Κόμπος: «Η Λευκωσία επιδιώκει να βρεθεί λύση μακριά από κάθε ιδέα διχοτόμησης»

Κόμπος: «Η Λευκωσία επιδιώκει να βρεθεί λύση μακριά από κάθε ιδέα διχοτόμησης»

Η Λευκωσία επιδιώκει να βρεθεί λύση, μακριά από κάθε ιδέα διχοτόμησης και αποδοχής τετελεσμένων τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Δήμου Λύσης, στη Δρομολαξιά, υπό τον τίτλο "Ημέρες Μνήμης Λύσης" ο κύριος Κόμπος είπε ότι πέντε δεκαετίες εισβολής και κατοχής δεν ξεχνούμε και αγωνιζόμαστε.

Παραμένουμε, πρόσθεσε, αμετακίνητοι στην πίστη μας και στοχεύουμε καθημερινά στη θωράκιση της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως χρησιμοποιώντας τη διπλωματία- το μόνο μας όπλο κατά της τουρκικής αδιαλλαξίας που κινείται συστηματικά προς τη δημιουργία τετελεσμένων στο νησί μας- προτάσσουμε τη διεθνή νομιμότητα και αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο και ευκαιρία, το εθνικό μας πρόβλημα. Ένα πρόβλημα, υπέδειξε, που απαιτεί επίλυση.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης ότι η Λευκωσία κάμνει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για λύση του Κυπριακού.

Ο κύριος Κόμπος εξέφρασε για ακόμα μια φορά την ετοιμότητά μας για επανέναρξη, αμέσως, των διαπραγματεύσεων, πάντα και αποκλειστικά, τόνισε, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου του Συμβουλίου Ασφαλειας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής ανέφερε ότι αποτελεί ευθύνη, χρέος και υποχρέωση όλων για συνέχιση του αγώνα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες μέχρι να επιτευχθεί λύση του κυπριακού που να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων, την Ειρήνη, την ασφάλεια και την συνύπαρξη.

Πηγή: ΡΙΚ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η συζήτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη ένταση στους πολιτικούς διαδρόμους, τις τελευταίες ημέρες. Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, επιχείρησε μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Καθημερινή» να υποβαθμίσει το θέμα, οι πληροφορίες, οι εκτιμήσεις και οι πολιτικές αναγνώσεις συνεχίζουν να τροφοδοτούν, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρασκήνιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE