LIKE ONLINE

iPhone 16: Αποκαλύφθηκε το μεγάλο του πρόβλημα

iPhone 16: Αποκαλύφθηκε το μεγάλο του πρόβλημα

Τα αποκαλυπτήρια για τη ναυαρχίδα της Apple, το νέο iPhone 16 έγιναν τη Δευτέρα 9/9, με τον τεχνολογικό κολοσσό να δίνει στη δημοσιότητα τα χαρακτηριστικά του. Το νέο κινητό της Apple διαφέρει από τα προηγούμενα καθώς λανσάρει την καινοτομία της Τεχνικής Νοημοσύνης.

Χάρη στην Apple Intelligence, δηλαδή της αλα Apple Τεχνητής Νοημοσύνης, το iPhone 16 αποκτά μια σειρά από επιπλέον δυνατότητες. Μερικές από αυτές, είναι ο ρόλος της αναβαθμισμένης Siri για σύνθεση κειμένων και η έξυπνη κάμερα μέσω της οποία θα μπορούμε να δούμε π.χ. live κριτικές για ένα κατάστημα.

Ενώ, ακόμη μία καινοτομία είναι η δημιουργία ενός εντελώς νέου emoji.

Μπορεί το σήμα κατατεθέν του νέου iPhone να είναι η Apple Intelligence, ωστόσο, τα προβλήματα του, σύμφωνα με αναφορές στον Τύπο και τα social media, βρίσκονται ακριβώς σε αυτή τη λειτουργία.

Τα θετικά της Τεχνικής Νοημοσύνης και τα προβλήματα του iPhone 16

Όπως διαβάζουμε σε άρθρο του Geoffrey A. Fowler στη Washington Post, ο οποίος έχει στα χέρια του μία πρώτη έκδοση του λογισμικού της Apple, πρόκειται για ένα… ημιτελές ακόμα προϊόν, το οποίο εμφανίζει μια σειρά «προβλημάτων» για τον χρήση, άλλοτε σοβαρά και άλλοτε αθώα, που χαρίζουν γέλιο.

Μάλιστα, πριν ακόμα ξεκινήσει να διηγείται όσα του συνέβησαν θέτοντας σε λειτουργία το νέο iPhone προτείνει σε όποιον σκοπεύει αν ξοδέψει 799 δολάρια για το νέο iPhone 16, είτε να περιμένει μέχρι η Apple να βρει τη χρυσή τομή μεταξύ των χρήσιμων πληροφοριών που θα μεταδίδει η Τεχνητή Νοημοσύνη στο κινητό του είτε να αγοράσει κάποιο παλαιότερο μοντέλο, το οποίο θα κοστίζει λιγότερο και θα εξυπηρετεί τον σκοπό του άριστα.

Πάντως, υπογραμμίζει πως η Apple αναφέρει πως το λογισμικό AI που έχει στα χέρια του ο αρθρογράφος είναι ημιτελές και δεν είναι απαραίτητα αντιπροσωπευτικό του τελικού προϊόντος.

Στα όσα εντόπισε κάνοντας χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης αναφέρει πως βρήκε θετική την προσφορά της στις φωτογραφίες, όπου η αναζήτηση μιας εικόνας γίνεται ευκολότερη.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη συνεισφέρει και στα «βουνά» από mail, που μπορεί να έχει κάποιος στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, καθώς μπορεί να εμφανίζει μία μικρή περίληψη στην οθόνη του κινητού με το περιεχόμενου του μηνύματος, ώστε ο χρήστης να αποφασίσει αν θέλει να το ανοίξει ή όχι.

Και εδώ έρχεται το πρώτο πρόβλημα, αναφέρει ο αρθρογράφος, καθώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να παρερμηνεύσει το κείμενο του email, να κάνει λάθος σε ονόματα και ίσως να οδηγήσει τον χρήστη σε σοβαρά λάθη.

