Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν χθες το πλαφόν στο νερό στην Επιτροπή Ενέργειας της Βουλής ενώ ερωτηματικά δημιουργήθηκαν γύρω από το τί θα γίνει τελικά με τα αεροδρόμια.
Στα ερωτηματικά αυτά δίνει τέλος ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργη, αφού μέσα από τις δηλώσεις του στο ThemaOnline ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν αλλάζει τίποτα όσο αφορά τους χώρους, δεν θα βγάλουμε τα αεροδρόμια από τη λίστα»
Όσο αφορά τις περιπτώσεις που υπάρχουν βρύσες με καθαρό νερό στους χώρους που επέλεξε η Υπηρεσία για να εφαρμοστεί το πλαφόν στο νερό, ο κύριος Καραγιώργης χαιρέτησε την δράση της διαχειρίστριας εταιρείας στα αεροδρόμια με ειδικές βρύσες προσφέροντας καθαρό νερό στους επισκέπτες, τονίζοντας όμως «ότι αυτή η δράση δεν αλλοιώνει τον σκοπό και τον στόχο της Υπηρεσίας που είναι ξεκάθαρα το πλαφόν να επιβληθεί και στα αεροδρόμια»
Μεταξύ άλλων ανέφερε πώς «η Υπηρεσία τα τελευταία δύο χρόνια προώθησε δύο Νομοθεσίες με στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές. Η πρώτη νομοθεσία αφορά το e-kalathi το οποίο είναι σε φάση υλοποίησης και ευελπιστούμε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα το έχουμε και το δεύτερο είναι το νομοσχέδιο για τον καθορισμό ανώτατης τιμής στο νερό. Το νομοσχέδιο αυτό κατατέθηκε ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον Υπουργό σε κάποιους συγκεκριμένους χώρους που δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός, να μπορεί να επιλέξει ορισμένα προϊόντα και να μπορεί να καθορίζει ανώτατες τιμές»
«Σε πρώτη φάση επιλέξαμε ότι το νερό είναι το πρώτο προϊόν που θέλουμε να εντάξουμε μέσα σε αυτό το νομοσχέδιο. Τα σημεία τα οποία επιλέξαμε και νιώθουμε ότι δεν λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός και πρέπει να επιβληθεί πλαφόν είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, οι αθλητικοί χώροι δηλαδή τα γήπεδα, οι παραλίες, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα θεματικά πάρκα, οι ζωολογικοί κήποι και τα νοσηλευτήρια», ξεκαθάρισε.
Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «αυτό το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή, ώστε να συζητηθεί. Προσδοκούμε σε μία δημιουργική συζήτηση που θα βελτιώσει εκεί που κρίνουν οι ίδιοι οι Βουλευτές το νομοσχέδιο, με στόχο να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα όσο αφορά τις πρόνοιες για να επωφεληθούν οι καταναλωτές»
«Ο στόχος είναι να στηρίξουμε τους καταναλωτές στα συγκεκριμένα σημεία ώστε να μην υπερχρεώνονται και να μην υπάρχει αισχροκέρδεια εναντίον τους. Ο στόχος πρέπει να είναι κοινός. Δεν είναι αγώνας επικράτησης, υπάρχουν προοπτικές να βελτιωθεί το νομοσχέδιο και γι’ αυτό κατατίθεται στη Βουλή», κατέληξε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 22 Δεκεμβρίου
• Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη οικία στη Λευκωσία - Διασωληνωμένο ένα πρόσωπο
• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις