ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόμπος: «Η Λευκωσία επιδιώκει να βρεθεί λύση μακριά από κάθε ιδέα διχοτόμησης»

Κόμπος: «Η Λευκωσία επιδιώκει να βρεθεί λύση μακριά από κάθε ιδέα διχοτόμησης»

Η Λευκωσία επιδιώκει να βρεθεί λύση, μακριά από κάθε ιδέα διχοτόμησης και αποδοχής τετελεσμένων τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Δήμου Λύσης, στη Δρομολαξιά, υπό τον τίτλο "Ημέρες Μνήμης Λύσης" ο κύριος Κόμπος είπε ότι πέντε δεκαετίες εισβολής και κατοχής δεν ξεχνούμε και αγωνιζόμαστε.

Παραμένουμε, πρόσθεσε, αμετακίνητοι στην πίστη μας και στοχεύουμε καθημερινά στη θωράκιση της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως χρησιμοποιώντας τη διπλωματία- το μόνο μας όπλο κατά της τουρκικής αδιαλλαξίας που κινείται συστηματικά προς τη δημιουργία τετελεσμένων στο νησί μας- προτάσσουμε τη διεθνή νομιμότητα και αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο και ευκαιρία, το εθνικό μας πρόβλημα. Ένα πρόβλημα, υπέδειξε, που απαιτεί επίλυση.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης ότι η Λευκωσία κάμνει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για λύση του Κυπριακού.

Ο κύριος Κόμπος εξέφρασε για ακόμα μια φορά την ετοιμότητά μας για επανέναρξη, αμέσως, των διαπραγματεύσεων, πάντα και αποκλειστικά, τόνισε, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου του Συμβουλίου Ασφαλειας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής ανέφερε ότι αποτελεί ευθύνη, χρέος και υποχρέωση όλων για συνέχιση του αγώνα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες μέχρι να επιτευχθεί λύση του κυπριακού που να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων, την Ειρήνη, την ασφάλεια και την συνύπαρξη.

Πηγή: ΡΙΚ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέα επίθεση της Χεζμπολάχ με ρουκέτες κατά του βόρειου Ισραήλ

• Διακοπές: Είδος πολυτελείας σε πολλές χώρες της ΕΕ – Στις υψηλότερες αυξήσεις τιμών των πακέτων η Κύπρος – Πίνακες

• Πολιτικοί γάμοι στην Κύπρο: Μικρή μείωση από Βρετανούς και Ισραηλίτες – Αισιοδοξία από κρατήσεις για τη νέα χρονιά

• «Μουντό» το σκηνικό του καιρού – Πού έρχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες

• Dragon Drone: Δείτε τo νέο ουκρανικό υπερόπλο που αδειάζει τα ρωσικά χαρακώματα και αχρηστεύει τανκ

• Μπήκαν στο δωμάτιο Κύπριας παρουσιάστριας και της έκλεψαν 6 δαχτυλίδια - Η έκκλησή της



«Κλείδωσε» η ημερομηνία της συνάντησης Χριστοδουλίδη-Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

«Κλείδωσε» η ημερομηνία της συνάντησης Χριστοδουλίδη-Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Στις 23 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συναντηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ, Αντόνιο  Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top