Στη συνέχεια του άρθρου δίνει κάποια παραδείγματα από τα… λάθη της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Διευκρίνισε πως τα περισσότερα τού προκαλούν γέλιο, ωστόσο, ένα θα τον οδηγούσε σε ένα πολύ σοβαρό μπλέξιμο.

  • Ειδοποίηση από την κάμερα που έχει στο κουδούνι του σπιτιού του ανέφερε πως «υπάρχουν πολλά άτομα στην μπροστινή πόρτα του σπιτιού»
  • Ζήτησε από την Τεχνητή Νοημοσύνη να του αλλάξει μία φωτογραφία και να τιθασεύσει τα μαλλιά του που πετούσαν, τελικά τον έκανε φαλακρό.

Στα πιο σοβαρά τώρα, εξαιτίας της περίληψης του έκανε η Τεχνητή Νοημοσύνη σε ένα mail του θα έπεφτε θύμα απατεώνων. Συγκεκριμένα έθεσε ως προτεραιότητα ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, το οποίο τον προέτρεπε να προβεί σε μία πράξη, καθώς υπήρχε πρόβλημα με τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης. Ήταν ένα μήνυμα – απάτη, το οποίο η Apple Intelligence παρερμήνευσε.

Καταλήγει, ωστόσο, λέγοντας πως ακόμα και αν η Apple δεν μπορεί να απαλλαγεί τελείως από τέτοιου είδους λάθη, θα μπορέσει στο μέλλον να τα περιορίσει.

Phone 16: Η τιμή

Η Apple παρουσίασε το iPhone 16, αλλά και τα iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max στο Apple Event 2024 που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα.+

Τα 4 νέα μοντέλα των πολυπόθητων κινητών θα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από την Παρασκευή, αλλά από τις 20 Σεπτεμβρίου και μετά θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα. Τα χρώματα είναι μαύρο, λευκό, μπλε, πετρόλ και ροζ.

Η τιμή τους αναλυτικά:

  • iPhone 16 (128GB): 799 δολάρια
  • iPhone 16 (256GB): 899 δολάρια
  • iPhone 16 (512GB): 1,099 δολάρια
  • iPhone 16 Plus (128GB): 899 δολάρια
  • iPhone 16 Plus (256GB): 999 δολάρια
  • iPhone 16 Plus (512GB): 1,199 δολάρια
  • iPhone 16 Pro (128GB): 999 δολάρια
  • iPhone 16 Pro (256GB): 1,099 δολάρια
  • iPhone 16 Pro (512GB): 1,299 δολάρια
  • iPhone 16 Pro (1TB): 1,499 δολάρια
  • iPhone 16 Pro Max (256GB): 1,199 δολάρια
  • iPhone 16 Pro Max (512GB): 1,399 δολάρια
  • iPhone 16 Pro Max (1TB): 1,599 δολάρια

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέες κάμερες στη Λεμεσό - Πότε ανάβει το φλας

• Κακοκαιρία Atena στην Ελλάδα: Θα επηρεάσει την Κύπρο; Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός

• Κλιματιστικά στα σχολεία: «Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια» - Πότε αναμένεται να λειτουργήσουν

• Μονή Αββακούμ: Όσα αποφάσισε το Συνοδικό Δικαστήριο - Ζητά επιστημονική γνωμάτευση για μαρτυρικό υλικό

• Σοκαριστικό τροχαίο με ένα νεκρό στα κατεχόμενα: Τα φορτηγά έγιναν «φυσαρμόνικα» - Δείτε φωτογραφίες

• Κοιτάξετε τους λογαριασμούς σας: Καταβάλλονται σήμερα τα 150€ στους δικαιούχους για την νέα σχολική χρονιά



Συναντήθηκε με τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ ο ΠτΔ - Όσα συζήτησαν οι δύο ηγέτες

Συναντήθηκε με τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ ο ΠτΔ - Όσα συζήτησαν οι δύο ηγέτες

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα, με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχίαν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top