ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

Η νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ και το αίτημα για μείωση και στην Κύπρο, το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου και η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Ελληνα Πρωθυπουργό στην Αθήνα την επόμενη βδομάδα, όπως και οι τουρκικές αντιδράσεις στη συμφωνία Κύπρου – ΗΠΑ για ενίσχυση αμυντικής συνεργασίας είναι τα κύρια θέματα στον σημερινό Τύπο.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο “Μειώστε αμέσως τα επιτόκια» αναφέρεται σε προειδοποίηση του Δημοκρατικού Συναγερμού στις κυπριακές τράπεζες μετά την απόφαση της ΕΚΤ για μείωση κατά 0,25%. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει δηλώσεις του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Κυριάκου Χατζηγιάννη ότι διαπλεκόμενα συμφέροντα, πολιτικό και συνδικαλιστικό κατεστημένο δεν αφήνουν να προχωρήσει κανένας ενεργειακός σχεδιασμός. Γράφει επίσης αλλού ότι ξεπερνούν τις 13 χιλιάδες οι ασυνόδευτοι ανήλικοι και ότι οι λειτουργοί ΥΚΕ προειδοποιούν με μέτρα μετά τα συμβάντα σε δομή στη Λάρνακα.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Μητσοτάκης – Χριστοδουλίδης κλειδώνουν το ντιλ για GSI” και γράφει ότι η συνάντηση του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ελληνα Πρωθυπουργό στην Αθήνα την επόμενη βδομάδα αποτελεί ένα άτυπο χρονικό ορόσημο για να κλείσει η διαβούλευση για υλοποίηση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου. Σε άλλο θέμα γράφει επίσης η πολεοδομική αμνηστία αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από το Υπουργικό με την οποία θα μπορέσουν να νομιμοποιηθούν χιλιάδες αυθαίρετα. Αλλού αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταμοσχευμένοι ήπατος.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Θα γίνουμε και συνιδιοκτήτες» γράφει ότι βρίσκονται κοντά για συμφωνία για ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρος και Ελλάδα και ότι για τον φορέα υλοποίησης είναι πολύ σημαντικό να ληφθεί τώρα από την κυπριακή Κυβέρνηση η απόφαση για συμμετοχή της στη μετοχική δομή της εταιρείας Great Sea Interconnector. Γράφει αλλού ότι η Επιτροπή Ελέγχου εντόπισε μελανά σημεία στη διαδικασία ανέγερσης των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστήμιου Κύπρου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι έφυγε από τη συμφωνία αεροδρομίων το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ, ενώ οι τράπεζες χρωστάνε την πρώτη…» γράφει στο κύριο της θέμα ότι δεύτερη κατά σειρά μείωση του βασικού επιτοκίου από την ΕΚΤ ανακοινώθηκε, κατά 025 ποσοστιαίες μονάδες, στο 3,5%. Αλλού αναφέρει ότι το σύστημα φωτοεπισήμανσης σε κάποιες περιπτώσεις έχει μετατραπεί σε ένα φοροεισπρακτικό μέσο στα χέρια του κράτους και λειτουργεί πολλές φορές ως παγίδα για τους οδηγούς. Η «Χ» γράφει σε άλλο θέμα η παράταση των διαβουλεύσεων για τον Interconnector και η σωρεία αναπάντητων ερωτημάτων γύρω από το έργο εκθέτει τους χειρισμούς τόσο της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη όσο και της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Οι αποφάσεις δεν βασίζονται σε δράσεις της Τουρκίας» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Τουρκία καταδίκασε την υπογραφή συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ για ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας, με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη να λέει ότι η Τουρκία δεν καθορίζει τις αποφάσεις μας, ούτε οι αποφάσεις μας βασίζονται στις αντιδράσεις της Τουρκίας. Αλλού αναφέρεται ότι τα 2 αεροδρόμια της Κύπρου κατέγραψαν ρεκόρ επιβατών από τα δύο αεροδρόμια κατά το πρώτο οκτάμηνο του έτους. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει φωτογραφία και γράφει για τις αντιδράσεις των μαθητών για την καθυστέρηση της τοποθέτησης κλιματιστικών στα σχολεία.

H εβδομαδιαία «Γνώμη» κάτω από τον τίτλο «Σκηνικό εκβιασμών με το ‘πιστόλι στον κρόταφο!’» αναφέρει στο κύριο της θέμα ότι αυτό γίνεται για να επιβάλουν το ρυθμιστικό πλαίσιο – φιάσκο για την ηλεκτρική διασύνδεση του Ισραήλ με την Ευρώπη μέσω Κύπρου και Ελλάδας. Σε άλλο θέμα γράφει για αισχροκέρδεια στην εμπορία των καυσίμων. Αλλού αναφέρεται στην καθυστέρηση τοποθέτησης κλιματιστικών στα σχολεία.

Η εβδομαδιαία «Το κυπριακό Ποντίκι» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Οι Τούρκοι θέλουν απευθείας πενταμερή, ο ΟΗΕ πρώτα τριμερή, ε/κ πλευρά πρόθυμη και για τα δύο» και γράφει ότι ο Εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ επανέλαβε ότι οι προσπάθειες του Αντόνιο Γκουτέρες δεν έχουν σταματήσει. Γράφει αλλού ότι οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν τον νυν Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη να προηγείται του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος. Δημοσιεύει επίσης αφιέρωμα στο κατεχόμενο χωριό Αφάνεια.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου

• Έφη Ξάνθου στο «Τ»: Οι προτάσεις που δέχθηκε από κόμματα - Ο λόγος που επέλεξε το Volt

• Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

• Τύπος βούτηξε σε φυσική πισίνα και εξαφανίστηκε: Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των φίλων του για να τον βρουν -Βίντεο

• Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για την έλλειψη επαγγελματιών οδηγών

• Η πλουσιότερη ευρωπαϊκή χώρα αναζητά εργάτες - Μηνιαίες αποδοχές άνω των 6.000 ευρώ



Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Την απόφασή του στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο. Με ομόφωνη απόφαση παύεται άμεσα ο Γενικός Ελεγκτής από τα καθήκοντά του. Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top