ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου

Η επικείμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, οι τρόποι αντιμετώπισης του σφετερισμού ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα και η αυριανή κρίσιμη σύσκεψη για το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδος είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου τη Δευτέρα.

Το νομοσχέδιο για πλαφόν στις τιμές πώλησης του νερού, το ζήτημα με τις "χρυσές βίζες" στη Μάλτα, η επιστροφή των μαθητών δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης στα σχολεία, το κατηγορητήριο στην υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ είναι μεταξύ των θεμάτων που δεσπόζουν επίσης στον σημερινό Τύπο.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Κλείδωσε η ημερομηνία» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα συναντήσει τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στις 23 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΚΥΠΕ. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδος θα γίνει, αν καταστεί βιώσιμο. Γράφει, επίσης, ότι ο Σύνδεσμος Καταναλωτών διαπίστωσε ότι είναι προβληματικές οι πρόνοιες του νομοσχεδίου για την επιβολή πλαφόν στις τιμές πώλησης του νερού.

Ο «Πολίτης» με τίτλο, στο κύριο του θέμα, «Στη φαρέτρα και τεχνολογικοί μηχανισμοί για τον σφετερισμό» γράφει ότι τα τεχνολογικά μέσα προσφέρουν πολλαπλές δυνατότητες για αντιμετώπιση της παράνομης εκμετάλλευσης περιουσιών στα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρει ότι πάγωσαν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων για "χρυσή βίζα" στη Μάλτα που κατατέθηκαν από τον Κινέζο Jing Wang, ο οποίος περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο με τον πρώην Υπουργό Μεταφορών, Μάριο Δημητριάδη. Γράφει επίσης ότι το κατηγορητήριο για τους 3 μοναχούς της Μονής Οσίου Αββακούμ περιλαμβάνει από αγυρτεία και εκμετάλλευση ανθρώπινου πόνου μέχρι ανάρμοστες σεξουαλικές πράξεις.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Η ώρα της αλήθειας για καλώδιο» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι η αυριανή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις για την ηλεκτική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδος. Αλλού αναφέρει ότι σήμερα επιστρέφουν στα θρανία πέραν των 64.000 μαθητών δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Γράφει επίσης ότι οι αγελαδοτρόφοι ζητούν ίση μεταχείριση του τομέα της γαλακτοβιομηχανίας στις ελεύθερες και στις κατεχόμενες περιοχές.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα, υπό τον τίτλο «Κύπρος, Ελλάδα και ΕΕ καλούνται να λύσουν τη γεωστρατηγική πτυχή της ηλεκτρικής διασύνδεσης» γράφει ότι θα είναι κρίσιμη η αυριανή σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων για το μέλλον της σύνδεσης Κύπρου και Ελλάδος. Γράφει ακόμη ότι εντοπίστηκε νεκρό βρέφος στο κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Αναφέρει επίσης ότι πληθαίνουν οι καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί με την ΟΕΔΑ Κόσιης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Επιτέθηκαν σε τρία άτομα και κατάφεραν να διαφύγουν - Καταζητείται ένα πρόσωπο

• Απήγαγαν 26χρονο και τον απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν - Πώς κατάφερε να αποδράσει

• Ομοφοβική επίθεση στη Λεμεσό: Ξεκίνησε λήψη καταθέσεων η Αστυνομία μετά την καταγγελία του νεαρού

• Μονή Αββακούμ: Συνέρχεται εκ νέου το Συνοδικό Δικαστήριο - Χωρίς δικηγόρο και πάλι οι μοναχοί

• Έρευνα αγοράς: Αυτά είναι τα φθηνότερα και ακριβότερα μονάρια ανά επαρχία - Σε άλλο επίπεδο η Λεμεσός - Φωτογραφίες

• H Τούνη δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της - Ποιος ο λόγος - Δείτε βίντεο



Κυπριακό: Χαμηλές προσδοκίες για τριμερή - Χωριστές συναντήσεις Χριστοδουλίδη-Τατάρ με Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Χαμηλές προσδοκίες για τριμερή - Χωριστές συναντήσεις Χριστοδουλίδη-Τατάρ με Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Έκλεισε το ραντεβού Χριστοδουλίδη- Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε πρόσκληση για συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ, στις 23 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top