλίτες – Αισιοδοξία από κρατήσεις για τη νέα χρονιά

• «Μουντό» το σκηνικό του καιρού – Πού έρχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες

• Dragon Drone: Δείτε τo νέο ουκρανικό υπερόπλο που αδειάζει τα ρωσικά χαρακώματα και αχρηστεύει τανκ

• Μπήκαν στο δωμάτιο Κύπριας παρουσιάστριας και της έκλεψαν 6 δαχτυλίδια - Η έκκλησή της



Σοφοκλής Σοφοκλέους στο «Τ»: «Θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις για επανίδρυση της ΕΔΕΚ - Δεν πρέπει να πάμε στις βουλευτικές, με την ίδια ηγεσία»

Σοφοκλής Σοφοκλέους στο «Τ»: «Θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις για επανίδρυση της ΕΔΕΚ - Δεν πρέπει να πάμε στις βουλευτικές, με την ίδια ηγεσία»

Ο πρώην Υπουργός και Ευρωβουλευτής, πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ και Δήμαρχος Λευκάρων για πέμπτη θητεία Σοφοκλής Σοφοκλέους, ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» και μιλά για δραστικές τομές οι οποίες θα πρέπει να γίνουν στο κόμμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top