ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου

Η σημερινή ευρεία σύσκεψη για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας είναι το βασικό θέμα που προβάλλεται στα πρωτοσέλιδα όλων σχεδόν των εφημερίδων. Άλλα θέματα που κυριαρχούν είναι η συνεδρίαση του Συνοδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση της Μονής Αββακούμ, η συζήτηση για τις πολλαπλές συντάξεις, η υπογραφή οδικού χάρτη για συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ, η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το e-wallet, η έναρξη της σχολικής χρονιάς και για τη δημοτική εκπαίδευση και το κυκλοφοριακό.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ευρεία σύσκεψη χωρίς αποφάσεις» και γράφει ότι πάλι δεν παίρνει θέση η Kυβέρνηση για την ηλεκτρική διασύνδεση και ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη από κυπριακής πλευράς ήταν χθες στο Προεδρικό για συντονισμό. Αλλού γράφει ότι κατατέθηκαν 12 προτάσεις νόμου για τις πολλαπλές συντάξεις και ότι ο ΠτΔ εξαίρεσε τον εαυτό του και τους Υπουργούς του. Η «Α» γράφει επίσης ότι ήταν μαραθώνια η χθεσινή συνεδρίαση για την υπόθεση της Μονής Αββακούμ.

«Στο τραπέζι δύο κυπριακές προτάσεις προς ΕΕ και Ελλάδα» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει ότι είναι καθοριστική η σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό για τον GSI αλλά δεν αναμένονται τελικές αποφάσεις. Προβάλλει σε άλλο θέμα τις πολλαπλές συντάξεις και τη συζήτηση στη Βουλή και γράφει ότι ο Πρόεδρος δεν αποποιείται τη σύνταξή του. Αλλού αναφέρεται στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το e-wallet που διαβιβάζεται στην αρχή κατά της διαφθοράς.

Κάτω από τον τίτλο «Χιλιόμετρα οι επιφυλάξεις» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» αναφέροντας ότι είναι σημαντική η σύσκεψη για την ηλεκτρική διασύνδεση αλλά δεν φαίνεται να καταλήγει σε συμφωνία. Αλλού γράφει ότι υπήρξε ένταση στη χθεσινή διαδικασία στο Συνοδικό Δικαστήριο για τη Μονή Αββακούμ και ότι υπάρχει και δεύτερο χρηματοκιβώτιο. Ο «Φ» σε άλλο του ρεπορτάζ αναφέρει ότι υπογράφηκε χάρτης για αμυντική συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ.

«Όλα επί τάπητος και κρίσιμες αποφάσεις σήμερα για το GSI» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που αναφέρει ότι συνυπολογίζουν οικονομικό και γεωπολιτικό ρίσκο και το όφελος για τους καταναλωτές. Αλλού αναφέρει ότι κτύπησε το πρώτο κουδούνι για τη δημοτική με αφόρητη ζέστη και χωρίς στελέχωση. Επίσης προβάλλει το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Πάφο εξαιτίας έργων.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Μια ντουζίνα προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις» και αναφέρει ότι βουλευτές, η Κυβέρνηση και τα κόμματα προσπαθούν να βρουν λύση στο θέμα. Αλλού αναφέρεται στην πρόταση που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση για εθελοντική στράτευση των κοριτσιών. Επίσης προβάλλει τη δίκη για τον Τουρκο-εβραίο ντιβέλοπερ για σφετερισμό ε/κ περιουσιών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μονή Αββακούμ: Συνεχίζεται η συνεδρίαση του Συνοδικού Δικαστηρίου - Δεν έγινε διάλειμμα ούτε για μεσημεριανό χθες

• Κυπριακό: Δεν αναμένεται τριμερής στην Ν.Υόρκη πριν τον Οκτώβριο

• Door to door: Σύντομα αναμένεται να «κλείσει» συμφωνία για την Ξυλοτύμπου - Εξετάζουν και Μάμμαρι

• Χωρίς Διευθύντρια νηπιαγωγείο στην Ορόκλινη: Φωνάζουν οι γονείς - Τι απαντά στο «Τ» αρμόδιος του ΥΠΑΝ

• Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Δείτε αναλυτικά πού και πότε

• Στον τουρισμό mega events στοχεύει η Λάρνακα



Interconnector: Κρίσιμη ευρεία σύσκεψη για την τελική απόφαση - Καθησυχάζει η Ελληνική κυβέρνηση για το γεωπολιτικό ρίσκο

Interconnector: Κρίσιμη ευρεία σύσκεψη για την τελική απόφαση - Καθησυχάζει η Ελληνική κυβέρνηση για το γεωπολιτικό ρίσκο

Στο ακουστικό αναμένουν οι Κύπριοι καταναλωτές -οι οποίοι εξακολουθούν να πληρώνουν το πιο ακριβό ρεύμα ανάμεσα στα κράτη της ΕΕ- για τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το απόγευμα, για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top