ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Καρούσος έστειλε επιστολή στον ΠτΔ: Ζητά χρηματοδότηση για «έξυπνους» μετρητές νερού

Γ. Καρούσος έστειλε επιστολή στον ΠτΔ: Ζητά χρηματοδότηση για «έξυπνους» μετρητές νερού

Εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, για την αγορά και εγκατάσταση «έξυπνων» μετρητών νερού, ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αμμοχώστου (ΕΟΑ) Γιάννης Καρούσος, με στόχο την καταπολέμηση της απώλειας νερού.

Σε ανακοίνωση του ΕΟΑ αναφέρεται ότι «στην επιστολή του ο κ. Καρούσος σημειώνει πως οι απώλειες στο δίκτυο υδατοπρομήθειας φτάνουν στο ποσοστό του 37%, ενώ σε κάποια δημοτικά διαμερίσματα ξεπερνούν το 60%. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε απώλεια 4,355,410 κυβικών μέτρων νερού, σε ετήσια βάση, με αντίστοιχο οικονομικό κόστος προς τον οργανισμό και επομένως στους κατοίκους της επαρχίας Αμμοχώστου, που αγγίζουν τα €3,571,436 κάθε έτος».

Προσθέτει ότι «οι επιπτώσεις των απωλειών αυτών δεν είναι μόνο οικονομικές, αλλά ιδιαιτέρως περιβαλλοντικές λόγω των υψηλών ποσοτήτων που φτάνουν σχεδόν το 64% του φράκτη της Άχνας, το οποίο έχει χωρητικότητα 6,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα».

Ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Αμμοχώστου υποδεικνύει ως ένα αποτελεσματικό μέτρο για καταπολέμηση του φαινομένου των απωλειών νερού, την εγκατάσταση «έξυπνων» μετρητών στην επαρχία.

Στην επιστολή του προς τον ΠτΔ, ο κ. Καρούσος αναφέρει πως έχει ενημερωθεί ότι η έγκριση χρηματοδότησης που υπήρχε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για τους Δήμους της επαρχίας Αμμοχώστου, δεν έχει προχωρήσει ενώ την ίδια ώρα παρόμοια προγράμματα άλλων επαρχιών βρίσκονται σε μεταγενέστερο στάδιο, είτε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είτε μέσω του προγράμματος «ΘΑΛΕΙΑ».

Σημειώνει ακόμα πως «η Αμμόχωστος, είναι η μοναδική επαρχία στο νησί, η οποία δεν έχει λάβει χρηματοδότηση για την αγορά 'έξυπνων' μετρητών, με τους πολίτες της να αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Μέσω της επιστολής του, ο κ. Καρούσος ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την επαρχία του.

"Η επαρχία Αμμοχώστου δεν πρέπει να αδικηθεί, για αυτό και ζητούμε τη δική σας βοήθεια, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και εμείς άμεσα με την εγκατάσταση 'έξυπνων' μετρητών που θα έχει ως αποτέλεσμα να μειώσουμε τις απώλειες νερού στο δίκτυο» στην επιστολή ο κ. Καρούσος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέες κάμερες στη Λεμεσό - Πότε ανάβει το φλας

• Κακοκαιρία Atena στην Ελλάδα: Θα επηρεάσει την Κύπρο; Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός

• Κλιματιστικά στα σχολεία: «Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια» - Πότε αναμένεται να λειτουργήσουν

• Μονή Αββακούμ: Όσα αποφάσισε το Συνοδικό Δικαστήριο - Ζητά επιστημονική γνωμάτευση για μαρτυρικό υλικό

• Σοκαριστικό τροχαίο με ένα νεκρό στα κατεχόμενα: Τα φορτηγά έγιναν «φυσαρμόνικα» - Δείτε φωτογραφίες

• Κοιτάξετε τους λογαριασμούς σας: Καταβάλλονται σήμερα τα 150€ στους δικαιούχους για την νέα σχολική χρονιά



Στις 25 Σεπτεμβρίου η ομιλία ΠτΔ ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών

Στις 25 Σεπτεμβρίου η ομιλία ΠτΔ ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών

Στις 25 Σεπτεμβρίου το πρωί (ώρα Νέας Υόρκης) αναμένεται να εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top