ΥΓΕΙΑ

Τα 3 πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν λούζετε τα μαλλιά σας

Τα 3 πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν λούζετε τα μαλλιά σας

Η αίσθηση που μας χαρίζουν τα φρεσκολουσμένα μαλλιά είναι μοναδική αλλά το συχνό λούσιμο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής, σύμφωνα με τους experts. Το πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες όπως για παράδειγμα αν χρησιμοποιείτε προϊόντα styling ή όχι.

Αν λοιπόν το τριχωτό σας είναι ξηρό και δεν εφαρμόζετε πολλά προϊόντα για να κάνετε styling, τότε μπορείτε να λούζετε τα μαλλιά σας μία φορά την εβδομάδα.

Από την άλλη, αν κάνετε συχνό styling, χρησιμοποιείτε προϊόντα και έχετε λιπαρότητα τότε καλό είναι να λούζετε τα μαλλιά σας πιο συχνά, κάθε δυο με τρεις ημέρες. Είναι σημαντικό να βρείτε τη σωστή συχνότητα του λουσίματος ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Anisa Sojka (@anisasojka)

 

Αυτά είναι τα 3 σημάδια ότι δεν λούζετε αρκετά τα μαλλιά σας:

Η εμφάνιση λιπαρότητα στις ρίζες αλλά και η έλλειψη όγκου είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα. Το σμήγμα συγκεντρώνεται στο τριχωτό της κεφαλής σας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθετε πιο βαριά τα μαλλιά σας. Ενδεχομένως αυτό συμβαίνει μία ημέρα μετά το λούσιμο ή λίγο αργότερα.

Επιπλέον ένα σημάδι είναι ο κνησμός στο τριχωτό της κεφαλής. Τα προϊόντα styling, βρωμιά, ιδρώτας και νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στο τριχωτό της κεφαλής και αυτό δημιουργεί έδαφος αναπαραγωγής για μικροοργανισμούς. Αυτό με τη σειρά του δημιουργεί κνησμό ή ακόμη και δερματικές παθήσεις.

Αν τα μαλλιά σας έχουν χάσει τη λάμψη τους και δείχνουν θαμπά και «κουρασμένα», αυτό μπορεί να οφείλεται στη συσσώρευση από προϊόντα, τα οποία θαμπώνουν την όψη της τρίχας. Μάλιστα, αν χρησιμοποιείτε ξηρό σαμπουάν πολύ συχνά τότε αυτό ενισχύει την θαμπάδα.

Πηγή: in.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Η Κέιτ Μίντλετον σε ένα αποκαλυπτικό βίντεο – «Οι χημειοθεραπείες τελείωσαν…στόχος να παραμείνω χωρίς καρκίνο»

• Την «τσάκωσαν» με μεγάλη ποσότητα αδασμολόγητων καπνικών -  «Έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη» για να αφεθεί ελεύθερη

• Θανατηφόρο στη Λάρνακα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 96χρονου

• Πολύωρη η συνεδρία του Συνοδικού: Προκλήθηκε ένταση - Έφτασε ασθενοφόρο στο σημείο

• Έρευνα αγοράς: Αυτά είναι τα φθηνότερα και ακριβότερα μονάρια ανά επαρχία - Σε άλλο επίπεδο η Λεμεσός - Φωτογραφίες

• Apple: Aποκαλυπτήρια για το iPhone 16 - Δείτε την παρουσίαση



ΠτΔ: Η Κυβέρνηση προάγει δράσεις που έχουν στον πυρήνα τους τον ανθρωπισμό

ΠτΔ: Η Κυβέρνηση προάγει δράσεις που έχουν στον πυρήνα τους τον ανθρωπισμό

Τη σημασία που αποδίδει η Πολιτεία, η Κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά στην προαγωγή πολιτικών και δράσεων που έχουν στον πυρήνα τους τον ανθρωπισμό, ανέδειξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του κατά τη δεύτερη τελετή επίδοσης των πτυχίων Προσκόπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, που διοργάνωσε το Σώμα Προσκόπων Κύπρου τη Δευτέρα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top